Schaatstrainingen

Schaatsen seizoen '21 - '22

Het unieke van schaatsen bij SKITS is het brede aanbod. Door dat brede aanbod is er voor iedere student wel ergens een moment in de week waarop zij een les/training kan volgen en andere studenten op en naast het ijs kan ontmoeten.

Beginners, half gevorderden, gevorderden: iedereen van elk niveau is op alle uren welkom!! Wel zijn er trainingsuren waarbij de instructie gericht is specifieke niveaus. Anderen kunnen dan met trainingsschema's of eerder geleerde oefeningen op het ijs voor zichzelf aan de slag. Iedereen kan meedoen met de warming up en gebruik maken van leenschaatsen.

Het is altijd beter om te komen dan om thuis te blijven. Ook als je het eerste half uur van de training (de warming up naast het ijs) niet kan halen vooral wél komen!!

Alle trainingen staan open voor SKITS studentleden en pas afgestudeerden (afgestudeerd na 30 september 2020).

Info voor niet leden

Voor studenten die eerst willen kennismaken met SKITS of als niet-SKITS lid schaatstraining willen volgen bestaat er de mogelijkheid om een schaatscursus te volgen bij SKITS. Meer info over cursussen voor (nog) niet leden is hier te vinden.

Trainingsrooster seizoen 2021/2022

Dag Tijd Training Niveau Waar
Maandag

19:30

Social Skate

Alle niveaus

Jaap Eden IJsbaan

Dinsdag

21:40 - 23:10

Schaatstraining

beginners en middengroep 1

Jaap Eden IJsbaan

Woensdag

7:00 - 8:45

17:00 - 18:00

Schaatstraining

Spinnen USC

middengroep 2 en Snel

Alle niveaus

Jaap Eden IJsbaan

USC Universum

Donderdag

16:30 - 18:00

Schaatstraining

Middengroep 1 en 2

Jaap eden IJsbaan

Vrijdag

13:50 - 15:20

18.00 - 19.00

20:30 - 22:00

Schaatstraining

WATTWORKS

Schaatstraining

Beginners en middengroep 1

Alle niveaus

Middengroep 2 en snel

Jaap eden IJsbaan

WATTWORKS A'dam

Jaap eden IJsbaan

Zaterdag

12:40 - 14:10

Schaatstraining

Middengroep 1 en 2

Alle niveaus

Middengroep 1 (onderkant middengroep) middengroep 2 (bovenkant middengroep) later meer toelichting op de verschillende niveaus

De SKITS schaatsweek

1 Die begint met de 'Social' op maandagavond van 19.30 tot 22.00. Met je 'social' pas kan je op kosten van SKITS de ijsbaan op. Eerst gezellig samen eten in de Jaap om vervolgens samen te schaatsen. Géén georganiseerde training maar met soms wel 50 SKITSERS op het ijs valt er -al schaatsend-volop te 'socializen'; in treintjes te rijden of elkaar technische tips te geven. Voor dat laatste is ook de trainer op dit uur aanwezig.

Voor alle hieronder genoemde trainingen geldt dat je 10- of 25 ritten op je ijsbaanpas moet laden. Hoe je dat moet doen en de kosten daarvan zie:

2 Op de late dinsdagavondtraining 21.40 - 23.10 is het aanzienlijk rustiger op het ijs. Na de ijsverzorging kan er vanaf 22.10 op mooi glad ijs uitstekend getraind worden. Instructie vooral gericht op de onderkant van de middengroepen, voor beginners zijn er aparte oefeningen, de snelsten krijgen programma's.

3 De vroege woensdagochtend 7.00 - 8.45 is specifiek voor de bovenkant van de middengroep en de snelste schaatsers. Dinsdagavond vroeg naar bed wordt wel aanbevolen ;). Minder snelle schaatsers zijn zeker ook welkom. Maak afspraken met anderen, bel elkaar uit bed!! En ga lekker je oefeningen/programma doen.

4 Schaatsen in het lage winterse namiddag zonlicht is een van de aantrekkelijkste kanten van de onoverdekte Jaap Edenbaan. Daarom: donderdag 16.30 - 18.00. Net op tijd kon je weg van college om op het ijs je hoofd lekker leeg te schaatsen. Het is vergeleken met later op de avond relatief rustig op het ijs en: 2 keer per maand heb je de SKITS borrel op diezelfde avond in het vooruitzicht. Dat feestje begint dus eigenlijk al op het ijs :-)

5 Vrijdag halverwege de middag 13.50 - 15.20. Speciaal voor beginners maar ook voor SKITSERS die misschien nog een klein katertje weg moeten werken van de donderdagavondborrel :-). Lekker rustig op het ijs en dus heel geschikt voor snelle mensen om -solo of in kleine groepjes- een stevig trainingsprogramma af te werken.

6 Vrijdag 20.30 - 22.00. Voor mensen die overdag steeds vast zitten aan colleges en in het weekend misschien wel een baantje hebben of naar papa en mama gaan.

7 Zaterdag 12.40 - 14.10. Weekend! Al jarenlang is de zaterdagmiddag een heel populair uur onder studenten. Maar ook bij anderen. Het kan dus wel eens wat aan de drukke kant zijn op het ijs. Maar de gezelligheid maakt veel goed.

Elke training begint met instructie/warming up naast het ijs (sportschoenen!). Deze is heel specifiek gericht op de technische en fysieke opdrachten op het ijs. Handschoenen zijn verplicht, een muts/helm wordt aanbevolen. SKITS heeft helmen die gratis worden aangeboden tijdens de traingen. De trainingen gaan altijd door, alleen NIET tijdens onweer. Heb je nog geen schaatsen? SKITS heeft een ruim aanbod aan leen schaatsen waar gebruik van gemaakt kan worden.

Overige informatie

Aanmelden en reserveren

Het aanmelden voor de trainingen gaat helaas weer hetzelfde als vorig seizoen. Je moet net als vorig jaar een ticket online reserveren op de site van Jaap Eden anders kom je de ijsbaan NIET op. Jaap eden doet dit om de drukte meer over de uren van de dag te kunnen spreiden. Groot verschil met vorig jaar is dat er veel meer tickets per uur beschikbaar zijn dus de kans dat je mis grijpt is aanzienlijk kleiner. Kijk voor de aanmeldingsprocedure voor de schaatstrainingen hier!

Voor meer info over de cursustrainingen: mail of bel met trainer Kees de Vrij: Kees@SKITS.nl; 06 21275720
Voor overige vragen mail/bel/app met de commissaris schaatsen en skeeleren Rik van der Wurff: schaatsen@SKITS.nl of 06-37422479

Sponsoren

SSA
36
Jaap Eden
SVU
Hyro Sports
USC

Realisatie: verenigingenweb