Nieuws

 • Onthulling Lustrumthema

  Lustrumcommmissie

  Sommigen zal het ontgaan zijn, anderen wachten al 5 jaar... Vanaf 9 mei 2018 bestaat SKITS 15 jaar en dat moet gevierd worden! In mei 2018 zal er een volledige week vol activiteiten, feesten en wedstrijden georganiseerd worden. Hierbij het filmpje dat het thema van dit lustrum onthult!

 • Lieve SKITS'ers!

  Het is alweer tijd voor de allerlaatste borrel van het jaar. Dat betekent dat het tijd is voor een korte terugblik op dit jaar, want wat was het weer fantastisch. Aan de vooravond van de bekendmaking van het lustrumthema van ons derde lustrum nemen we jullie even mee naar het begin van 2017.

 • De aap is uit de gestreepte mouw! Maak kennis met de nieuwe vice-voorzitter en commissaris wielrennen: Gesina Tuinier en Niels Ruijter. Een Friese wielrenster die ook graag schaatst en een doorgewinterde renner die zijn hand niet omdraaid voor een rondje Ijsselmeer met Team SKITS! Als dat geen topduo is...

  We gaan ze instemmen op de ALV op 16 november, zorg dat je erbij bent!

 • Jullie lezen het goed! Op verzoek van velen gaan we voortaan 2x per maand borrelen!  

  Op een been kun je niet (hard) lopen/schaatsen/wielrennen zullen we maar zeggen! Voortaan kunnen jullie op zowel de eerste als de derde donderdag van de maand een heerlijk bruisende borrel verwachten waar de FC staat te shinen in hun prachtshirt. 

  Houd vooral facebook in de gaten voor tijdstip en locaties, maar blok nu alvast elke 1e en 3e donderdagavond van de maand in je agenda!! Gooi die heupen los en verdrink in het Amsterdamse uitgaansleven... #tagjezuipmaatje Aanstaande donderdag 19 oktober borrelen we in de Havelaar! (https://www.facebook.com/events/126770974649772) 

  Niet onbelangrijk: de borrel krijgt een dikke afterparty op de brakke vrijdagmiddagtraining op de ijsbaan, inclusief katervoedsel!!! FEEST :)) #brakketakketraining 

  Liefs, de FC 

 • Vanaf zaterdag is de ijsbaan weer open

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Nog een klein weekje en dan gaat het schaatsseizoen op zaterdag 14 oktober vanaf 12.00 uur eindelijk van start. Gezien het feit dat Amsterdam, de inwoners en de Jaap Eden IJsbaan eind volgende week afscheid nemen van haar burgemeester Eberhard van der Laan, krijgt de opening van het schaatsseizoen een ingetogen karakter. Wel kan er de eerste dag traditiegetrouw geschaatst worden voor € 0,20.

 • (door Kees de Vrij, schaatstrainer sinds 1980.)

 • Aankomende zaterdag 30 september stopt het normale fietsprogramma. En de ijsbaan opent pas op 14 oktober, wat doe je dan de komende 2 weken? 

 • Op zondag 24 september brak de strijd om het rood-wit-blauw los. De wedstrijd, georganiseerd door SKITS werd afgetrapt door de dames zonder licentie. Zij reden 34 kilometer over het sciencepark. Na een aantal serieuze aanvallen leek de wedstrijd uit te lopen op een massasprint, maar niets bleek minder waar, in de laatste bocht wist Lieske Coumans een voorsprong te pakken, die niet meer werd ingehaald. In de sprint om plek twee en drie moest Judith Krabbenborg de betere erkennen in Els Huizing.

 • De spanning liep hoog op tijdens het CK Skeeleren in het Diemerpark. Na een tijdrit van anderhalve kilometer hadden de kandidaten laten zien hoeveel zij in hun mars hadden. Ook verschenen er een aantal beginnend wedstrijdskeeleraars aan de start, die goed meedraaiden in het klassement. De slalom zou allesbepalend zijn, maar aan na de slalom bleek dat er nog een finale gereden moest worden: een combi van slalommen en een sprint waar bij aanvang het zuur al in de benen staat. Bij de mannen spande het erom: Roan of toch Roeland? Ondanks zijn comeback kon Roeland Roan niet meer inhalen en zo kon de clubkampioen 2017, Roan van Leeuwen, zijn beker in ontvangst nemen. Bij de vrouwen maakten de zusjes Den Hertog het elkaar ook niet makkelijk. Door een gemist pionnetje en de daarbijhorende vijf strafseconden gaf Anna zomaar haar eerste plek weg. Een mooie binnenkomer voor Nienke den Hertog, net bij SKITS en meteen de nieuwe clubkampioen skeeleren. Wie gaat deze snelheidsduivels volgend jaar verslaan?

