U bent hier:

Met kunstschaatsen op winterreis

27/02/2020

In tegenstelling tot alle andere SKITSers, heb ik mijn kunstschaatsen ingepakt in mijn koffer voor Collalbo. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat dit niet de eerste keer is dat ik op een “langebaanschaatsreisje” ben gegaan met kunstschaatsen. Ik heb ooit nog een Skeuvel toernooi meegepakt in Enschede en een 500 meter geschaatst en ik was niet eens laatste. Dus vol goede moed met kunstschaatsen op naar winterreis in de hoop dat ook ik op deze snelle baan een PR zou kunnen neerzetten.

Naast mijn kunstschaatsen had ik ook mijn ski helm ingepakt, want skiën, naast kunstschaatsen, is ook één van mijn grote hobby’s. Het feit dat Collalbo zo dicht bij de Dolomieten ligt en dat er ook andere skifanaten meegingen (o.a. Anne-Linde, Jan, Wessel, Leonie en Pijke) was voor mij ook een hele grote reden om mee te gaan op winterreis. We hebben twee volle dagen heerlijk geskied en geaprès-skied, het weer was prachtig, de Sella Ronda toer linksom en rechtsom gezien en in totaal iets meer dan 75km aan piste overwonnen. Ook hebben we goede herinneringen overgehouden aan de Après-ski Snowbar, iets met Toto, Emmy, Aperol Spritz, vuur, Africa en €5.

De ijsbaan in Collalbo heeft heerlijk ijs, dat merk je ook op kunstschaatsen, het ijs op de 400 meter baan is trouwens fijner dan binnen in de hal. Ook was het weer gewoon fantastisch, het zonnetje scheen en de temperaturen zijn opgelopen tot een heuse 19°C op de baan, behalve op de dag we ons schaatswedstrijd element hadden voor de winterolympiade precies op die dag was er harde wind en heb ik dus helaas geen PR gereden. Alle andere dagen hebben we gelukkig wel heerlijk kunnen liggen en zitten chillen in het zonnetje op de ijsbaan en we hebben natuurlijk ook geschaatst.

Samen met mijn teamgenoot Wessel zijn we toch nog 4e geworden in de Olympiade, vooral door Wessel zijn schaatscapaciteiten, zijn last-minute outfit met handschoenen en de elektrische tandenborstel van Pijke (die trouwens meer dan één appearance heeft gemaakt in Collalbo) en mijn jurkje in maat 128, waar ik tot mijn stomme verbazing nog in paste, lang leve foto’s uit de oude doos. Ook dit was een geslaagde avond, niet alleen voor ons, maar ook voor de random locals die niet wisten wat ze meemaakten.  

Al met al heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad in Collalbo, van het ontmoeten van nieuwe SKITSers tot Shrek pasta saus en van apres-ski met bier tot het Stef Stuntpiloot toernooi met Schrobbelèr. Het was gewoon gezellig! Je hoeft niet een fanatieke langebaanschaatser te zijn om het heel erg leuk te hebben op winterreis, het is ook gewoon erg leuk op kunstschaatsen. Wie weet ben ik er volgend jaar weer bij, maar dat ligt dan aan mijn Engelse vakantie data of aanwezigheidsplicht bij colleges in Engeland.      

Sponsoren