U bent hier:

Winterweekend

13/02/2022

De winterreis naar het buitenland is uiteindelijk vakantie in eigen land geworden. Gelukkig heeft de commissie toch een internationale gevoel gecreëerd met het Franse camping sfeertje en een temperatuur uit Antartica. Het weekend begon om 18:00u in Enschede, en toen de groep compleet was (rond 21:00u) was het sportieve eten van afhaalpatat en snacks al paraat. Een gezellig begin waar we elkaar allemaal konden leren kennen. Na alle vitamientjes was het tijd voor een intense schaatstraining op de schaatsbaan, wat weghebbend van de maandagse Socials. Na al dit gesport hadden we ons aangesloten op een gezellige ongeplande borrel in onze eetzaal, georganiseerd door schaatsconcurrenten Skeuvel en Alcedo, die zo vriendelijk waren hun drankjesvoorraad te delen. De avond eindigde knusjes met z’n allen in ons blokhutje op de bunkerbedjes naast elkaar.

De volgende frisse morgen maakten we ons klaar om lekker te badderen in een zwembad, na de eerste auto onderweg te hebben gestuurd veranderde  het plan. Een museumbezoekje bleek veel leuker dan relaxen in het zwembad. Het zwembad bleek gesloten. De nostalgische schoolse vibe van toeren door Barokse kunst was niet te tippen. Alsnog zijn we met een klein groepje er toch na een tijdje vandoor te gaan om op eigen houtje Enschede te ontdekken.  

Na deze culturele middag was het toch weer hoog tijd voor wat nieuws; dus terug naar de schaatsbaan! Hier zijn we een mooie zes uur gebleven en hebben we onder andere een mooie training gekregen en zelf uitgebreid rondjes kunnen schaatsen. S’avonds was het NSK clubs, dit was het wachten zeker waard. Het was erg leuk om je schaatsgenoten voorbij te zien racen en aan te moedigen. Na een mooie overwinning, namelijk de beste val van Rik, gingen we in plaats van naar de Boortoren of de Vestingbar naar onze eigen bar; het blokhutje. Vooralsnog indrukwekkend geschaatst te hebben hadden de meeste mensen nog energie genoeg om de kekste dansmoves een hele poos vol te houden. 

Het laatste dagje was toen aangebroken en het zwemmen ging toch door, hottubs en glijbanen met een live dj in het midden! Dit was een dagje wachten zeker waard. Hierna hebben we winters kunnen skiën door de nederlandse heuvels, die dus toch bestaan. Na de Pizzapunt-techniek verbeterd te hebben is het avontuurlijke weekend afgesloten met een all-you-can-eat diner. 

Met dank aan Helene voor het schrijven!

Sponsoren