Nieuws

 • In Memoriam Niels Ruijter

  Het 15e en 16e bestuur der A.S.S.W.S.V. SKITS

  Op 7 augustus 2021 bereikte ons het droevige bericht dat Niels Ruijter op 6 augustus op 24-jarige leeftijd na een noodlottig ongeval is overleden. De dag ervoor is hij tijdens een fietstocht met een goede vriend in de Belgische Ardennen aangereden door een auto. Hij is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, waaraan hij een dag later, in het bijzijn van zijn ouders, broertje en zusje, is overleden.

 • Lieve SKITSers,

  Wat hebben we dit schaatsseizoen toch een voorrecht als schaatsende studenten in Amsterdam. De ijsbaan die het hele seizoen open is gebleven en dan als kers op de taart het geweldige natuurijsweekend 2021. Een weekend om nooit te vergeten! Toen Amber mij vroeg een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief over dit weekend vertelde ik haar dat ik er eigenlijk niet weet hoe ik dit weekend op papier moet zetten. Daarom zal ik nu ook geen verslag gaan schrijven van wat ik allemaal gedaan heb. Alles aan het natuurijsweekend was geweldig, fantastisch en op het juiste moment. Ik sprak een andere SKITSER op 11 februari, dit was een van de eerste dagen dat er echt geschaatst kon worden op sommige plekken zoals op de Vuntus, Loosdrecht. Hij zei tegen mij: ‘Anne-linde ik ben echt blij dat er nu natuurijs ligt, alleen ik ben ook wel blij als het straks voorbij is en ik weer ontspannen in mijn bed kan liggen’. De FOMO was dit weekend nooit eerder zo groot geweest voor mij en ik denk met mij voor veel anderen… Ik zat wel in 10 verschillende groepsapps waarbij je met meer dan 200 onbekende zat om vervolgens door heel Nederland de beste schaatsplekjes te delen. Ik kon het niet meer volgen, het maakte uiteindelijk ook helemaal niet uit waar je ging schaatsen, want het was allemaal prachtig. Ik had een dikke ski bril op zodat men niet mijn ogen kon zien dit weekend. Want ik heb wel wat traantjes moeten laten over hoe gaaf dit was. Het allerleukste was met zijn alle op Kinselmeer elke middag ter afsluiting van de mooiste dag van je leven. En dan kwam de volgende dag… die nog mooier was als die dag ervoor! Tegelijkertijd wilde je zoveel als het kon om je heen kijken om alles vanaf het ijs in je op te nemen. Ik heb op het ijs gelegen en met mijn ogen dicht geluisterd naar het prachtige gezang van het ijs. Het geluid dat ik vergeten was, maar ik nu weer herinner als de dag van gister. Tijdens dit lange weekend heb ik veel studenten van SKITS en andere jongeren gesproken. Het viel mij op hoe eenzaam iedereen geweest is afgelopen corona jaar. En dit natuurijs weekend maakte dat het voor velen een oppepper was. Soms zit er in een onverwacht moment zoveel geluk, plezier en liefde dat je er weer even tegen aan kan. En ik hoop echt dat iedereen nog even door kan op de positieve energie die het natuurijsweekend 2021 met zich mee heeft gebracht. Even volhouden totdat we dit prik hebben, en dan gaan we dit feestje doorzetten… afgesproken?  

  Met dank aan Anne-Linde voor het schrijven

 • Helaas, zoals vele andere dingen, kon ook het schaatsweekend niet doorgaan dit jaar. Dit heeft ons (de AC) niet tegengehouden om toch een superleuk alternatief te organiseren. De Elfplekkentocht, geïnspireerd door de Elfstedentocht. 

  De Elfplekkentocht begon, hoe kan het ook anders, op de ijsbaan. Hier kon iedereen zijn teamgenoten ontmoeten en kreeg alle teams een mapje met aanwijzingen voor het verloop van de dag. Na een warming up en pittige training van Kees had iedereen de tijd om even naar huis te gaan en ervan bij te komen. 

  Vervolgens kwamen geheel coronaproof de verschillende teams in verschillende tijdsblokken naar het Museumplein om daar van Lonneke het vervolg van de dag te horen. Elke team had een tocht en een envelop met foto’s gekregen. Door middel van de tocht en de foto’s kwamen de teams langs verschillende plekken in Amsterdam en één in het bijzonder. Hier konden de teams een biertje ophalen voor de briefproeverij die later die avond plaatsvond via Zoom. Alle teams hebben de tocht (zo goed als) zonder verdwalen gelopen. Het ene team deed er wel net iets langer over als het andere team, maar uiteindelijk heeft iedereen het rondje kunnen lopen. 

  Nadat iedereen thuis was opgewarmd hebben we met een paar deelnemers online genoten van ons welverdiende biertje, mét uitleg en demonstratie van Jisse!

  Met dank aan Lonneke (AC) voor het schrijven!

 • Anders dan andere jaren, was er dit jaar helaas geen introweekend voor de nieuwe SKITS leden. Desondanks hebben we dit begin oktober gecompenseerd in de vorm van een introdag. Tijdens de introdag hebben de nieuwe leden de kans gekregen om elkaar te leren kennen. Ieder nieuw SKITS lid werd bij aankomst verdeeld in een introgroepje met twee papa's en/of mama's. Elk groepje had een TV programma als thema. De bakkers van Heel Holland Bakt, panterprintjes bij Hotter then my Daugther én rode hartje van First Dates!

