U bent hier:

SoftELS IUT

05/03/2020

29 februari was het dan eindelijk zo ver, SKITS vertrok naar het noorden om een wedstrijd te rijden in de schaatstempel van ons land. Thialf staat voor schaatsers van de Jaap bijna gelijk aan persoonlijke records, en daarom hadden velen van ons deze wedstrijd met rood omcirkeld op de agenda. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus stond de zaterdag in het teken van slijpen, powervoer klaarmaken en kijken naar een schaatsdemonstratie van de Japanners. Ook moeder natuur hielp ons een handje, want de storm die al een tijd ons kikkerlandje terroriseert zorgt dan wel weer voor een lage luchtdruk. Iemand die nog een excuus heeft? 


Eenmaal op de baan vielen de omstandigheden dan toch wel weer tegen, een zonnetje was lekker geweest en ook de bochten waren in die gortdroge hal bijna niet te houden (zal wel iets met grip te maken hebben). Gelukkig hoefden we maar twee keer te knallen en mochten we daarna weer terug naar onze ijsvloer in het altijd zonnige Amsterdam. 


Rond een uur of zeven begon de stem van Mendy door de met spanning beladen ijshal te galmen, dat kon maar één ding betekenen: de wedstrijd was begonnen! De mannen waarvan je het mag verwachten stonden op. Onze voorzitter Jan deed dat als eerst door zichzelf met twee mooie ritten naar het podium te rijden. Johannes, de commissaris schaatsen, volgde het goede voorbeeld van Jan door twee magische barrières te doorbreken: onder de 40 seconden op de 500 meter en onder de 2 minuten op de 1500 meter! Een prestatie die ons eigenlijk allemaal toekomt, aangezien we er vooraf alles aan hadden gedaan om de druk zo veel mogelijk van zijn schouders te halen. De rest van ons kon de prestaties van deze kleppers natuurlijk niet evenaren, en daarom moesten we onszelf vooral tevreden stellen met ontzettend veel dikke vette persoonlijke records. Ook niet verkeerd.

 

Sponsoren