U bent hier:

Natuurijs 2021

28/02/2021

Lieve SKITSers,

Wat hebben we dit schaatsseizoen toch een voorrecht als schaatsende studenten in Amsterdam. De ijsbaan die het hele seizoen open is gebleven en dan als kers op de taart het geweldige natuurijsweekend 2021. Een weekend om nooit te vergeten! Toen Amber mij vroeg een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief over dit weekend vertelde ik haar dat ik er eigenlijk niet weet hoe ik dit weekend op papier moet zetten. Daarom zal ik nu ook geen verslag gaan schrijven van wat ik allemaal gedaan heb. Alles aan het natuurijsweekend was geweldig, fantastisch en op het juiste moment. Ik sprak een andere SKITSER op 11 februari, dit was een van de eerste dagen dat er echt geschaatst kon worden op sommige plekken zoals op de Vuntus, Loosdrecht. Hij zei tegen mij: ‘Anne-linde ik ben echt blij dat er nu natuurijs ligt, alleen ik ben ook wel blij als het straks voorbij is en ik weer ontspannen in mijn bed kan liggen’. De FOMO was dit weekend nooit eerder zo groot geweest voor mij en ik denk met mij voor veel anderen… Ik zat wel in 10 verschillende groepsapps waarbij je met meer dan 200 onbekende zat om vervolgens door heel Nederland de beste schaatsplekjes te delen. Ik kon het niet meer volgen, het maakte uiteindelijk ook helemaal niet uit waar je ging schaatsen, want het was allemaal prachtig. Ik had een dikke ski bril op zodat men niet mijn ogen kon zien dit weekend. Want ik heb wel wat traantjes moeten laten over hoe gaaf dit was. Het allerleukste was met zijn alle op Kinselmeer elke middag ter afsluiting van de mooiste dag van je leven. En dan kwam de volgende dag… die nog mooier was als die dag ervoor! Tegelijkertijd wilde je zoveel als het kon om je heen kijken om alles vanaf het ijs in je op te nemen. Ik heb op het ijs gelegen en met mijn ogen dicht geluisterd naar het prachtige gezang van het ijs. Het geluid dat ik vergeten was, maar ik nu weer herinner als de dag van gister. Tijdens dit lange weekend heb ik veel studenten van SKITS en andere jongeren gesproken. Het viel mij op hoe eenzaam iedereen geweest is afgelopen corona jaar. En dit natuurijs weekend maakte dat het voor velen een oppepper was. Soms zit er in een onverwacht moment zoveel geluk, plezier en liefde dat je er weer even tegen aan kan. En ik hoop echt dat iedereen nog even door kan op de positieve energie die het natuurijsweekend 2021 met zich mee heeft gebracht. Even volhouden totdat we dit prik hebben, en dan gaan we dit feestje doorzetten… afgesproken?  

Met dank aan Anne-Linde voor het schrijven

Sponsoren