  Nadat iedereen gearriveerd was, begon de dag met een gezamenlijke lunch, op 1.5 meter, bij de scouting. Na de lunch was het tijd voor het eerste actieve gedeelte van het dagschema; de droogtraining van Kees! Gedurende de droogtraining, maakten de nieuwe leden kennis met de verschillende schaatstechnieken en natuurlijk de ‘’helse Vier’’ uitgevoerd op het SKITS lied. Vervolgens werd het actieve gedeelte afgesloten met een aantal competitieve spelletjes waarin de drie introgroepen tegen elkaar streden om zoveel mogelijk punten binnen te halen voor hun groep. Helaas door de stromende regen, hebben we helaas moeten besluiten de spelletjes eerder te stoppen. Toen iedereen weer terug was bij de scouting, was het tijd om nog even bij te komen & gezellig te kletsen. Ter afsluiting van de dag, hebben de groepjes nog een hapje gegeten om vervolgens weer huiswaarts te keren.

  Met dank aan Jeroen voor het schrijven!

 • Na lang wachten werd op 7 september de eerste SKITS-wedstrijd van het coronatijdperk georganiseerd. Meer dan 35 leden stonden aan de start van het wielerparcours van ASC Ulysses om te strijden voor de titel van Clubkampioen Wielrennen 2020. Hoewel het publiek natuurlijk op gepaste afstand bleef, hadden de renners minder behoefte om elkaar anderhalve meter ruimte te geven. Dit jaar moest de fotofinish meerdere malen uitsluitsel bieden om te bepalen wie er met de medailles en de befaamde Gouden Sok vandoor zou gaan.

  Bij zowel de Heren B als de Dames B werd het veld bij de tussensprint uiteengeslagen, waarna in beide categorieën een groep van drie op de finish af zou gaan. Bij de heren won Menno Vroegindeweij nipt voor Jannes van Ingen en Guido Vaessen, terwijl bij de dames Zoë Schroot in de sprint afgetekend beslag legde op de eerste plaats, voor Lotte Elfferich en Sophie de Vries.

  Vervolgens was het tijd voor de Dames A, waar Judith Krabbenborg haar dominantie voortzette door vroeg in de wedstrijd weg te rijden en solo over de streep te komen voor haar derde titel op een rij. De goede samenwerking van de dames achter haar mocht niet baten tegen de pure snelheid van Judith, waardoor zij uiteindelijk gingen sprinten om de tweede plaats. Renate Konings won deze sprint voor Maya Mokasay.

  Tot slot van de avond betraden de Heren A de baan. Deze categorie was met 17 deelnemers de meest competitieve, wat ook in het wedstrijdverloop te merken was. Het peloton werd met een hoog tempo op een lint getrokken, maar toch waren er enkele sterke mannen die probeerden weg te rijden. Onder meer Pijke Steenhuis en Johannes Oomen probeerden weg te rijden, maar de koers zou beslist worden met een massasprint. Hierin legde Bart Vreugdenhil beslag op zijn tweede titel, voor Niels Ruijter en Niels Immerzeel.

  De Gouden Sok voor best geklede coureur ging naar Hille Steenhuis, die het thema regenboog volledig in haar tenue had opgenomen. Vooral het aantrekken van wielersokken van verschillende kleur was een zet waar de competitie geen antwoord op had.

  Ook het CK Skeeleren werd kort hierna verreden. Op vrijdag 18 september was de wielerbaan van ASC Olympia in Sloten het toneel van een enigszins ongewoon clubkampioenschap. De onderdelen waren dit jaar een koers, een tijdrit en een nieuw onderdeel, het pepernotenspel. Bij dit spel moesten de skeeleraars een lepel met een pepernoot erop in hun mond houden terwijl zij een hindernisbaan aflegden. Bij verlies van de pepernoot moest er natuurlijk opnieuw begonnen worden. Hiernaast was ook de tijdrit dit jaar veranderd. De deelnemers moesten deze keer starten bij ASC Olympia, de brug in het parcours over, in de bocht na de brug omkeren en weer terug skeeleren naar de start/finishlijn. Dit leverde naast snelle tijden ook enkele innovaties in bochtentechniek op. Sommige skeeleraars kozen voor een route via het gras, terwijl een enkeling zelfs een acht maakte om toch nog om te kunnen keren. Na alle onderdelen afgesloten te hebben en enig rekenwerk had plaats gevonden konden de medailles uitgereikt worden. Bij de Heren A won Cas van Trierum, terwijl bij de Dames B Floor Besteman er met de titel vandoor ging. De eerste plaats bij de Heren B was voor Sjoerd de Boer, en met de gouden medaille voor Robin Schermer bij de Dames B was ook dit clubkampioenschap weer compleet.

  Met dank aan Finn (WedCie) voor het schrijven

 • De introweek was helaas niet zoals de afgelopen jaren. Corona gooide flink wat roet in het eten, maar desondanks hebben we er wat moois van geprobeerd te maken. Zo waren er bijvoorbeeld geen intromarkten of andere introductie activiteiten, maar alles was online. Dit was in het begin even wennen. Hoe we het gingen aanpakken moesten we opnieuw bedenken, maar toen we dat goed op een rijtje hadden ging het hartstikke goed. Gelukkig kon de open week wel fysiek doorgaan en waren er een hoop potentiële SKITS'ers aanwezig bij de wieler-, droog- en skeelertrainingen om eens te kijken of SKITS wat voor hun was. We hadden verwacht dat door de corona er een stuk minder nieuwe leden zouden komen, maar dat viel gelukkig allesbehalve tegen! Al met al kijken we ondanks de corona terug op een mooie introweek en open week.

