U bent hier:

Clubkampioenschap wielrennen en skeeleren

05/10/2020

Na lang wachten werd op 7 september de eerste SKITS-wedstrijd van het coronatijdperk georganiseerd. Meer dan 35 leden stonden aan de start van het wielerparcours van ASC Ulysses om te strijden voor de titel van Clubkampioen Wielrennen 2020. Hoewel het publiek natuurlijk op gepaste afstand bleef, hadden de renners minder behoefte om elkaar anderhalve meter ruimte te geven. Dit jaar moest de fotofinish meerdere malen uitsluitsel bieden om te bepalen wie er met de medailles en de befaamde Gouden Sok vandoor zou gaan.

Bij zowel de Heren B als de Dames B werd het veld bij de tussensprint uiteengeslagen, waarna in beide categorieën een groep van drie op de finish af zou gaan. Bij de heren won Menno Vroegindeweij nipt voor Jannes van Ingen en Guido Vaessen, terwijl bij de dames Zoë Schroot in de sprint afgetekend beslag legde op de eerste plaats, voor Lotte Elfferich en Sophie de Vries.

Vervolgens was het tijd voor de Dames A, waar Judith Krabbenborg haar dominantie voortzette door vroeg in de wedstrijd weg te rijden en solo over de streep te komen voor haar derde titel op een rij. De goede samenwerking van de dames achter haar mocht niet baten tegen de pure snelheid van Judith, waardoor zij uiteindelijk gingen sprinten om de tweede plaats. Renate Konings won deze sprint voor Maya Mokasay.

Tot slot van de avond betraden de Heren A de baan. Deze categorie was met 17 deelnemers de meest competitieve, wat ook in het wedstrijdverloop te merken was. Het peloton werd met een hoog tempo op een lint getrokken, maar toch waren er enkele sterke mannen die probeerden weg te rijden. Onder meer Pijke Steenhuis en Johannes Oomen probeerden weg te rijden, maar de koers zou beslist worden met een massasprint. Hierin legde Bart Vreugdenhil beslag op zijn tweede titel, voor Niels Ruijter en Niels Immerzeel.

De Gouden Sok voor best geklede coureur ging naar Hille Steenhuis, die het thema regenboog volledig in haar tenue had opgenomen. Vooral het aantrekken van wielersokken van verschillende kleur was een zet waar de competitie geen antwoord op had.

Ook het CK Skeeleren werd kort hierna verreden. Op vrijdag 18 september was de wielerbaan van ASC Olympia in Sloten het toneel van een enigszins ongewoon clubkampioenschap. De onderdelen waren dit jaar een koers, een tijdrit en een nieuw onderdeel, het pepernotenspel. Bij dit spel moesten de skeeleraars een lepel met een pepernoot erop in hun mond houden terwijl zij een hindernisbaan aflegden. Bij verlies van de pepernoot moest er natuurlijk opnieuw begonnen worden. Hiernaast was ook de tijdrit dit jaar veranderd. De deelnemers moesten deze keer starten bij ASC Olympia, de brug in het parcours over, in de bocht na de brug omkeren en weer terug skeeleren naar de start/finishlijn. Dit leverde naast snelle tijden ook enkele innovaties in bochtentechniek op. Sommige skeeleraars kozen voor een route via het gras, terwijl een enkeling zelfs een acht maakte om toch nog om te kunnen keren. Na alle onderdelen afgesloten te hebben en enig rekenwerk had plaats gevonden konden de medailles uitgereikt worden. Bij de Heren A won Cas van Trierum, terwijl bij de Dames B Floor Besteman er met de titel vandoor ging. De eerste plaats bij de Heren B was voor Sjoerd de Boer, en met de gouden medaille voor Robin Schermer bij de Dames B was ook dit clubkampioenschap weer compleet.

Met dank aan Finn (WedCie) voor het schrijven

Sponsoren