Nieuws

 • Alweer het laatste fietsweekend van dit kalenderjaar zal plaatsvinden van 29 september tot 1 oktober in Schin op Geul. We reizen met z'n allen af naar Zuid-Limburg om daar twee/drie dagen lang te fietsen in de heuvels. Naast het fietsen zullen we natuurlijk genieten van een heerlijke Limburgse vlaai op het terras en van een aantal biertjes in de kroeg in Valkenburg. Wil jij nog voor een laatste keer genieten van het prachtige heuvel landschap? Ga dan mee! De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

 • Heb jij altijd al eens juichend over de finish willen komen? Of de patron van de bus willen zijn? Dan is dit je kans! Heren en Dames Team SKITS zullen jou in 4 weken leren om een echte wedstrijdwielrenner te zijn, om vervolgens aan het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) wielrennen te kunnen deelnemen!

 • Zomer betekent natuurlijk lekker veel fietsen, ijsjes eten, op vakantie gaan en ijsjes eten. Ijs is niet schaars in de zomer en al helemaal niet in Leeuwarden! Daarom organiseert SKITS in samenwerking met ELS een zomerijskamp in het weekend van 19 en 20 augustus in Friesland. Een weekend vol sport, bier (of fris) en gezelligheid, dus blijf op de hoogte! Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 • Houd jij wel van een uitdaging? Wil jij SKITS vertegenwoordigen als vicevoorzitter of commissaris wielrennen? Dat komt mooi uit! Wij zijn namelijk op zoek naar nieuwe bestuursleden voor het 15de bestuur van A.S.S.W.S.V. SKITS. Je kunt vóór 14 augustus je interesse laten blijken door een mailtje te sturen naar bestuur@SKITS.nl!

 • Ook Kees gaat deze zomer genieten van een welverdiende vakantie. Daarom zullen vanaf zondag 9 juli tot en met zondag 20 augustus de reguliere trainingen niet doorgaan. Maar niet getreurd: we hebben een heel leuk alternatief programma voor jullie:

 • Het is donderdagochtend, samen met mijn bijrijder Josefien sta ik in de file op de Eindhovense randweg. “Ik denk eigenlijk wel dat het Hemelvaartweekend het mooiste SKITS-weekend is” opper ik: met z’n vijftigen, vier dagen lang fietsen door het Ardeense natuurschoon met zomerse temperaturen, kan het leven nog beter worden?

 • Ronde van Haspengouw

  Bart Vreugdenhil

  Zo’n 30 kilometer ten westen van Maastricht, waar het gebrek aan gemeentelijke welstandscommissies zo schrijnend is dat je je afvraagt of dorpen Belgischer kunnen zijn dan dit, werd een tiental Randstadstudenten in de bloedhitte sneller gefrituurd dan de frieten in het frituurvet van Frituur Den Tieter. Aldaar was de eindstreep getrokken van de eerste etappe van de Ronde van Haspengouw, een prestigieuze meerdaagse voor amateurs met een speciaal plekje in het hart van Team SKITS. De haast mythische dominantie die Martijn Veling in 2015 etaleerde in het land der Belgen legt immers de lat gigantisch hoog voor Skits-legendes in spe. Zó hoog, dat wij tussen de wereld-, Belgisch-, Duits-, en Limburgs kampioenen onze hand overspeelden en genadeloos geroosterd werden op de scheve betonplaten van Neerlinter. Als je op bezoek gaat bij de zuiderburen om het peloton het vuur aan de schenen te leggen bij dertig graden Celsius, moet je je diep schamen met slechts één renner bij de beste 50.

 • Tijdens het NSSK voetbal afgelopen zaterdag 20 mei wist Sporting SKITSsabon, oftewel hét SKITS voetbalteam, het ver te schoppen (nee niet alleen de bal).

 • Tijdens de ALV van woensdag 3 mei jongstleden, is Joris Boelens benoemd tot erelid. Niet alleen een zeer eervolle onderscheiding, maar ook een zeer speciale gebeurtenis. Immers, (vrijwel) alle aanwezigen, inclusief oudgediende Joris zelf, hadden nog nooit meegemaakt dat een lid deze eer ten deel viel.

 • Zomertraining bij SKITS

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  SKITS is al enige tijd weer volop aan het fietsen en binnenkort beginnen ook de droog- en skeelertrainingen. Lees er hier alles over! 

