U bent hier:

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert SKITS speciale wieler-activiteiten, een overzicht vind je op deze pagina. Voor actuele data, zie de activiteitenlijst.

Fietsweekenden

SKITS organiseert per jaar twee fietsweekenden. Op het hemelvaartsweekend staat fietsen centraal in het programma. Maar daarnaast is er ook plaats voor georganiseerde activiteiten door de AC (zoals een pubquiz) en dansjes in plaatselijke beruchte kroegen of in de locatie zelf. Tijdens het najaarsweekend genieten we nog even van de nazomer en combineren we het fietsen met de studentencup.

Zomerreis

Elke zomer reist er een groep SKITS’ers af naar een mooie bestemming voor een onvergetelijke week vol met fietsen door de bergen en andere activiteiten. In 2022 zijn we naar het Oostenrijkse Ötztal geweest en hebben we de hoogste geasfalteerde berg van Europa bedwongen, de Rettenbachferner. Vorig jaar zijn we in Vaujany geweest, vlakbij de Alpe d'Huez en de Col du Glandon. Ook dit jaar staat er weer een prachtige reis op het programma. Tussen 14-20 juli gaan we in 2024 weer prachtige avonturen beleven.

Amsterdam-Parijs

Elk jaar fietst SKITS van Amsterdam naar Parijs! Amsterdam-Parijs is een wielerwedstijd over 500km en zal dit jaar plaatsvinden tussen 14-16 juni. In een tweetal rijd je de afstand tussen de twee plaatsen, en zorg je dat je binnen 48 uur na de start onder de Eiffeltoren in Parijs staat. Hoe je precies rijdt mag je zelf weten. Kijk op de speciale pagina voor uitslagen, foto’s, filmpjes en verslagen.

Grote en Kleine Kees Classic

SKITS organiseert twee toertochten, de Grote en de Kleine Kees Classic. De Grote Kees gaat van de Berlagebrug tot de Van Brienenoordbrug (in Rotterdam) en weer terug. 200 km toeren door de geboortegronden van onze trainer Kees met onder andere de Krimpenerwaard (‘Keesland’), de beklimming van de Van Brienenoordberg en frieten tegenover het magistrale gotische stadhuis van Gouda. Dit jaar zal de grote Kees plaatsvinden op 8 juni. 

De Kleine Kees Classic is het kleine broertje van de Grote Kees. Perfect voor iedereen die voor het eerst een lange tocht willen fietsen. Over een afstand van 100 km voert de Kleine Kees classic je door de prachtige omgeving van Amsterdam. Dit jaar zal de Kleine Kees plaatsvinden op 22 juni.

Tijdritcompetitie

De SKITS tijdritcompetitie bepaalt wie de snelste SKITSer is tegen de klok. Verspreid over het seizoen worden er vier tijdritten verreden om de beste hardrijder van SKITS aan te wijzen. Kijk hier voor het actuele programma, uitslagen en tussenstanden.

Clubkampioenschap

Het SKITS clubkampioenschap is het moment in het seizoen waar iedere zichzelf respecterende wielrenner bij SKITS maanden lang naar toe leeft. Winst op het clubkampioenschap betekent immers eeuwige roem. Dit jaar zal het clubkampioenschap plaatsvinden op maandagavond 27 mei. Alles over het clubkampioenschap is hier te vinden.

Studentencup Amsterdam

Als onderdeel van de SWN Studentencup organiseert SKITS elk jaar de Studentencup Amsterdam. Wielrennende studenten uit het hele land gaan hier de strijd met elkaar aan om de felbegeerde leiderstrui. Dit jaar zal de studentencup plaatsvinden op zondag 23 juni. Meer informatie en uitslagen vind je hier.

Sponsoren