U bent hier:

Zomerreis 2021

01/09/2021
Zomerreis
Zoals veel Nederlanders hebben ook wij Nederland ontdekt als vakantie bestemming en vertrokken we dit jaar, sommige in de auto, andere op de fiets, naar het mooie Heuvelland. Met een fantastisch huis en daarbij een hofje voelde het voor mij al meteen als vakantie en binnen een paar minuten ook echt als thuis met fietsschoenen, bidons en mueslirepen overal verspreidt door de woonkamer en keuken. Toen de boodschappen ploeg aankwam was het al helemaal alsof ik thuis was met de enorme berg aan eten. Tijdens het borrelen werd al duidelijk dat er veel ambitieuze fietsroutes waren bedacht die natuurlijk gereden moesten worden. Niet veel later werd ook duidelijk dat er een echte SKITS olympiade was bedacht en zoals we weten zijn SKITSERS geen echte SKITERS als ze niet competitief zijn dus na het bekend maken van de teams hoorde je door het hele huis ideeën voor de beste team-naam, want dat was natuurlijk de eerste opdracht. Over de hele week kregen we nog meer opdrachten zoals het Cookiemonster segment, de Puck Moonenchallenge, het Oskar segment en de documentaire voor de opdracht: gebruik je fiets waarvoor ie niet bedoelt is, waar duidelijk werd dat je makkelijk kan overleven met alleen maar een fiets! Sommige van ons namen de opdracht zo serieus dat de winkels in Gulpen er zelfs onder leden of de kans op schone afwas  verkeken was. Op de laatste avond werd helaas pijnlijk dat SKITSERS wel kunnen fietsen schaatsen en skeeleren maar dat het daarbij wel blijft. De algemene kennis was namelijk schokkend laag. Waardoor de strijd nog spannend bleef tot de laatste minuut. Zeker bij het buikspieren kwartier liepen bij sommige mensen de spanningen erg hoog op en deed iedereen zo zijn best dat we de volgende dag blij waren dat we weer naar huis konden, zodat we niet hoefden te lachen, want dat ging natuurlijk niet meer van de spierpijn. 
Al met al hebben we overdag genoten van het mooie langsschap. Ongekende talenten van sommige SKITERS ontdekt als artiest, kok, of wekker, waar vooral de laatste erg in de smaak viel bij sommige. Dankzij de fantastische organisatie van de commissie en  het bestuur hebben we een week lang genoten!

Met dank aan Hille voor het schrijven!

Sponsoren