Vertrouwenscontactpersoon SKITS
Per 1 maart 2022 heeft SKITS een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Bij deze persoon kun je terecht als er iets speelt binnen de vereniging wat je graag wil aankaarten maar moeilijk vindt om met iemand binnen de vereniging te bespreken. Ook voor andere, persoonlijke, zaken kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon.
Vincent Hougee
"Ik ben Vincent Hougee, 39 jaar oud en wonend in Uithoorn.
Al jaren ben ik fanatiek sporter, waarbij ik onder andere met veel plezier bij SKITS heb gesport.
Andere passies van mij zijn persoonlijke ontwikkeling, coaching, sportles geven en lezen. In mijn visie is de combi sport en een gezond brein goud waard!
Vanuit de rol van vertrouwenspersoon kijk ik er naar uit support te kunnen geven waar nodig.
Dit zal altijd beginnen met het bieden van een luisterend oor en vanuit daar bespreken we gezamenlijk de mogelijk volgende stappen.
Mocht je behoefte aan een gesprek of vragen hebben, dan kijk ik er naar uit van je te horen.
Je kunt Vincent bereiken op zijn mobiele nummer +31610687162 of door te mailen naar vertrouwenscontactpersoon@skits.nl. Zaken die worden aangekaart worden altijd in vertrouwen behandeld!
Externe Vertrouwenspersonen
KNWU & KNSB
Zowel binnen de KNWU als de KNSB is er een vertrouwenscontactpersoon bij wie je terecht kunt als je ergens mee zit. Voor de KNWU is dit Mirjam Tuithof, zij is tijdens kantooruren bereikbaar via 085-0701960 en buiten kantooruren via 06–30921013 of per mail via vcp@KNWU.nl
Bij de KNSB is Maaike Pekelharing vertrouwenscontactpersoon, Maaike is te bereiken via 06-14794824 of vcp@KNSB.nl.
NOC*NSF
Het Centrum Veilige Sport Nederland is een overkoepelende organisatie waarbij iedereen terecht kan over grensoverschrijdend gedrag binnen de sport. Zij zijn op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 gratis te bereiken via 0900-2025590 of via een mail naar centrumveiligesport@nocnsf.nl.
Studentenwelzijn
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de studenten op dit moment psychische klachten ervaart, een uiterst zorgelijke trend. Het “nieuwe normaal” dat Rutte in maart 2020 aankondigde lijkt zich, in ieder geval onder studenten, te vertalen in de norm om te kampen met de mentale gezondheid. Isolatie als gevolg van de pandemie is voor de fysieke gezondheid noodzakelijk, toch blijkt dat de mentale gezondheid hier enorm onder lijdt. Het onderzoek door Monitor Mentale Gezondheid en Middelengebruik van Studenten van begin 2021 wijst uit dat 97 procent van de studenten stress ervaart als gevolg van zowel hoge studiedruk als hoge sociale druk en dat driekwart van de studenten zich eenzaam voelt, een kwart hiervan geeft aan dat dit gevoel een gevolg is van de coronacrisis. De isolatie als gevolg van de coronacrisis kan dan de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Mensen die toch al niet zo lekker gingen en normaal afleiding vonden in leuke sociale of sportieve activiteiten hebben een grotere kans om nu echt in een dip raken.
Herken jij dit bij jezelf of bij mensen in je omgeving? Praten helpt! Zoek andere SKITSers op of zoek professionele hulp, te beginnen bij je eigen universiteit of huisarts. De Amsterdamse Kamer van Verenigingen ontwikkelde een wegwijzer, zodat je in één oogopslag kunt zien bij wie je moet zijn als je hulp zoekt. De wegwijzer is hier te vinden.