U bent hier:

Schaatsweekend

12/11/2021

Schaatsweekend
Op 12 november was het eindelijk zover het grote schaatsweekend was aangebroken. Doordat de corona maatregelen zaterdag avond in zou gaan, werd het schaatsweekend wel een dagje ingekort maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat we kriss kross door Amsterdam alle meerijders hadden opgepikt en naar Groningen hadden gereden kon het weekend beginnen. Aangekomen bij de scouting raakten we al snel verzeild in een paar potten ligretto. Waarna we heerlijke wraps aten om voor te bereiden op het schaatsen in de avond.
Op de ijsbaan kregen we uitgebreid les van Mendy, over hoe we nog beter de bocht door konden. na bijna 2 uur genoten te hebben van het fantastische ijs, keerden we weer terug naar de scouting om daar met de spellen codenames/ 30 seconds/ kingsen lekker de sfeer er in te houden voor de karaoke die door ging tot ongeveer half 4.  
De volgende morgen begon goed met het vrolijke deuntje van de tomatenplukkers om iedereen snel zijn matje af te krijgen, want we moesten al om 10 uur plaats maken voor de kindertjes van de scouting. Wanneer alles opgeruimd was, werd het tijd voor een leuke door Groningen die eindigde bij het Groninger Forum(een groot gebouw), waar we het dak op konden.  Na genoten te hebben van het uitzicht over Groningen en de chocomel van het café in  het Forum, was het tijd voor een mooie speurtocht door Groningen. Tegen de tijd dat de speurtocht was afgelopen werd het tijd om onze schaatsen op te zoeken en weer lekker naar de ijsbaan te gaan. 
Eenmaal op de ijsbaan kwam de sint nog langs met hele mooie SKITS-mondkapjes, maar na weer een  mooie training liep het weekend, helaas alweer op het einde. Dus na het bedanken van de AC ging iedereen die geen wedstrijd te schaatsen had weer lekker huiswaarts.

Met dank aan Wytze

Sponsoren