U bent hier:

Liftweekend

20/03/2022

Liften naar het buitenland zat er helaas nog niet in, maar via een spel naar een onbekende plek in Nederland reizen wel! De ochtend begon iets na 10 uur bij de ijsbaan. Iedereen kwam langzaam binnendruppelen. De ene met iets moeiere oogjes dan de ander. 
Toen (eindelijk) iedereen er was kon het weekend beginnen! We begonnen met een spel waarbij samenwerking erg belangrijk was. Eerst moest je een stuk afleggen waarbij je de grond niet moest raken en je veel te weinig bierkratjes had om op te staan. Vervolgens een cola of bieratje, waarna je als een kruiwagen naar het volgende punt moest. Nog even een minuutje diepzitten met een tennisbal onder je knie en dan ook nog even terug wandelen, maar dan wel met je hele team aan elkaar geknoopt. Uit het spel kwam een coördinaat en daar was de plek waar we de volgende opdracht moesten doen. 
We kwamen uit bij een kasteel in Almere waar ergens een SKITS sticker hing. Deze was voor de ene groep makkelijker gevonden dan voor de andere. Snel de auto in en door naar een parkeerplaats waar er druk touwtje werd gepsprongen om daarna zo snel mogelijk door te rijden naar het prachtige Urk. 
In Urk werd de vuurtoren op de foto gezet en was het tijd voor een lunch en wederom twee spellen. Een ervan was een x aantal keer een balletje oveslaan met een racket (of een bord), de ander was en quiz waaruit de volgende locatie kwam. 
Al snel kwamen we aan in het gezellig st. Nicolaasga. Daar werden de laatste opdrachten voltooid om zo te eindigen in Sneek waar we in een hostel op een industrieterrein zaten. 
De avond werden er spelletjes gespeeld en werden er een kijkje genomen in het uitgaansleven van Sneek. 
De volgende dag was het tijd om hoog de bomen in klimmen, maar dan wel zonder bomen. We gingen klimmen op een parcour. De ene klom zonder slag of stoot zo alle parcours af en de ander vond het mooi bij de makkelijkste route. Na het klimmen was het tijd voor een lekkere lunch in Heerenveen om daarna met een kleine groep door te reizen naar Thialf. 
In Thialf was het SoftEls IUT waar weer een heel aantal SKITSers aan mee deden en de sterren van het ijs schaatsten. Daarnaast is door het publiek Thialf ontdekt. Zo is de fitnessruimte grondig onderzocht en is er zelfs een ijshockey wedstrijd gedeeltelijk bijgewoond. 
Al met al, een weekend om niet snel te vergeten!

Sponsoren