  Met dank aan Swen (promo) voor het schrijven

 • Zomerreis 2020

  Op zaterdag 8 augustus is SKITS met een aantal fanatieke fietsers afgereisd naar het prachtige zuiden voor de zomerreis, naar Landsrade (Limburg). De huidige pandemie mocht de pret niet drukken: ondanks dat wij de tropische temperaturen niet konden opzoeken, zochten de temperaturen ons wel op. Het was een prachtige (en ontzettend hete) week). Door sommigen werd er ver en hard gefietst naar gebieden als de Eifel, anderen hielden het bij de dichstbijzijnde terrassen.

  ‘s Avonds aten we samen in een grote kring op afstand. Anders dan anders, maar het had ook wel wat om niet verdeeld te zijn over allemaal tafeltjes. QOMmetjes en KOMmetjes zijn (bijna) gepakt, geen segment was veilig als de blauw-oranje gekleede fietsers uit Amsterdam langskwamen. Er was een heus koppelklassement met leiderstruien. Om deze te winnen moest er hard worden gefietst over de zomerreissegmenten, maar dat was niet alles! Er waren ook punten te verdienen door je fiets zo creatief mogelijk te gebruiken waarvoor ie niet bedoeld is, je van je slimste kant te laten zien tijdens de pubquiz of het insturen van een zelfgemaakte Puck Moonenfoto...

  Een week later scheidden onze wegen weer: sommigen gingen door bikepacken, door op trainingskamp, fietsten terug naar huis; de SKITS zomerreis 2020 was afgelopen en ontzettend geslaagd.

  Met dank aan Sophie voor het verslag!

 • Grote Meiden Diner

  Stéphanie Gerritsen

  Terwijl de corona verveeldheid zich langzaam deel van mijn dag begon te maken, kwam daar opeens een e-mail van SKITS. Een uitnodiging voor een sociale activiteit op donderdag, na de online pub quiz en de bierproeverij, die beide zeer geslaagd waren, had ik al veel zin in deze derde activiteit. Ik opende de email en las dat we met z’n allen gaan koken. Niet zomaar een hapje, maar een volledig driegangen menu. Een aantal van jullie weet waarschijnlijk dat ik enorm veel van koken houd en zeker tijdens deze corona situatie want dingen zijn dicht en ik heb ineens meer tijd. Ik heb me dus meteen ingeschreven.

 • Afgelopen donderdag heeft de FC weer een ontzettend leuke online activiteit georganiseerd namelijk online weerwolven. Voor wie het spel niet kennen even in het kort.
  Het fictieve dorp Wakkerdam heeft last van weerwolven, s ’nachts verslinden de weerwolven een burger en overdag word er gestemd om 1 burger te vermoorden in de hoop de weerwolven te ontmaskeren. Alle spelers krijgen een rol toegewezen weerwolf of dorpeling, doel van het spel? Voor de weerwolven, alle burgers te verslinden. En voor de burgers de weerwolven te ontmaskeren.
  In het begin ging het wat lastig, gelukkig had bijna iedereen na 1 speel ronde ongeveer door hoe het gespeeld moest worden. en verliepen de daarop volgende rondes bijna vlekkeloos
  Maar wie waren toch die weerwolven was het Pijke? Of toch zijn grootste fan en liefde Cas? Ik weet het niet meer. Maar samen gezellig met het genot van een biertje in een zoom meeting spelletjes spelen was in ieder geval ontzettend leuk.
  Xx- FC

 • Ondanks we niet met z’n allen bij elkaar mogen komen en veel wedstrijden niet doorgaan is er dit jaar toch een sportevenement dat plaatsvindt: de Batavierenrace. Weliswaar ziet deze hardloopestafette er dit jaar anders uit en wordt er niet met een busje midden in de nacht door Duitsland gecrost, maar wordt er via Strava gezamenlijk 125 kilometer afgelegd.
  Bij de voorlopige uitslag staan we op de 17de plek en gaan we er met de gouden doorloper mee vandoor, want we hebben gewonnen van alle schaatsverenigingen. 
  Nu duimen dat de uitslag zo blijft! 

  Normaal gesproken is de Batavierenrace een hardloopestafette van Nijmegen naar de campus van de TU Twente in Enschede, in totaal zo’n 175 kilometer. Deze afstand loop je met een team van 25 en begint op vrijdagavond. De hele nacht en zaterdag wordt er gelopen om zaterdagmiddag aan te komen, waarna er met alle studentenschaatsverenigingen gegeten wordt en het grootste studentenfeest van de Benelux plaats vindt.
  De Batavierenracecommissie zorgt er voor dat een team gevormd wordt en dat de aanmelding in orde komt. Verder zorgen we voor eten en drinken op camping, vervoer naar de etappes en een optimale voorbereiding door wekelijkse hardlooptrainingen vooraf.

