U bent hier:

Grote Meiden Diner

11/06/2020

Terwijl de corona verveeldheid zich langzaam deel van mijn dag begon te maken, kwam daar opeens een e-mail van SKITS. Een uitnodiging voor een sociale activiteit op donderdag, na de online pub quiz en de bierproeverij, die beide zeer geslaagd waren, had ik al veel zin in deze derde activiteit. Ik opende de email en las dat we met z’n allen gaan koken. Niet zomaar een hapje, maar een volledig driegangen menu. Een aantal van jullie weet waarschijnlijk dat ik enorm veel van koken houd en zeker tijdens deze corona situatie want dingen zijn dicht en ik heb ineens meer tijd. Ik heb me dus meteen ingeschreven.

 

Over de email kreeg ik een boodschappenlijst met alle ingrediënten, sommige ingrediënten zijn helaas niet te koop in Londen, zoals Bastogne koeken en Heks’nkaas. Maar met een beetje improviseren is het toch allemaal goed gekomen. Toen was het tijd om te gaan koken met z’n allen. Nadat iedereen zich online had verzameld op Zoom kon het dan eindelijk beginnen. Het voorgerecht was een Geitenkaas bruschetta met blauwe druiven. Ondanks dat er onafgebakken brood, afgebakken brood, kruimelige geitenkaas en smeerbare geitenkaas was, is het bij iedereen toen een verrukkelijk resultaat gekomen. Er werden al snel allemaal mooie foto’s gedeeld van ieder z’n creaties.

 

Na genoten te hebben van het voorgerecht was het tijd om te gaan beginnen aan het hoofdgerecht. Dat werd natuurlijk gedaan onder het genot van een drankje, waar ook receptjes voor waren. Het hoofdgerecht was tagliatelle met room saus en kip wanneer je geen vega bent, anders een kip-vervanger naar keuze. In rap tempo vlogen we door het recept heen. Ik moest best een beetje opschieten, omdat ik ook voor Claus aan het koken was, die heeft ook eten nodig. Tussendoor nam ik nog een paar slokken van mijn gin en tonic en toen was ook het hoofdgerecht weer klaar. Het was erg grappig om iedereen op zoom te zien zitten eten en bij iedereen zag het gerecht er ook weer net even iets anders uit. Ook deze maaltijd was erg lekker, het was wel een beetje veel. Ik heb zo ongeveer de helft overgehouden en die de volgende dag voor de lunch gegeten.

 

Toen was het alweer tijd voor het toetje! De triffle, iedereen zat volgens mij al een beetje vol van al het andere eten maar we zeggen natuurlijk nooit “nee” tegen een toetje. De moeilijkheid was om de lagen netjes te krijgen, maar aan de foto’s te zien zag het er bij iedereen erg appetijtelijk uit. Ik geloof wel dat na het toetje iedereen voorlopig genoeg kaas had gegeten aangezien dat in elke gang volop aanwezig was. Maar al met al een erg geslaagde online activiteit waarbij we niet alleen drankjes dronken maar ook nog gezellig een maaltijd delen zoals elke maandag bij de social.

 

Merel, Nienke en Yarha heel erg bedankt voor het organiseren, het regelen en het ons door het recept heen helpen aan de andere kant van onze computerschermen. Erg gezellig!  

Sponsoren