 • Ben jij een type die geen uitdaging uit de weg gaat? Heb jij er altijd al eens van gedroomd om 500 km lang op de fiets te zitten met als eindbestemming de Eiffeltoren? Denk jij dat jij het in je hebt om binnen 48 uur de bestemming te halen? Neem je de volle 48 uur de tijd of ga jij ervoor om het huidige record te verbreken? Schroom dan niet en schrijf je nu in voor de meest extreme en prestigieuze fietstocht: Amsterdam-Parijs!

 • Zie hier het kandidaatsbestuur ’17-’18 der A.S.S.W.S.V. SKITS! We stellen ze aan jullie voor (van links naar rechts): secretaris Mendy Schrijver, penningmeester Max Baneke, voorzitter Anna den Hertog, commissaris wielrennen Daniel Manshanden, vicevoorzitter Leonie Peddemors en commissaris schaatsen en skeeleren Roan van Leeuwen. De plannen zijn in de maak, en we kunnen wel zeggen: het wordt een prachtig jaar! Tot op de ALV op 3 mei.

 • Het is weer tijd voor de Grote Gegevens Check, oftewel de grote schoonmaak van de SKITS administratie, voorafgaand aan de contributieafschrijving. Het is hierbij de bedoeling dat alle SKITS-leden zélf controleren of hun gegevens nog up-to-date zijn. Ieder SKITS-lid is al meerdere malen gemaild, maar op deze manier nog een extra reminder!!

 • CK schaatsen 25 maart --> AFGELAST

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Edit 25 maart, BELANGRIJK: Helaas gaat het CK wederom niet door wegens een gebrek aan ijskwaliteit. Volgend seizoen mogen we weer strijden voor de titel Clubkampioen van SKITS!

 • IJsbaan dicht tot vrijdag 16.00, maar..

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  ... niet getreurd! De de Vrij's Vrije Vrijdagmiddag is definitief verplaatst naar vrijdagochtend (tussen ca 9.45 en 12.30) in Haarlem! Voor de SoftELS IUT - Thialf gangers van zaterdag zeker aan te raden! 

 • Een goedkope kamer aan de rand van Amsterdam Centrum huur je niet, maar die koop je!

  Studenten hebben het niet makkelijk in Amsterdam als het gaat om het vinden van woonruimte. Scholten Makelaars kan wellicht helpen bij deze zoektocht! Wij zijn sinds kort gestart met de verkoop van een 15-tal kamers (ca. 9-12 m2) gelegen op de bovenste etage van een flatgebouw aan de Kostverlorenkade in een monumentaal pand. Met werkelijk fantastisch uitzicht over de stad en alle voorzieningen dichtbij. Nu is het mogelijk om een kamer te kopen met een eigen wastafel en inbouwkast. De badkamers, toiletten en keuken (met 2 inductieplaten en 2 gootstenen) worden gedeeld en 3 x per week schoongemaakt.

  Klik op de link voor meer informatie! • De Redactie is op zoek naar een nieuwe grafisch vormgever! De kneepjes van het vak kun je leren van onze huidige grafisch vormgever, dus ervaring is niet nodig. Praktisch komt het er op neer dat je 4 keer per jaar alle hersenspinsels van de Redactie op een rijtje zet, en zo een verzorgd tijdschrift creeert. Je wordt een volwaardig lid van de commissie, dus dat kan ook weer op je CV :-) Lijkt jou dit wat, of ken je iemand in je omgeving (lidmaatschap is een pré, maar geen vereiste) die dit zou willen? Of heb je nog vragen? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar redactie@skits.nl!

 • NSK Allround, bedankt Groningen!

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren


  Verslag van het NSK Allround weekend door Tim!

 • Onder perfecte omstandigheden werd donderdag 26 januari, voor het eerst in vijf jaar, het CK Kortebaan op natuurijs gehouden! Dit betekent ook dat er twee nieuwe clubkampioenen zijn: Rigt en Wilbert!

 • Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen en mee te eten met SKITS? Schrijf je dan in voor de Open Social Skate van maandag 23 januari! Voor mensen die geen eigen schaatsen hebben zijn er leenschaatsen beschikbaar.

 • PR regen tijdens het Skeuveltoernooi!

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren


  Lees snel het verslag van Mendy voor een impressie van het Skeuveltoernooi 2017! 