 • Alweer het laatste fietsweekend van dit kalenderjaar zal plaatsvinden van 29 september tot 1 oktober in Schin op Geul. We reizen met z'n allen af naar Zuid-Limburg om daar twee/drie dagen lang te fietsen in de heuvels. Naast het fietsen zullen we natuurlijk genieten van een heerlijke Limburgse vlaai op het terras en van een aantal biertjes in de kroeg in Valkenburg. Wil jij nog voor een laatste keer genieten van het prachtige heuvel landschap? Ga dan mee! De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

 • Heb jij altijd al eens juichend over de finish willen komen? Of de patron van de bus willen zijn? Dan is dit je kans! Heren en Dames Team SKITS zullen jou in 4 weken leren om een echte wedstrijdwielrenner te zijn, om vervolgens aan het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) wielrennen te kunnen deelnemen!

 • Zomer betekent natuurlijk lekker veel fietsen, ijsjes eten, op vakantie gaan en ijsjes eten. Ijs is niet schaars in de zomer en al helemaal niet in Leeuwarden! Daarom organiseert SKITS in samenwerking met ELS een zomerijskamp in het weekend van 19 en 20 augustus in Friesland. Een weekend vol sport, bier (of fris) en gezelligheid, dus blijf op de hoogte! Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 • Houd jij wel van een uitdaging? Wil jij SKITS vertegenwoordigen als vicevoorzitter of commissaris wielrennen? Dat komt mooi uit! Wij zijn namelijk op zoek naar nieuwe bestuursleden voor het 15de bestuur van A.S.S.W.S.V. SKITS. Je kunt vóór 14 augustus je interesse laten blijken door een mailtje te sturen naar bestuur@SKITS.nl!

 • Ook Kees gaat deze zomer genieten van een welverdiende vakantie. Daarom zullen vanaf zondag 9 juli tot en met zondag 20 augustus de reguliere trainingen niet doorgaan. Maar niet getreurd: we hebben een heel leuk alternatief programma voor jullie:

 • Het is donderdagochtend, samen met mijn bijrijder Josefien sta ik in de file op de Eindhovense randweg. “Ik denk eigenlijk wel dat het Hemelvaartweekend het mooiste SKITS-weekend is” opper ik: met z’n vijftigen, vier dagen lang fietsen door het Ardeense natuurschoon met zomerse temperaturen, kan het leven nog beter worden?

 • Ronde van Haspengouw

  Bart Vreugdenhil

  Zo’n 30 kilometer ten westen van Maastricht, waar het gebrek aan gemeentelijke welstandscommissies zo schrijnend is dat je je afvraagt of dorpen Belgischer kunnen zijn dan dit, werd een tiental Randstadstudenten in de bloedhitte sneller gefrituurd dan de frieten in het frituurvet van Frituur Den Tieter. Aldaar was de eindstreep getrokken van de eerste etappe van de Ronde van Haspengouw, een prestigieuze meerdaagse voor amateurs met een speciaal plekje in het hart van Team SKITS. De haast mythische dominantie die Martijn Veling in 2015 etaleerde in het land der Belgen legt immers de lat gigantisch hoog voor Skits-legendes in spe. Zó hoog, dat wij tussen de wereld-, Belgisch-, Duits-, en Limburgs kampioenen onze hand overspeelden en genadeloos geroosterd werden op de scheve betonplaten van Neerlinter. Als je op bezoek gaat bij de zuiderburen om het peloton het vuur aan de schenen te leggen bij dertig graden Celsius, moet je je diep schamen met slechts één renner bij de beste 50.

 • Tijdens het NSSK voetbal afgelopen zaterdag 20 mei wist Sporting SKITSsabon, oftewel hét SKITS voetbalteam, het ver te schoppen (nee niet alleen de bal).

 • Tijdens de ALV van woensdag 3 mei jongstleden, is Joris Boelens benoemd tot erelid. Niet alleen een zeer eervolle onderscheiding, maar ook een zeer speciale gebeurtenis. Immers, (vrijwel) alle aanwezigen, inclusief oudgediende Joris zelf, hadden nog nooit meegemaakt dat een lid deze eer ten deel viel.

