U bent hier:

Geschiedenis

Vroeger, lang, lang geleden, waren er in Amsterdam twee studentenschaatsverenigingen. Aan de ene kant was er de gezellige IJSVU (1972), gelieerd aan de VU, en aan de andere kant het wat serieuzere US Schaatsen & Fietsen, onderdeel van de omnisportvereniging US (Universitaire Sportvereniging, opgericht in 1950), gelieerd aan de UvA en aangesloten bij de KNSB.

Jarenlang waren de twee heftig in elkaar geïnteresseerd. Vrij logisch als je bedenkt dat ze veel interesses met elkaar deelden. Toch bleef het aanvankelijk bij geflirt. Natuurlijk waren er wat kleine verschillen, maar misschien was er ook een beetje sprake van bindingsangst.

In de loop van de jaren groeiden US en de IJSVU wat meer naar elkaar toe. Ze hielden wat meer rekening met elkaar en af en toe trokken ze er samen op uit. Het werd steeds duidelijker dat ze het erg goed met elkaar konden vinden en dat ze elkaar op belangrijke punten prima aanvulden. De relatie werd serieuzer.

In het seizoen 2002/2003 kwamen ze er definitief achter dat ze voor elkaar gemaakt waren. De vonk sloeg over en het huwelijk werd gearrangeerd. Voor de officiële plechtigheid hadden ze de locatie gekozen waar ze elkaar ontmoet hadden en waar zij hun grootste passie beleefden: de Jaap Edenbaan.

Op 9 mei 2003 was het eindelijk zover: onder toeziend oog van de getuigen en vele aanwezigen beloofden ze elkaar eeuwige trouw. (Voor de juristen: ze zijn in gemeenschap van goederen getrouwd). Nog voor het bruiloftsfeest losbarstte, werd er een nieuwe naam voor het paar in het leven geroepen: vanaf nu zou het door het leven gaan als SKITS. En ze leefden nog lang en gelukkig…

Geschreven door de ceremoniemeester, Sake Stevenhaagen.

Sponsoren