 • In de '1.5m samenleving' wordt het nieuwe wielrennen anders, er is al een term voor: Cycling Apart Together, voor als je alleen moet maar toch niet helemaal alleen wil fietsen. 
  Ben je geen corona-eenheid (zeg maar: huis- of bedgenoten) dan moet je bij wielrennen t.o.v. elkaar (veel) méér afstand dan de inmiddels overbekende 1.5m in acht nemen. Hoe hoger de snelheid, hoe groter de inspanning, hoe groter de onderlinge afstand zou moeten zijn. Je ademhaling versnelt en verdiept: je stoot meer uit en je ademt meer en dieper in. Het 'zog' van de voorste is bij hoge snelheid behoorlijk langgerekt, en dan heb ik het nog niet eens over de wind(richting). Je moet al gauw denken aan afstanden van 20m of meer. Doe je dit niet en maak je samen een ritje van een uur of twee dan zit je voortdurend in elkaars ademtocht met alle risico's van dien. In een groep rijden is dus uitgesloten, met z'n tweeën rijden zoals vroeger ook, maar het kan ook anders! Lees verder.
  Het contact met medeweggebruikers, zeker als het tegenliggers zijn, is kort. Dus daar zit relatief weinig besmettingsgevaar. Zolang je maar zo slim en empatisch bent om niet te gaan hoesten, snotteren, rochelen tijdens zo'n 'ontmoeting' is er niet veel aan de hand. Met mensen die je inhaalt, zeker als het snelheidsverschil niet heel groot is, moet je alweer wat meer rekening houden, dus ruim er langs en lang aan de lijzijde (zeilterm, zoek maar op) blijven (bij het erop af rijden juist zoveel mogelijk op 'loef', want jij kan ook besmet worden...). Op smalle en/of drukke wegen is het een behoorlijke puzzel. Je moet voortdurend inschattingen maken m.b.t. de afstand en snelheid van tegenliggers als je 'voorliggers' wil gaan inhalen. En dan zijn er mogelijk ook nog mensen die jou willen inhalen. Veel omkijken dus voordat je -ver- naar links gaat. Bij twijfel: afremmen en geduldig wachten tot er ruimte komt om in te halen. Jammer van je Strava, maar je hebt een goed excuus.
  Dit alles vereist volle concentratie. Alleen al daarom is het niet handig om gezellig twee aan twee al babbelend rond te fietsen. Je bent dan gewoon niet genoeg op het overige verkeer gefocust.
  Hoe wel? Nou zo dus: Je spreekt met één of twee mensen af (méér levert praktische problemen op), je overlegt over de route en hebt vast nagedacht over een paar 'praatpauzeplekjes' (in de zon, uit de wind, als het even kan). Je maakt ook afspraken over de intensiteit/snelheid. Je fietst met een onderlinge afstand van minimaal 20m. Zo fiets je alleen (wat zullen we allemaal goede tijdrijders worden!!) maar toch samen. Je stapt een paar keer af en zoekt een lekker plekje om wat bij te babbelen (nu is 1.5 m. natuurlijk wel afdoende). Uitgepraat? Dan weer snel verder fietsen, gescheiden maar toch samen! 

 • Maandag 2 maart was een bijzondere dag. Niet alleen was het marathonseizoen net daarvoor afgelopen, het is ook carnaval geweest! Dit heeft ervoor gezorgd dat er op 2 maart een dubbel op het programma stond: Team Port of Amsterdam/SKITS kwam op visite én er werd carnaval gevierd. Met een grote groep van maar liefst 68 mensen werd er gegeten in de Jaap, de één nog gekker verkleed dan de ander. Na dit heerlijke feestmaal stapten we na de warming up natuurlijk het ijs op. Dat was nogal een verschijning met een een goede mix van beginnende schaatsers in klederdracht en de ervaren marathontoppers in spijkerbroek en op leenschaatsen, maar wel keihard rijdend in de binnenbaan. Na het gebruikelijke praatje met updates en de technische instructie was het na een groepsfoto van dit bonte gezelschap tijd voor een rondje met deze SKITS-trein. Maar liefst ruim 100 meter nam deze in beslag, de trein nam namelijk ruim de buitenkant van de bocht in beslag. Al met al een supergezellige, drukke avond. Zoals gebruikelijk bleef het nog lang onrustig in de JAAP.

 • SoftELS IUT

  Ruben den Hartog

  29 februari was het dan eindelijk zo ver, SKITS vertrok naar het noorden om een wedstrijd te rijden in de schaatstempel van ons land. Thialf staat voor schaatsers van de Jaap bijna gelijk aan persoonlijke records, en daarom hadden velen van ons deze wedstrijd met rood omcirkeld op de agenda. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus stond de zaterdag in het teken van slijpen, powervoer klaarmaken en kijken naar een schaatsdemonstratie van de Japanners. Ook moeder natuur hielp ons een handje, want de storm die al een tijd ons kikkerlandje terroriseert zorgt dan wel weer voor een lage luchtdruk. Iemand die nog een excuus heeft? 

 • Studenten Sportgala

  Nienke den Hertog

  21 februari 2020: geen strakke schaatspakken en scherpe ijzers maar rokkostuums en hoge hakken vandaag. Namens SKITS zijn we deze avond op het Studenten Sportgala, waar de sport awards worden verdeeld onder de studenten sportverenigingen van Amsterdam. Tijdens het lesje dansen van AmsterDance hebben we alvast geoefend voor ons eigen gala. Meer in onze comfortzone lag de strijd wie het hardst z’n clublied zong, wat we uiteraard hebben gewonnen. Maar het toppunt van de avond: Mendy Schrijver werd uitgeroepen tot Meest Toegewijd Lid! Als oud-secretaris, trainer, organisator van het WUC en (ook niet onbelangrijk) blij ei van SKITS hadden wij natuurlijk niet anders verwacht en is het meer dan terecht. Mendy, bedankt voor je inzet voor de vereniging, topper!

 • In tegenstelling tot alle andere SKITSers, heb ik mijn kunstschaatsen ingepakt in mijn koffer voor Collalbo. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat dit niet de eerste keer is dat ik op een “langebaanschaatsreisje” ben gegaan met kunstschaatsen. Ik heb ooit nog een Skeuvel toernooi meegepakt in Enschede en een 500 meter geschaatst en ik was niet eens laatste. Dus vol goede moed met kunstschaatsen op naar winterreis in de hoop dat ook ik op deze snelle baan een PR zou kunnen neerzetten.