 • Reisjes zijn altijd leuk! Of het nu om sportreizen gaat, een weekendje weg of een lange roadtrip. En een huurauto maakt jouw reis net wat comfortabeler. Een auto of busje vanuit Nederland is natuurlijk ideaal als de afstand van je reis te overzien is, maar wat denk je van schaatsen of fietsen in bijvoorbeeld Canada en de Verenigde Staten? Iets verder, maar het kan makkelijk! Reserveer van tevoren je huurauto, vlieg er comfortabel heen en haal je huurauto op bij aankomst op het vliegveld. Zo'n huurauto (of huurbusje) in het buitenland hoeft niet duur te zijn. Want via HolidayCars.com vergelijk je alle opties van op jouw bestemming beschikbare autoverhuurbedrijven en vind je altijd een goedkope huurauto.

  Als lid van SKITS krijg je ook nog eens 15% voordeel op autohuur via HolidayCars.com. Dat werkt via de volgende link: huur een auto via HolidayCars.HolidayCars.com werkt samen met honderden autoverhuurbedrijven over de hele wereld. Dag en nacht worden de actuele prijzen en beschikbare huurauto's in de gaten gehouden en kan jij deze vergelijken. Dat vergelijken van huurauto's gaat trouwens erg makkelijk. Want je kiest gewoon je bestemming en krijgt een overzicht van alle aanbieders van autohuur op die bestemming. Daar maak jij je keuze uit om direct je voordelige reservering te plaatsen. Dus of je nu een busje of auto wilt huren in Nederland, Frankrijk of Australië, via HolidayCars.com vergelijk je altijd alle deals.

 • Een nieuw jaar vraagt om nieuwe kansen! Zou jij SKITS in het 15e bestuur willen vertegenwoordigen als commissaris schaatsen en skeeleren, secretaris, penningmeester of voorzitter? Laat ons weten in welke functie jij geïnteresseerd zou zijn door vóór 1 februari een mailtje met een korte motivatie te sturen naar bestuur@skits.nl.

 • SKITS winst op IUT Teamsprint!

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Zaterdagavond 17 december werd de Alcedo IUT Teamsprint verreden in de schaatstunnel van Rotterdam. SKITS had twee damesploegen aan de start staan. Anna stond samen met Rigt en Mendy aan de start als #SKITStunnelvisie. Jaira, Marijn en Jorien vormden samen team 'Uhh'.

 • De laatste training van dit jaar zal de zaterdagochtend training op 24 december van 11.30 tot 13.00 zijn. Kees hervat de trainingen weer op 2 januari 2017, dus start je goede voornemens tijdens deze maandagochtend training van 7.30 tot 9.00. De social tussen deze data gaat niet door. Kom elkaar tijdens de eerste social van 2017 op 2 januari een gelukkig nieuwjaar wensen! 

 • Heb je nog geen schaatskleding? Of ben je recentelijk gevallen/een paar kilo aangekomen en kan je je schaatkleding niet meer aan? Dan is maandag (de 21e) het moment om nieuwe schaatskleding te kopen. Omdat deze wordt verkocht uit de voorraad kan je deze direct meenemen. Dit betekent dat je in prachtige SKITSkleding op het schaatsweekend kan verschijnen!

 • SKITS IUT

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Zaterdag 10 december is het eindelijk tijd voor het SKITS IUT op de Jaap Eden Baan! Grote kans dat je door de problemen met de koelinstallatie nog geen wedstrijd hebt gereden op de mooiste ijsbaan van Nederland. Maar op aandringen van de WEDcie heeft de directie van de ijsbaan besloten om toch maar voor een tijdelijke oplossing te zorgen zodat het IUT gewoon door kan gaan! Dit is natuurlijk een uitgelezen kans om je vorm te testen en bij een slechte tijd gewoon de ijsvloer de schuld te geven! En daarna natuurlijk je verdriet of vreugde vieren tijdens de afterparty in de Jaap.

 • Sinds gisteravond, 10 november 2016, heeft A. S. S. W. S. V. SKITS een nieuw bestuur! Leonie Peddemors als vicevoorzitter en Daniel Manshanden als commissaris Wielrennen zullen samen met Rigt, Machiel, Kristien en Wessel een jaar lang hun uiterste best doen om de vereniging op een zo goed mogelijke manier te besturen. We hebben gisteravond al ontzettend veel nuttige input van de aanwezige leden gekregen en zien er naar uit om dit alles in de praktijk te brengen!

