U bent hier:

Online Batavierenrace 2020

06/05/2020

Ondanks we niet met z’n allen bij elkaar mogen komen en veel wedstrijden niet doorgaan is er dit jaar toch een sportevenement dat plaatsvindt: de Batavierenrace. Weliswaar ziet deze hardloopestafette er dit jaar anders uit en wordt er niet met een busje midden in de nacht door Duitsland gecrost, maar wordt er via Strava gezamenlijk 125 kilometer afgelegd.
Bij de voorlopige uitslag staan we op de 17de plek en gaan we er met de gouden doorloper mee vandoor, want we hebben gewonnen van alle schaatsverenigingen. 
Nu duimen dat de uitslag zo blijft! 

Normaal gesproken is de Batavierenrace een hardloopestafette van Nijmegen naar de campus van de TU Twente in Enschede, in totaal zo’n 175 kilometer. Deze afstand loop je met een team van 25 en begint op vrijdagavond. De hele nacht en zaterdag wordt er gelopen om zaterdagmiddag aan te komen, waarna er met alle studentenschaatsverenigingen gegeten wordt en het grootste studentenfeest van de Benelux plaats vindt.
De Batavierenracecommissie zorgt er voor dat een team gevormd wordt en dat de aanmelding in orde komt. Verder zorgen we voor eten en drinken op camping, vervoer naar de etappes en een optimale voorbereiding door wekelijkse hardlooptrainingen vooraf.

Sponsoren