U bent hier:

Batavierenrace 2022

02/05/2022

Op 30 april 2022 vond de eerste echte Batavierenrace sinds 2019 weer plaats! Onze enthousiaste 25-koppige team vertrok op vrijdag naar Enschede of Nijmegen (nachtploeg) en rende de sterren van de hemel. Met maar drie mensen die eerder bij de Batavierenrace waren geweest was het voor iedereen een grote verrassing wat ons te wachten stond, maar het viel allesbehalve tegen!

Na een massastart om 22.30u in Nijmegen, waarbij Jeroen volgens Strava een wereldrecord heeft gelopen, begon de echte estafette om 00:45u. De lopers liepen stabiel door de donkere nacht en reden in een stoet van busjes naar het volgende wisselpunt. Ondertussen werd om 3.30u de ochtendploeg gewekt op de camping in Enschede, zodat zij zich konden klaarmaken voor hun start. Met de opkomende zon begonnen Anna en Dominique met de ochtendploeg en zetten een positieve trend in op de ranglijsten. Met het lichter worden begon de fiets het steeds meer te begeven, en hij was pas halverwege! De middagploeg had ondertussen de mogelijkheid om de avondploeg te ontvangen op de camping en ze welterusten te wensen voordat hun shift begon. De lopers hebben weer heerlijk gelopen!

Om 17.00u was het tijd voor de slotetappes. Guido en Valerie waren de gelukkigen die de slotetappes mochten lopen en dus mochten finishen in een stadion vol duizenden aanmoedigende studenten, met de vlag boven hun hoofd. Wat een ervaring was dit weekend en 100% zeker zijn wij er volgend jaar allemaal weer bij!

Sponsoren