 • De Amsterdamse Jaap Eden IJsbaan gaat op 19 november weer open, tot die tijd heeft SKITS een alternatief trainingsprogramma. Voor de leden met een KNSB-abonnement zijn er verschillende mogelijkheden om in Utrecht of Haarlem te gaan trainen, dit zijn de uren waarbij staat: Schaaten (KNSB). Ook voor de overige leden zijn er veel mogelijkheden: check snel het schema! 

 • Winst voor Team Port of Amsterdam/SKITS

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  WINST KPN marathon cup 1 voor MARK VAN DER HARST 

 • Als ik dit filmpje zie, verlang ik weer terug aan de zomer met SKITS.
   

 • Winter is coming!

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Winter is coming! Dagen worden korter, nachten langer. Tijd om te schaatsen! Op 15 oktober opent onze eigen Jaap Edenbaan, de mooiste buitenbaan van Nederland, zijn poorten. Vanaf 17 oktober kunnen alle Amsterdamse en andere studenten mee genieten van de trainingen/lessen van 'onze' Kees.


 • Kandidaat Vicevoorzitter 16-'17 Leonie Peddemors!

 • Vanaf 13 oktober t/m eind maart 2017 (begin wielerseizoen '17) is er de mogelijkheid om op donderdagavond van 18:00 tot 19:00 te spinnen bij het USC (zorg dat je 17:45 aanwezig bent). Wij voegen ons dit jaar bij een les van een USC instructeur. Er zijn daarom maar 10 plekken beschikbaar voor SKITS'ers. Schrijf je dus snel in!

 • Kandidaat Commissaris Wielrennen '16-'17 Daniel Manshanden!

 • Open Social Skate 21 november

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen en mee te eten met SKITS? Schrijf je dan in voor de Open Social Skate van maandag 21 november! Voor mensen die geen eigen schaatsen hebben zijn er leenschaatsen beschikbaar.

 • Afgelopen zondag 25 september werd het Nederlands Studenten Kampioenschap Wielrennen verreden in Berg en Dal (nabij Nijmegen). Het parcours was loodzwaar en de tegenstanders goed getraind. Toch wisten Leontine Groeneveldt (eerste) en Rigt Kalsbeek (2) hun podium plaatsen in het algemeen klassement van de SWN studentencup met succes te verdedigen!

 • Schaatsvoorbereiding

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Voordat je het weet sta je weer op het ijs, dus is het NU tijd om je schaatsspieren te trainen. 
  Kom op de volgende dagen naar de trainingen om straks over een maandje op de eerste Social Skate (maandag 17 oktober) goed beslagen ten ijs te komen! 

 • NSK Weekend

  Commissaris Wielrennen

  In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 september organiseert NSWV Mercurius het eerste NSK Weekend in Berg en Dal, Nijmegen. Het hoofdprogramma – het 'R&TC Groenewoud NSK Wielrennen' – wordt omkaderd door een randprogramma waarbij zoveel mogelijk deelnemers een dag van tevoren al naar Nijmegen komen. Op zaterdag nemen zij deel aan de officiële parcoursverkenning, een heuse teampresentatie en het eerste NSK Wielerquiz. Dit alles vindt plaats op en rond camping Nederrijkswald, waar ook de overnachting en de maaltijden zullen plaatsvinden.

 • Road to NSK (updated)

  Commissaris Wielrennen

  In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 september organiseert NSWV Mercurius het eerste NSK Weekend in Berg en Dal, Nijmegen. Om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op dit NSK zal Thomas Batelaan (Trainer van Heren Team SKITS) alle enthousiaste SKITS'ers (Het NSK is namelijk niet alleen voor de wedstrijdrenners) drie woensdagavonden onder zijn hoede nemen.

 • ZTIKZ/SKITS wedstrijd!

  Commissaris Wielrennen

   Zaterdag 27 augustus kunnen we onze krachten en skills meten met de oudjes van ZTIKZ. Op het parcours van WTC de Amtel staan  een behendigheidsparcours, een individuele tijdrit van 1 ronde (staande start) en een wedstrijd voor iedereen (1 uur) op het programma. Start is vanaf circa 14.00h. Er wordt een klassement opgemaakt over de bovenstaande onderdelen. 

