Schaatsen

Bij SKITS kun je in de winter vanaf oktober t/m maart schaatsen op de Jaap Eden ijsbaan. De sfeervolle onoverdekte Jaap Edenbaan ligt middenin de Watergraafsmeer en is gedurende de hele winter de thuisbasis voor alle schaatsende SKITSers.

Schaatsen is ontzettend leuk! Bij SKITS kunnen alle studenten terecht die willen schaatsen, het maakt niet uit wat je niveau is. Lijkt het jou leuk om bij SKITS te komen schaatsen? Lees dan snel verder op de verschillende sub-pagina’s waar je meer informatie over het schaatsen kunt vinden:

Social Skate
Hét moment waarop al deze SKITSers samen komen is de ‘Social Skate’. Dit is het centrale SKITS moment van de week, iedere maandagavond gaan we eerst gezellig samen eten en vervolgens gaan we met z’n allen het ijs op. 

Trainingen
Trainen bij SKITS kan op verschillende niveaus. Lees alles over de verschillende trainingsmogelijkheden en trainingsgroepjes op de speciale pagina over schaatstrainingen. Let op: ben je géén SKITS lid en wil je toch aan de trainingen meedoen? Dan moet je inschrijven bij sportcentrum VU. Dit geldt ook voor UvA en HvA studenten. 

Schaatsen lenen 
Ben je nog helemaal beginner en/of heb je (nog) geen eigen schaatsen? Geen probleem! De cursussen zijn er JUIST OOK VOOR JOU en we hebben uitstekende schaatsen beschikbaar die je kunt lenen!!

Wedstrijden
Ook het rijden van wedstrijden is uiteraard mogelijk bij SKITS. Lees op deze pagina alles over de verschillende soorten wedstrijden die er zijn. 

Topsport
Naast het aanbod van breedte- en wedstrijdsport kent SKITS ook een topsport tak van de vereniging. Het SKITS Talent Team is de marathonploeg voortgekomen uit SKITS. In het komende seizoen komen zij voor het 4e seizoen achtereen uit op het hoogste niveau! Een professionele aanpak, ijzersterke rijders en een goede begeleiding. Dit jaar rijdt het team onder de naam Team Port of Amsterdam / SKITS mee in de landelijke marathoncompetitie. 

Activiteiten
SKITS organiseert gedurende de winter allerlei schaatsactiviteiten. Op deze pagina vind je een greep uit ons aanbod dat onder andere bestaat uit weekenden, reizen, shorttrack en verschillende soorten wedstrijden. 

Zomer trainingen
Gedurende de zomermaanden als de ijsbaan gesloten is hoef je bij SKITS zeker niet stil te zitten. Naast de 6 wielertrainingen zijn er ook elke week een droogtraining en een skeelertraining. 

Skeeleren
Gedurende de zomermaanden kan je bij SKITS ook skeeleren. 

Sponsoren

SVU
36
Hyro Sports
SSA
Jaap Eden
USC

Realisatie: verenigingenweb