 • Zoals sommigen van jullie misschien weten wordt er elke woensdagavond op de Jaap Eden een baanmarathon verreden. Ook SKITSers verschijnen daar al jarenlang aan de start en met succes! Afgelopen woensdag was de finalewedstrijd van de damescompetitie en Eva moest daar haar eerste plaats zien te verdedigen. Als zij na 25 ronden als vijfde (of hoger) over de finish zou komen, zou alles goed komen. De concurrentie zou dat natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en een spannende wedstrijd in de miezerregen volgde. Uiteindelijk werd ze tweede in deze finale, wat dus een eerste plaats in het eindklassement betekende! Eva gefeliciteerd met deze overwinning en we zien je natuurlijk terug op 14 maart, tijdens het NSK Marathon.

 • Terwijl Dennis langzaam naderbij kwam, en de traantjes waren gedroogd van het aflassen van het CK, was het voor een aantal SKITS’ers tijd om zich te richten op dé wedstrijd van het jaar. De wedstrijd waarbij de inschrijving binnen 2 minuten vol zat, de wedstrijd in het verre oosten, de wedstrijd met de befaamde Boortoren: het Skeuveltoernooi. 

 • IJshockeyclinic van Thor

  Fimme van der Brug

  Zaterdag 25 januari was het zover: alle ijshockey schaatsen werden uit de kast gehaald. Op naar de ijshockey clinic van Thor. Een enthousiaste groep SKITS’ers verzamelde zich rond 22 uur op het Museumplein. In hoge schoenen op korte ijzers: geen dagelijkse hap. Zo stabiel menig SKITS’er op de Jaap Eden baan staat, zo wankel werd er op de ijsvloer-museumplein gestapt. De één ging onderuit, de ander beleef ter nauwer nood op de been. Er werd begonnen met wat behendigheidsoefeningen. Daarna kon een potje ijshockey natuurlijk niet ontbreken. Het was een mooie pot. Hard tegen hard. Met SKITS-fanatisme volop strijd om de puk. Wie heeft die puk als eerste en kan scoren!! De niet-SKITS-mutsen hebben met miniem verschil gewonen... maar dat was bijzaak; iedereen had het erg naar zijn zin!  Kortom een geslaagde ijshockey avond. Dit moeten we er jaarlijks inhouden!

 • Met goede voornemens en frisse tegenzin reisde ik met twee opa’s en een mand af naar Groningen (voor de niet-kenners onder ons: dit zijn Johannes, Wessel en Mendy). De stemming zat er in de auto van een voor het gemak overgelopen ELS’er al goed in en iedereen werd om de beurt kapot gemaakt door Wesselino. Uiteindelijk kwamen we allemaal met een geknakt zelfbeeld en een geknakte rug aan bij Kardinge.

 • KPN Cup 11

  Ties Wijntjes

  Zaterdag 18 januari was het tijd voor de tweede grote marathonwedstrijd op de Jaap Eden IJsbaan: KPN Cup 11, de laatste wedstrijd voor de grote natuurijswedstrijden op de Weissensee. Uiteraard stond Team Port of Amsterdam/SKITS goed vertegenwoordigd aan de start en werden er mooie resultaten behaald. Suzanne wist naar een negende plek te sprinten in de finale van de beloftendames. Bij de heren topdivisie bemachtigde Daan nipt een top-10 na een zware finale vol aanvallen en hoewel Pijke in de beloftenwedstrijd zijn late aanval op een chasse patate zag uitmonden eindigde hij als zevende, zijn beste uitslag tot dusver!

 • Altijd al interesse gehad in een bestuursjaar? Dit is je kans om bij SKITS met in totaal 6 SKITSers voor een jaar samen in het bestuur te gaan. 
  Van midden juni 2020 tot midden juni 2021 is jouw moment to shine!

 • De vakantie is alweer een tijdje achter de rug, de dagen worden korter, natter en kouder, maar het fietsseizoen is nog niet voorbij! Het is de periode van het jaar dat de laatste tijdrit op het programma staat, de tijdrit langs de A2. De kortste tijdrit van de vier is misschien ook wel de moeilijkste, iets voor echte sprinters, die na de technische bocht over het bruggetje nog één keer volle bak aan kunnen zetten en dat dan door kunnen trekken naar de streep. Want, dat het de kortste tijdrit is betekent niet dat het de makkelijkste is. Bij de dames stond er één echte topfavoriet aan de start. Judith kwam, fietste en overwon. Met een tijd van 3:08 wist zij Johanna (3:22) en Emmy (3:25) ruim achter zich te houden. Bij de heren mocht het verschil tussen de nummers 1 en 2 dan wel kleiner zijn, het verschil waarmee Cas de winst opeiste was alsnog behoorlijk. Met 2:55 verwees hij Ties (3:00) naar de tweede plaats. Max werd met 3:09 derde. Dit was de laatste tijdrit van het seizoen. Graag zien we jullie allemaal terug bij de Botshol-tijdrit volgend jaar!

   

 • SKITS heeft na de Amsterdamse introperiode een OPEN WEEK. Dit is speciaal voor alle geïnteresseerde die lid willen worden, maar nog even meer van de vereniging wil proeven.
  We hebben in deze open SKITS week een ruim aanbod, zo kan je mee schaatsen, wielrennen en skeeleren. Maar kan je ook mee doen met een droogtraining om de schaatshouding te blijven beoefenen en mee doen met een van de georganiseerde toertochten. 

 • SKITS is op verschillende activiteiten te vinden tijdens de VU, UvA en HvA intro activiteiten. Superleuk om even kennis te maken en de mogelijkheid om SKITSers te ontmoeten en waar ja al je vragen kan stellen. Daarnaast valt er bij onze stand ook altijd wat te winnen, dus kom vooral langs!