 • Zomertraining bij SKITS

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  SKITS is al enige tijd weer volop aan het fietsen en binnenkort beginnen ook de droog- en skeelertrainingen. Lees er hier alles over! 

 • Ben jij een type die geen uitdaging uit de weg gaat? Heb jij er altijd al eens van gedroomd om 500 km lang op de fiets te zitten met als eindbestemming de Eiffeltoren? Denk jij dat jij het in je hebt om binnen 48 uur de bestemming te halen? Neem je de volle 48 uur de tijd of ga jij ervoor om het huidige record te verbreken? Schroom dan niet en schrijf je nu in voor de meest extreme en prestigieuze fietstocht: Amsterdam-Parijs!

 • Zie hier het kandidaatsbestuur ’17-’18 der A.S.S.W.S.V. SKITS! We stellen ze aan jullie voor (van links naar rechts): secretaris Mendy Schrijver, penningmeester Max Baneke, voorzitter Anna den Hertog, commissaris wielrennen Daniel Manshanden, vicevoorzitter Leonie Peddemors en commissaris schaatsen en skeeleren Roan van Leeuwen. De plannen zijn in de maak, en we kunnen wel zeggen: het wordt een prachtig jaar! Tot op de ALV op 3 mei.

 • Het is weer tijd voor de Grote Gegevens Check, oftewel de grote schoonmaak van de SKITS administratie, voorafgaand aan de contributieafschrijving. Het is hierbij de bedoeling dat alle SKITS-leden zélf controleren of hun gegevens nog up-to-date zijn. Ieder SKITS-lid is al meerdere malen gemaild, maar op deze manier nog een extra reminder!!

 • CK schaatsen 25 maart --> AFGELAST

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Edit 25 maart, BELANGRIJK: Helaas gaat het CK wederom niet door wegens een gebrek aan ijskwaliteit. Volgend seizoen mogen we weer strijden voor de titel Clubkampioen van SKITS!

 • IJsbaan dicht tot vrijdag 16.00, maar..

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  ... niet getreurd! De de Vrij's Vrije Vrijdagmiddag is definitief verplaatst naar vrijdagochtend (tussen ca 9.45 en 12.30) in Haarlem! Voor de SoftELS IUT - Thialf gangers van zaterdag zeker aan te raden! 

 • Een goedkope kamer aan de rand van Amsterdam Centrum huur je niet, maar die koop je!

  Studenten hebben het niet makkelijk in Amsterdam als het gaat om het vinden van woonruimte. Scholten Makelaars kan wellicht helpen bij deze zoektocht! Wij zijn sinds kort gestart met de verkoop van een 15-tal kamers (ca. 9-12 m2) gelegen op de bovenste etage van een flatgebouw aan de Kostverlorenkade in een monumentaal pand. Met werkelijk fantastisch uitzicht over de stad en alle voorzieningen dichtbij. Nu is het mogelijk om een kamer te kopen met een eigen wastafel en inbouwkast. De badkamers, toiletten en keuken (met 2 inductieplaten en 2 gootstenen) worden gedeeld en 3 x per week schoongemaakt.

  Klik op de link voor meer informatie! • De Redactie is op zoek naar een nieuwe grafisch vormgever! De kneepjes van het vak kun je leren van onze huidige grafisch vormgever, dus ervaring is niet nodig. Praktisch komt het er op neer dat je 4 keer per jaar alle hersenspinsels van de Redactie op een rijtje zet, en zo een verzorgd tijdschrift creeert. Je wordt een volwaardig lid van de commissie, dus dat kan ook weer op je CV :-) Lijkt jou dit wat, of ken je iemand in je omgeving (lidmaatschap is een pré, maar geen vereiste) die dit zou willen? Of heb je nog vragen? Laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar redactie@skits.nl!

 • NSK Allround, bedankt Groningen!

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren


  Verslag van het NSK Allround weekend door Tim!

 • Onder perfecte omstandigheden werd donderdag 26 januari, voor het eerst in vijf jaar, het CK Kortebaan op natuurijs gehouden! Dit betekent ook dat er twee nieuwe clubkampioenen zijn: Rigt en Wilbert!

 • Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen en mee te eten met SKITS? Schrijf je dan in voor de Open Social Skate van maandag 23 januari! Voor mensen die geen eigen schaatsen hebben zijn er leenschaatsen beschikbaar.

 • PR regen tijdens het Skeuveltoernooi!

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren


  Lees snel het verslag van Mendy voor een impressie van het Skeuveltoernooi 2017! 