 • Op 3 september wordt er weer een Studentencup verreden op een ditmaal wel erg bijzondere locatie: Vliegveld Twente! Op een rondje van één kilometer rond het voormalige bunkerpark zal er strijd zijn voor de punten in het klassement en de overwinning.

 • Vanaf vrijdag 9 juli gaat Kees een paar weken genieten van een welverdiende vakantie. Op maandag 15 augustus beginnen de Keestrainingen weer geheel volgens schema. 

 • Het is al weer een tijdje terug dat we aan het fietsen waren door de Ardennen. Hier is de aftermovie van het geweldige weekend zon, wielrennen en leuke mensen!

 • Vive la France!

  Door onze spectaculaire prestatie in de recente Amsterdam-Parijs is het enthousiasme voor alles wat Frans is naar recordhoogte gestegen. Daarom kijken we natuurlijk extra uit naar de aankomende Tour de France, ’s werelds nummer 1 wielerevenement waar we allemaal nog wat van kunnen leren.

 • Het zonnetje begint zo langzamerhand ons landje te verwarmen, dat is de FC natuurlijk niet ontgaan. Vandaar dat de aankomende borrel een zomers sfeertje heeft! Donderdag 7 juli zullen we beginnen met een BBQ en hier na duiken we de kroeg in bij Genootschap der Geneugten. Tot slot natuurlijk een after, waarbij het streven is om een keertje niet in de Gieter te eindigen ;) 
  Zet het alvast in je agenda, details volgen snel!

  Kusjes van de FC

 • De 9e editie van Amsterdam-Parijs was weer een groot succes.
  Het dames record werd verbroken door Leontine Groeneveld en Francina Dekker (SKITS), De Thalys en de Sprinter, met een tijd van 21:32 uur. De snelste tijd dit jaar werd geleden door de Jelle Wijnja en Tjeerd Ytsma (ELS), De Utrechtse Elsjes. Ongelofelijk maar waar dit team stond om 3:43 bij de finish en hebben dus een tijd gelijk aan de recordtijd van 15:43 uit  2014 (Gijs Beets en Martijn Veiling).
  Het record is dus nog niet verbroken, dus wie gaat de uitdaging tijdens komende jubileum editie aan?

  Kijk voor de volledige uitslag en finishfoto's hier!

 • Afgelopen woensdag was het CK Wielrennen bij het ARC Ulysses! Grootse prestaties in een lekker avondzonnetje, wat wil een mens nog meer? Klik op de foto hieronder voor meer beelden.

 • Op zaterdag 25 juni om 12.00 zal op Science Park te Amsterdam voor de 9e keer het startschort klinken voor het prachtige wielerevenement Amsterdam-Parijs! Amsterdam- Parijs is een uniek tocht van ongeveer 500 kilometer, uiteraard te volbrengen per stalen ros.
  Studenten (en oud-studenten) uit heel Nederland doen mee aan dit sportieve evenement. Het is dan ook de grootste editie ooit met maar liefst 22 teams aan de start! In tweetallen zullen de wielrenners, met hun trouwe volgers in de  auto, binnen 48uur van Amsterdam naar Parijs fietsen. Het ene team fietst zo snel mogelijk, kop over kop zonder te stoppen naar Parijs, terwijl andere teams nog proberen te genieten van de omgeving. Kijk hier welke teams dit jaar de uitdaging aangaan.
  Dit jaar zal de organisatie weer in de handen zijn van de Amsterdamse Studenten Schaats-, Wieler-, en Skeelervereniging SKITS. Zij zullen ook een live-blog verzorgen die te volgen zal zijn via het facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/598953423600873
  Dus nodig ook jouw vrienden en familie uit om deze spannende tocht te volgen!
  We zien jullie allemaal graag bij de start op zaterdag 25 juni om 12.00 USC op Science Park!

 • Zondag 5 juni stonden 11 SKITS'ers aan de start in Ede voor het NSK skeeleren 2016! De dag om de titels uit 2015 te prolongeren. Er werd gestart met een 300m tijdrit, gevolgd door een 500m afvalrace, een 1500m massastart, een relay met 3 personen en voor de mensen die nog energie overhadden werd nog een marathon verreden. 

Sponsoren

Jaap Eden
SVU
36
Hyro Sports
Uzuma
USC
Cor Mantel 2wielers

Realisatie: verenigingenweb