 • Beste SKITSers, 
  Voor wie deze zomer nog extra fit wil blijven en komende zomermaanden onbeperkt wil sporten is er de volgende aanbieding:

  Een all-in 2 maandenabonnement voor 
  - 40 euro (student) 
  - 60 euro (overig)
  Alleen te koop in juli 2019, kijk op www.sportcentrumvu.nl voor meer informatie.

 • De laatste uurtjes op het ijs zijn al weer ver achter ons, maar zomerse temperaturen zijn nog niet bereikt, dus hoogste tijd om terug te blikken op een succesvol CK Schaatsen. Rijders konden de 500 &1000 rijden, of de 500&1500. Bij de heren werd bij de kortere afstanden de winst gepakt door Max en bij de dames door Yarha.  Bij de langere afstanden gingen Bart en Lotte er met de winst vandoor. Nadat de schaatsen weer uitgetrokken waren en de meeste schaatsers het zuur al in de benen hadden zitten werden ze nog een keer aangetrokken voor het laatste onderdeel van de avond: de mass start samen met ZTIKZ. Bij de dames ontstond al snel een kopgroep met twee ZTIKZers en één SKITSer, uiteindelijk ging Maaike er met de winst vandoor. Bij de heren bleef het meer bij elkaar, en na een vroege eindsprint van Bart ging hij er met de winst vandoor. Voor de uitslagen, klik hier
   

 • De €500 van Project SKITS is gewonnen door de NSK commissie en Kees. Van deze €500 gaat uiteindelijk €300 naar het NSK marathon en €200 naar een plan door Kees bedacht om fanatieke schaatsers te motiveren. Lees hieronder meer over Kees zijn plan en verdien geld door te trainen!

 • Vind jij SKITS ook zo geweldig? Ben jij organisatorisch ingesteld? En lijkt het jou gaaf om de mooiste vereniging van Nederland te besturen? Dan zoeken we jou! Het bestuur is op zoek naar vier kanjers die zin hebben om vanaf mei SKITS te besturen als voorzitter,  secretaris, penningmeester en commissaris schaatsen en skeeleren. Heb je interesse? Mail dan voor 21 januari naar bestuur@SKITS.nl! Ben je nieuwsgierig naar wat wij zoal doen en wil je hier eerst graag wat meer over weten? Ook dan kun je een mailtje/appje sturen of een van ons aanspreken op een activiteit!

 • Let op! Kees heeft natuurlijk ook wat rust verdiend na deze drukke eerste helft van het schaatsseizoen, dus ook hij heeft bijna vakantie. De laatste training in 2018 zal de training op zaterdag 22 dec (12.35 tot 13.15) zijn. 
  Vervolgens beginnen de trainingen weer in het nieuwe jaar vanaf woensdag 2 januari (7.35 tot 9.00).
  De eerste Social Skate van 2019 zal op 7 januari zijn! 

 • De wedstrijdkalender van dit seizoen staat hieronder! Dit jaar doen we met onderstaande wedstrijden met zo veel mogelijk SKITSers mee. Het NSK Afstanden was een geweldig begin en nu kan je alvast beginnen met trainen voor het NSK Sprint. #tagjeschaatsmaatje

 • Heb jij een geniaal plan voor SKITS waar normaal gesproken geen geld voor is?! Grijp dan nu je kans! SKITS stelt dit jaar €500 beschikbaar voor een door leden bedacht plan. Hiermee introduceren we dit jaar een nieuw concept waarin we jullie als leden meer invloed willen geven op de besteding van overgebleven geld binnen de vereniging. Een plan mag in de breedste zin van het woord worden bedacht, niets is te gek! Dus schrijf zelf, samen met je commissie of met andere SKITS-maatjes een plan en mail dat vóór 1 januari naar penningmeester@skits.nl!

 • Clubkampioenschap Skeeleren

  Wedstrijdcommissie

  Donderdag 25 september werd het clubkampioenschap skeeleren gehouden in het Diemerpark. Deelnemers: 5 dames en 1 heer. Door een gebrek aan deelnemers was de herencompetitie dit jaar niet zo spannend. Bij de dames werd het een mooie competitie waarbij de strijd om de eerste plek ging tussen Judith Krabbenborg,Talitha van Zuilen en Milanne Buiten. De dames bleken op de drie onderdelen, bestaande uit een 1100 meter tijdrit, een slalom en een 200 meter sprint, aan elkaar gewaagd.

 • Met de A2-tijdrit is de laatste manche van de tijdritcompetitie verreden. Bij de dames ging het eindklassement overtuigend naar Judith, die ook de A2-tijdrit won. Francina en Anna Wester eindigde als tweede en derde in de eindstand. Bij de heren was het spannend tot het laatste moment. Michael kwam door zijn winst in de A2-tijdrit gelijk te staan met Douwe. Maar op basis van gemiddelde snelheid werd Douwe uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. De eindklassementen en de uitslagen van alle individuele tijdritten zijn hier te vinden. 

 • Heb jij altijd al eens juichend over de finish willen komen? Of de patron van de bus willen zijn? Dan is dit je kans! Heren en Dames Team SKITS zullen jou in 3 weken leren om een echte wedstrijdwielrenner te zijn, om vervolgens aan het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) wielrennen te kunnen deelnemen! 

  Op 7 oktober zal het NSK plaatsvinden in Delft. We willen het oranje en blauw in elke categorie laten overheersen. Dus ben je een stijlvolle dame of een Spartaanse heer, met of zonder licentie, laat SKITS dan niet in zijn hempie staan en waag het erop (trouwens: studenten niet-SKITS-leden ook welkom).