 • Reisjes zijn altijd leuk! Of het nu om sportreizen gaat, een weekendje weg of een lange roadtrip. En een huurauto maakt jouw reis net wat comfortabeler. Een auto of busje vanuit Nederland is natuurlijk ideaal als de afstand van je reis te overzien is, maar wat denk je van schaatsen of fietsen in bijvoorbeeld Canada en de Verenigde Staten? Iets verder, maar het kan makkelijk! Reserveer van tevoren je huurauto, vlieg er comfortabel heen en haal je huurauto op bij aankomst op het vliegveld. Zo'n huurauto (of huurbusje) in het buitenland hoeft niet duur te zijn. Want via HolidayCars.com vergelijk je alle opties van op jouw bestemming beschikbare autoverhuurbedrijven en vind je altijd een goedkope huurauto.

  Als lid van SKITS krijg je ook nog eens 15% voordeel op autohuur via HolidayCars.com. Dat werkt via de volgende link: huur een auto via HolidayCars.HolidayCars.com werkt samen met honderden autoverhuurbedrijven over de hele wereld. Dag en nacht worden de actuele prijzen en beschikbare huurauto's in de gaten gehouden en kan jij deze vergelijken. Dat vergelijken van huurauto's gaat trouwens erg makkelijk. Want je kiest gewoon je bestemming en krijgt een overzicht van alle aanbieders van autohuur op die bestemming. Daar maak jij je keuze uit om direct je voordelige reservering te plaatsen. Dus of je nu een busje of auto wilt huren in Nederland, Frankrijk of Australië, via HolidayCars.com vergelijk je altijd alle deals.

 • Een nieuw jaar vraagt om nieuwe kansen! Zou jij SKITS in het 15e bestuur willen vertegenwoordigen als commissaris schaatsen en skeeleren, secretaris, penningmeester of voorzitter? Laat ons weten in welke functie jij geïnteresseerd zou zijn door vóór 1 februari een mailtje met een korte motivatie te sturen naar bestuur@skits.nl.

 • SKITS winst op IUT Teamsprint!

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Zaterdagavond 17 december werd de Alcedo IUT Teamsprint verreden in de schaatstunnel van Rotterdam. SKITS had twee damesploegen aan de start staan. Anna stond samen met Rigt en Mendy aan de start als #SKITStunnelvisie. Jaira, Marijn en Jorien vormden samen team 'Uhh'.

 • De laatste training van dit jaar zal de zaterdagochtend training op 24 december van 11.30 tot 13.00 zijn. Kees hervat de trainingen weer op 2 januari 2017, dus start je goede voornemens tijdens deze maandagochtend training van 7.30 tot 9.00. De social tussen deze data gaat niet door. Kom elkaar tijdens de eerste social van 2017 op 2 januari een gelukkig nieuwjaar wensen! 

 • Heb je nog geen schaatskleding? Of ben je recentelijk gevallen/een paar kilo aangekomen en kan je je schaatkleding niet meer aan? Dan is maandag (de 21e) het moment om nieuwe schaatskleding te kopen. Omdat deze wordt verkocht uit de voorraad kan je deze direct meenemen. Dit betekent dat je in prachtige SKITSkleding op het schaatsweekend kan verschijnen!

 • SKITS IUT

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Zaterdag 10 december is het eindelijk tijd voor het SKITS IUT op de Jaap Eden Baan! Grote kans dat je door de problemen met de koelinstallatie nog geen wedstrijd hebt gereden op de mooiste ijsbaan van Nederland. Maar op aandringen van de WEDcie heeft de directie van de ijsbaan besloten om toch maar voor een tijdelijke oplossing te zorgen zodat het IUT gewoon door kan gaan! Dit is natuurlijk een uitgelezen kans om je vorm te testen en bij een slechte tijd gewoon de ijsvloer de schuld te geven! En daarna natuurlijk je verdriet of vreugde vieren tijdens de afterparty in de Jaap.

 • Sinds gisteravond, 10 november 2016, heeft A. S. S. W. S. V. SKITS een nieuw bestuur! Leonie Peddemors als vicevoorzitter en Daniel Manshanden als commissaris Wielrennen zullen samen met Rigt, Machiel, Kristien en Wessel een jaar lang hun uiterste best doen om de vereniging op een zo goed mogelijke manier te besturen. We hebben gisteravond al ontzettend veel nuttige input van de aanwezige leden gekregen en zien er naar uit om dit alles in de praktijk te brengen!

