U bent hier:

Wedstrijden

Koers!

Naast de trainingen en de wielerweekenden is het natuurlijk ook heerlijk om competitief bezig te zijn op de fiets! Binnen en buiten SKITS is er een veelheid aan mogelijkheden om in wedstrijdverband te wielrennen. Zo hebben we onze eigen tijdritcompetitie, doorgaans bestaande uit vier tijdritten en de clubkampioenschappen. Ook organiseren we elk jaar de Studentencup Amsterdam als onderdeel van de SWN Studentencup. Jaarlijks wordt door een van de studentenwielerverenigingen van Nederland het Nederlands Studenten Kampioenschap georganiseerd, waar SKITS altijd in grote getale aanwezig is!

Zorg ervoor dat je altijd je SKITS shirt aanhebt tijdens studentencups! Hiermee verzamelen we punten voor het eindklassement.

Wil je het hele seizoen door wedstrijden rijden? Dan is Team SKITS iets voor jou! Samen afzien, bij elkaar in het wiel hangen en gloriëren!

‘Team SKITS is een groep charmante jonge mannen en vrouwen met een voorliefde voor de fiets en de koers.’

Trainingswedstrijden

Naast de belangrijke wedstrijden zoals het CK en de Studentencups worden er in Amsterdam en omstreken ook een aantal andere wedstrijden georganiseerd, op allerlei verschillende niveau's. Een volledig overzicht hiervan vind je hier.

KNWU lidmaatschap

Het basislidmaatschap wat je al jaren kent, krijgt met ingang van 1 januari 2021 een nieuwe naam en een andere invulling. De belangrijkste verandering is dat je hiermee geen (inter)club, afdelingswedstrijden, Nederlandse kampioenschappen voor clubs of nationale wedstrijden meer mee kunt rijden. Uiteraard kun je met jouw lidmaatschap gebruik blijven maken van de speciale ledenvoordelen. 
Dit lidmaatschap is dus noodzakelijk als je dat wat je geleerd hebt bij Kees, eens in een wedstrijd wil toepassen. SKITS betaalt je KNWU lidmaatschap, dus het kost je niets! Heb je interesse in een KNWU lidmaatschap om uiteindelijk wedstrijden te rijden, klik dan hier.

Startlicentie

Bij uitzondering van de wedstrijdrenners van Team SKITS die vaak een amateurlicentie aanvragen, kan je bij SKITS ook een startlicentie aanvragen voor clubwedstrijden, trainingswedstrijden, studentencupwedstrijden, mountainbike- en crosswedstrijden en korting op evenementen als toertochten. Wanneer je een KNWU-lidmaatschap hebt, kun je met een startlicentie deelnemen aan de FUNklasse, club/ interclubwedstrijden, BMX-afdelingswedstrijden en het NK voor Clubs. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden waarbij je niet direct veel wedstrijdervaring nodig hebt. Met deze wedstrijden kun je ervaring opdoen om later mogelijk deel te nemen aan nationale wedstrijden. De startlicentie is een kalenderjaar geldig. Net als andere licenties, moet je zelf de startlicentie aanvragen op "mijn KNWU". De kosten bedragen €28,- (19 t/m 22 jaar) tot €35,- (23+ jaar) voor een startlicentie.

Om een startlicentie aan te kunnen vragen, heb je wel een KNWU-lidmaatschap nodig!

Ben je benieuwd wat voor licentie bij jou past? Neem dan een kijkje op de pagina van de KNWU.
Hulp nodig bij het aanvragen van een licentie? Klik hier of stuur een mailtje naar wielrennen@SKITS.nl

Sponsoren