  Heren en Dames Team SKITS zal in de aanloop naar het NSK elke woensdagavond om 18:30 een clinic organiseren, waarbij elke keer de nadruk ligt op een bepaald wedstrijdelement, de invulling hiervan zal later volgen.
  - wo 19 sep 18:30; start training kalfjeslaan/kostverlorenkade
  - wo 26 sep 18:30
  - wo 3 okt 18:30
  - > zo 7 okt: NSK 

  De locatie zal per week ruim van tevoren op het Facebook evenement bekend worden gemaakt. 

  Dus: een unieke gelegenheid om eens te proberen en te ervaren een wedstrijdwielrenner te zijn, onder enthousiaste begeleiding van de doorgewinterde Team-SKITSERS!

  ZET IN JE AGENDA: elke woensdagavond van 19-9 tm 3-10 om 18:30 een clinic, startlocaties volgen. Houd de pagina in de gaten voor updates: https://www.facebook.com/events/260451271467970/

  Tot op den carbon of aluminium ros!

 • Vind jij SKITS ook zo geweldig? Ben jij organisatorisch ingesteld? En lijkt het jou gaaf om de mooiste vereniging van Nederland te besturen? Dan zoeken we jou! Het bestuur is op zoek naar twee kanjers die zin hebben om vanaf november SKITS te besturen als vice-voorzitter of commissaris wielrennen. Mocht jij interesse hebben of meer informatie willen hebben over wat het inhoudt? Dat kan! Mail voor 5 augustus naar bestuur@SKITS.nl!

 • Tijdens de zomer gaat Kees van een welverdiende vakantie genieten. Er zullen daarom vanaf zondag 15 juli tot en met zondag 12 augustus geen reguliere trainingen gegeven worden. 

  Maar in die tijd hoef niet stil te zitten, elke maandag zal er namelijk een SKITSer klaar staan die een mooi rondje bedacht heeft. Deze zomerrondjes starten om 18:30 op de hoek van de Kalfjeslaan en de Kostverlorenkade

  Daarnaast gaan de bostrainingen op woensdag samen met ZTIKZ ook gewoon door. Hiervoor wordt er om 19:30 verzameld bij de kluisjes op de kop van de bosbaan.

  Vanaf maandag 13 augustus starten de reguliere trainingen weer. De eerste 3 weken zal er nog geen eten bij de social zijn, maar het fietsen gaat wel gewoon door!

  Overzicht trainingen in de zomer

 • Ben je geinteresseerd in SKITS en lijkt het je misschien leuk om komend jaar lid te worden? Kom naar onze open week! 

  Dit jaar zal de open week plaatsvinden van 5 t/m 11 september en zoals de naam al zegt zijn al onze trainigen en evenementen dan gratis voor iedereen toegankelijk!

  Op woensdagavond 5 september starten we met een open droogtraining in het Amsterdamse bos. 
  Op donderdagavond 6 september hebben wij een open borrel in een kroeg in de stad! Leuk om ook het gezellige deel van de vereniging eens mee te maken. 
  Op zaterdag 8 september is er een maandelijkse toertocht, waarbij er een rustig rondje gefietst wordt gefietst van ongeveer 80-100 km, met een terrasje tussendoor! Je bent van harte welkom als je een klein beetje ervaring hebt met een racefiets. 
  Op maandagavond 10 september organiseren wij weer een Open Social Cycle, waarbij we om 18.30 beginnen met een training en daarna gezamelijk gaan eten bij het Sportcentrum van de VU op Uilenstede. Het perfecte moment om andere fietsende SKITS'ers te leren kennen! Ook hierbij is het mogelijk om een racefiets te lenen. Hiervoor kun je je opgeven via Open Social Cycle
  Op dinsdagavond 11 september sluiten we de week af met een open skeelertraining in het Diemerpark. Skeelers kun je gratis lenen en deze training is ook geschikt voor beginners! Stuur even een mailtje naar schaatsen@skits.nl als je skeelers wilt lenen. 

  Wil je graag meer informatie over de Open week of heb je andere dringende vragen over lid worden bij SKITS? Stuur een mailtje naar secretaris@SKITS.nl

   

 • Beter laat dan nooit, de uitslagen van de Wanne Tijdrit tijdens Hemelvaartsweekend:

 • Afgelopen zondag vond in samenwerking met ZTIKZ het CK Wielrennen plaats op het lastige parcours van WTC de Amstel! Bij de heren B ging de overwinning na een gezapige koers naar Douwe Bos voor Lorenzo Baars en Jochem Scheepers. Vervolgens was het de beurt aan de dames. Bij de dames B versloeg Maya Mokasay in de laatste ronde Aafke Kok. De koers bij de dames A werd gedomineerd door Judith Krabbenborg, Catalien Boelens was te sterk voor Iris Lechner in de strijd om de overige podiumplaatsen. Hierna mochten de heren A los, in de eindsprint ging de overwinning verdiend naar Bart Vreugdenhil, Jesper Koen werd 2e na een sterke laatste ronde en Niels Ruijter 3e. Aansluitend verzorgde ZTIKZ een heerlijke barbecue en was er de gezamenlijke ploegenpresentatie van Heren en Dames Team SKITS!

 • Amsterdam - Parijs 2018
  Op zaterdag 16 juni om 12.00 zal voor de 11e keer het startschort klinken voor het prachtige wielerevenement Amsterdam-Parijs !
  Amsterdam - Parijs is een uniek tocht van ongeveer 500 kilometer, uiteraard te volbrengen per stalen ros. Studenten (en oud-studenten) uit heel Nederland doen mee aan dit sportieve evenement. In tweetallen zullen de wielrenners, met hun trouwe volgers in de  auto, binnen 48 uur van Amsterdam naar Parijs fietsen. Het ene team fietst zo snel mogelijk, kop over kop zonder te stoppen naar Parijs, terwijl andere teams nog proberen te genieten van de omgeving.