 • De Amsterdamse Jaap Eden IJsbaan gaat op 19 november weer open, tot die tijd heeft SKITS een alternatief trainingsprogramma. Voor de leden met een KNSB-abonnement zijn er verschillende mogelijkheden om in Utrecht of Haarlem te gaan trainen, dit zijn de uren waarbij staat: Schaaten (KNSB). Ook voor de overige leden zijn er veel mogelijkheden: check snel het schema! 

 • Winst voor Team Port of Amsterdam/SKITS

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  WINST KPN marathon cup 1 voor MARK VAN DER HARST 

 • Als ik dit filmpje zie, verlang ik weer terug aan de zomer met SKITS.
   

 • Winter is coming!

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Winter is coming! Dagen worden korter, nachten langer. Tijd om te schaatsen! Op 15 oktober opent onze eigen Jaap Edenbaan, de mooiste buitenbaan van Nederland, zijn poorten. Vanaf 17 oktober kunnen alle Amsterdamse en andere studenten mee genieten van de trainingen/lessen van 'onze' Kees.


 • Kandidaat Vicevoorzitter 16-'17 Leonie Peddemors!

 • Vanaf 13 oktober t/m eind maart 2017 (begin wielerseizoen '17) is er de mogelijkheid om op donderdagavond van 18:00 tot 19:00 te spinnen bij het USC (zorg dat je 17:45 aanwezig bent). Wij voegen ons dit jaar bij een les van een USC instructeur. Er zijn daarom maar 10 plekken beschikbaar voor SKITS'ers. Schrijf je dus snel in!

 • Kandidaat Commissaris Wielrennen '16-'17 Daniel Manshanden!

 • Open Social Skate 21 november

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen en mee te eten met SKITS? Schrijf je dan in voor de Open Social Skate van maandag 21 november! Voor mensen die geen eigen schaatsen hebben zijn er leenschaatsen beschikbaar.

 • Afgelopen zondag 25 september werd het Nederlands Studenten Kampioenschap Wielrennen verreden in Berg en Dal (nabij Nijmegen). Het parcours was loodzwaar en de tegenstanders goed getraind. Toch wisten Leontine Groeneveldt (eerste) en Rigt Kalsbeek (2) hun podium plaatsen in het algemeen klassement van de SWN studentencup met succes te verdedigen!

 • Schaatsvoorbereiding

  Commissaris Schaatsen en Skeeleren

  Voordat je het weet sta je weer op het ijs, dus is het NU tijd om je schaatsspieren te trainen. 
  Kom op de volgende dagen naar de trainingen om straks over een maandje op de eerste Social Skate (maandag 17 oktober) goed beslagen ten ijs te komen! 

 • NSK Weekend

  Commissaris Wielrennen

  In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 september organiseert NSWV Mercurius het eerste NSK Weekend in Berg en Dal, Nijmegen. Het hoofdprogramma – het 'R&TC Groenewoud NSK Wielrennen' – wordt omkaderd door een randprogramma waarbij zoveel mogelijk deelnemers een dag van tevoren al naar Nijmegen komen. Op zaterdag nemen zij deel aan de officiële parcoursverkenning, een heuse teampresentatie en het eerste NSK Wielerquiz. Dit alles vindt plaats op en rond camping Nederrijkswald, waar ook de overnachting en de maaltijden zullen plaatsvinden.

 • Road to NSK (updated)

  Commissaris Wielrennen

  In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 september organiseert NSWV Mercurius het eerste NSK Weekend in Berg en Dal, Nijmegen. Om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op dit NSK zal Thomas Batelaan (Trainer van Heren Team SKITS) alle enthousiaste SKITS'ers (Het NSK is namelijk niet alleen voor de wedstrijdrenners) drie woensdagavonden onder zijn hoede nemen.

 • ZTIKZ/SKITS wedstrijd!

  Commissaris Wielrennen

   Zaterdag 27 augustus kunnen we onze krachten en skills meten met de oudjes van ZTIKZ. Op het parcours van WTC de Amtel staan  een behendigheidsparcours, een individuele tijdrit van 1 ronde (staande start) en een wedstrijd voor iedereen (1 uur) op het programma. Start is vanaf circa 14.00h. Er wordt een klassement opgemaakt over de bovenstaande onderdelen. 

Sponsoren

Uzuma
Jaap Eden
USC
Hyro Sports
SVU
Cor Mantel 2wielers
36

Realisatie: verenigingenweb