U bent hier:

F.A.Q

Vereniging 

1.Wat is SKITS

 SKITS is de schaats-, wieler-en skeelervereniging voor studenten gevestigd in Amsterdam.

2. Wanneer kan ik lid worden bij SKITS?

Als je student bent en een bewijs van inschrijving van het huidige jaar hebt, kan je het hele jaar door lid worden bij SKITS. We raden aan om lid te worden in augustus/september of maart/april, zodat je mee kan doen aan de introperiode. Voor meer informatie als potentieel nieuw lid, kan je alles vinden op de eerstejaarsfolder via de volgende link: https://skits.nl/vereniging/lid-worden/eerstejaars 

3. Wat kost een SKITS lidmaatschap?

Nieuwe leden betalen voor een lidmaatschap van SKITS €111,50 voor het eerste jaar. In de eerstejaars contributie zijn de kosten voor het introweekend en andere intro-activiteiten inbegrepen. Na het eerste jaar kost een lidmaatschap van SKITS €77,50 per jaar voor studenten en €135,- voor oud-studenten.

4. Hoe kan ik lid worden van SKITS?

Je kan lid worden van SKITS door je aan te melden via de volgende link: https://skits.nl/vereniging/lid-worden 

5. Zijn er verplichtingen verbonden aan lidmaatschap?

Er is 1 verplichting die hebt bij een lidmaatschap: het betalen van de jaarlijkse contributie. Verder zijn er geen verplichtingen wat betreft opkomst bij trainingen of andere activiteiten.

6. Moet je student zijn om lid te worden van SKITS?

Ja, er is een bewijs van inschrijving van een MBO-opleiding, hogeschool of Universiteit nodig om lid te mogen worden van SKITS.

7. Is het mogelijk om als internationale student lid te worden van SKITS?

De internationale studenten zijn van harte welkom bij SKITS. Wel moet er bij worden gezegd; doordat veruit het merendeel van de leden uit Nederland komen, is de voertaal onder de leden wel Nederlands.

8. Hoe zit het met man-vrouw verhouding binnen SKITS?

Volgens de laatste telling in juni 2021, bleek dat de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke leden precies 50% was.

9. Kan ik lid worden als PhD student?

Bij SKITS is het helaas niet mogelijk om lid te worden als je ingeschreven staat als PhD student. Alleen MBO, HBO en Universiteit tellen als student. 

 

Training

10.Hoeveel trainingsmomenten zijn er per week?

Het trainingsaanbod van SKITS is zeer divers. Van maandag tot en met vrijdag worden er trainingen aangeboden. Gedurende het zomerseizoen zijn er in totaal 8 trainingsmomenten per week.  Kijk voor een compleet trainingsoverzicht op de volgende paginas: voor schaatsrooster moet je op hier zijn. Voor hiet trainingsrooster in de zomer moet je hier zijn.

11. Welke niveaus zijn er binnen SKITS?

Voor alle niveaus bieden wij trainingen aan; zowel beginners als gevorderden kunnen trainingen volgen bij SKITS. We hebben zelfs een professionele tak bij SKITS voor het marathonschaatsen.

12. Is het mogelijk om een keer mee te trainen zonder lid van SKITS?

Ja, dat is zeker mogelijk! Gedurende het jaar organiseren we een aantal keer een Open Week voor niet-leden. Voor meer informatie hierover; stuur een mail naar bestuur@skits.nl en houd de site van SKITS in de gaten.

13. Moet ik bang zijn dat ik het niveau van de training niet aankan?

Nee, zeker niet! Bij elke training op de website staat duidelijk wat het niveau van de training is. Gedurende de week hebben wij bijvoorbeeld voor beginnende wielrenners in totaal 3 instaptrainingen; tijdens deze trainingen is vooral bedoeld om beginners te beginselen van fietsen te leren. Deze training is voor iedereen bij te houden. 

14. Kan ik meetrainen bij SKITS zonder racefiets of schaatsen?

Ja, dat kan zeker! Wij hebben leenfietsen, leenschaatsen en leenskeelers voor de mensen die nog geen eigen spullen hebben. Daarnaast hebben we ook bescherming die geleend kan worden.

15. Hoe vaak per week traint het schaats -en fietsteam van SKITS?

Het fiets -en schaatsteam van SKITS hebben twee vaste trainingsmomenten in de week. Meer informatie over het fietsteam kan je vinden op de volgende website: https://skits.nl/topsport/team-skits. Tenslotte, voor meer informatie over het schaatsteam kan ik je doorverwijzen naar de volgende link: https://skits.nl/topsport/schaatsteamskits 

16. Doet SKITS ook aan kunstschaatsen of ijshockey?

Nee, langebaan schaatsen is de enige sport op het ijs die wij beoefenen. Er is de mogelijkheid om via SKITS een licentie voor shorttrack aan te vragen maar we bieden hier geen trainingen voor aan. Info over andere verenigingen die wel ijshockey of kunstschaatsen aanbieden is op de jaapeden site te vinden.

Wedstrijden

17. Kun je ook wedstrijdrijden binnen SKITS?

Ja, er zijn hierin meerdere mogelijkheden. Ten eerste hebben op marathon gebied een topsportploeg, genaamd POA (naar de hoofdsponsor van het team “Port of Amsterdam”). Daarnaast hebben wij een schaats- en wielerteam waarin je samen als team deelneemt aan wedstrijden. Bij het schaatsteam ligt de focus op het langebaanschaatsen. Tenslotte kan je natuurlijk ook voor kiezen om individueel mee te doen aan de wedstrijden.

18. Wat heb je nodig om deel te nemen aan wedstrijden?

Wij als vereniging organiseren zelf wedstrijden waaraan leden kunnen deelnemen, maar je kunt ook namens SKITS meedoen aan andere wedstrijden. Daarvoor moet je over het algemeen wel een wedstrijdlicentie hebben van de KNWU of een wedstrijdlicentie bij de KNSB voor het schaatsen.

 

Activiteiten 

19. Wat is een Social?

Een Social Skate in de winter of Social Cycle in de zomer is een wekelijkse clubavond waar een laagdrempelige training wordt gecombineerd met een hapje eten. In de winter wordt er vooraf gegeten en dan getraind. In de zomer wordt er eerst getraind en achteraf een hapje gegeten.

20. Worden er ook andere activiteiten naast trainingen binnen SKITS georganiseerd?

Jazeker, naast een sportvereniging is SKITS ook een studentenvereniging en organiseren we het hele jaar door leuke activiteiten en borrels! Elke twee weken hebben we op donderdagavond een borrel en door het hele jaar door organiseren wij verschillende weekendjes weg zoals fietsweekend, schaatsweekend, Zomerreis, etc. 

21. Welke commissies zijn er binnen SKITS?

In totaal hebben wij 16 commissies binnen SKITS. Daarvan zijn er een aantal vaste commissies en een aantal tijdelijke commissies. In de volgende link kan je zien welke commissies wij allemaal hebben: https://skits.nl/vereniging/commissies 

 

Zijn jouw vragen na het lezen van deze pagina nog niet beantwoord? Mail naar bestuur@skits.nl!

Sponsoren