  Ben jij die waaghals die mee wil doen met dè wielerwedstrijd van het jaar? Inschrijven kan via deze link

  Je start in Amsterdam, en finisht in ❤tje Parijs onder de Eiffeltoren.

  Dus voor wie liefde heeft voor fietsen is dit zeker een aanrader !!!


  De inschrijving sluit 31 mei 2018, dit is tevens de uiterste (kosteloze) afmelddatum.

 • SKITS LUST(R)UM RAUW!

  Ons lustrumteam heeft gisteren na een zinderende estafetterace een prachtige 6de plek veroverd op de Batavierenrace! Als bonus won Robert Ton de slotetappe die hij aflegde met meer dan 20 km/uur! Alle andere studentenschaatsverenigingen werden uiteraard verslagen en dus is de Gouden Doorloper weer terug in de mooiste stad van het land! 
  Het combinatie-bier-team met WSWV Hellingproof kwam tot de 136ste plaats. En natuurlijk hebben we dat gevierd! 

 • Wielerseizoen 2018

  Niels Ruijter

  Nog iets meer dan een weekje en dan gaat het nieuwe wielerseizoen bij SKITS weer beginnen! Op 24 maart zal het wielerseizoen worden afgetrapt tijdens de SKITS trainingsdag. Eerst de laatste schaatstraining van het seizoen om daarna na een lekkere lunch op de fiets te springen voor de eerste wielertraining van het seizoen. Vanaf maandag 26 maart zullen vervolgens de reguliere trainingen ingaan met de eerste Social Cycle. Er zijn een paar kleine wijzingen in het trainingsrooster ten opzichte van afgelopen jaar. Voor de vroege vogels is er nieuw dit seizoen de woensdagochtendtraining, met vertrek om acht uur bij USC Universum. Op donderdag is er de tweede centrale verenigingstraining, net zo gezellig als de social maar met veel ruimte om even lekker af te zien. Voor beginnende fietsers zijn er weer de beginnersblokken, in deze blokken leer je in vier weken alle basisvaardigheden van het wielrennen. Voor alle trainingen geldt dat er leenfietsen beschikbaar zijn! Meer informatie en een volledig overzicht van de trainingen is te vinden op de site.

 • ~ Wielerkleding bestelmoment ~
  Wil jij komende wielerseizoen ook shinnen in je SKITS outfit tijdens de social cycle, het hemelvaartsweekend, tijdens de tijdrit competitie, als je van Amsterdam naar Parijs fiets of tijdens de zomerreis. Bestel vanaf nu je wielerkleding op de site.

 • Onthulling Lustrumthema

  Lustrumcommmissie

  Sommigen zal het ontgaan zijn, anderen wachten al 5 jaar... Vanaf 9 mei 2018 bestaat SKITS 15 jaar en dat moet gevierd worden! In mei 2018 zal er een volledige week vol activiteiten, feesten en wedstrijden georganiseerd worden. Hierbij het filmpje dat het thema van dit lustrum onthult!

 • Lieve SKITS'ers!

  Het is alweer tijd voor de allerlaatste borrel van het jaar. Dat betekent dat het tijd is voor een korte terugblik op dit jaar, want wat was het weer fantastisch. Aan de vooravond van de bekendmaking van het lustrumthema van ons derde lustrum nemen we jullie even mee naar het begin van 2017.

 • De aap is uit de gestreepte mouw! Maak kennis met de nieuwe vice-voorzitter en commissaris wielrennen: Gesina Tuinier en Niels Ruijter. Een Friese wielrenster die ook graag schaatst en een doorgewinterde renner die zijn hand niet omdraaid voor een rondje Ijsselmeer met Team SKITS! Als dat geen topduo is...

  We gaan ze instemmen op de ALV op 16 november, zorg dat je erbij bent!

 • Jullie lezen het goed! Op verzoek van velen gaan we voortaan 2x per maand borrelen!  

  Op een been kun je niet (hard) lopen/schaatsen/wielrennen zullen we maar zeggen! Voortaan kunnen jullie op zowel de eerste als de derde donderdag van de maand een heerlijk bruisende borrel verwachten waar de FC staat te shinen in hun prachtshirt. 

  Houd vooral facebook in de gaten voor tijdstip en locaties, maar blok nu alvast elke 1e en 3e donderdagavond van de maand in je agenda!! Gooi die heupen los en verdrink in het Amsterdamse uitgaansleven... #tagjezuipmaatje Aanstaande donderdag 19 oktober borrelen we in de Havelaar! (https://www.facebook.com/events/126770974649772) 

  Niet onbelangrijk: de borrel krijgt een dikke afterparty op de brakke vrijdagmiddagtraining op de ijsbaan, inclusief katervoedsel!!! FEEST :)) #brakketakketraining 

  Liefs, de FC 

 • Vanaf zaterdag is de ijsbaan weer open

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Nog een klein weekje en dan gaat het schaatsseizoen op zaterdag 14 oktober vanaf 12.00 uur eindelijk van start. Gezien het feit dat Amsterdam, de inwoners en de Jaap Eden IJsbaan eind volgende week afscheid nemen van haar burgemeester Eberhard van der Laan, krijgt de opening van het schaatsseizoen een ingetogen karakter. Wel kan er de eerste dag traditiegetrouw geschaatst worden voor € 0,20.

 • (door Kees de Vrij, schaatstrainer sinds 1980.)

Sponsoren

Jaap Eden
Hyro Sports
36
USC
SVU
SSA

Realisatie: verenigingenweb