Trainingen

De omgeving van Amsterdam is perfect voor mooie fietsritjes en SKITS maakt daar dankbaar gebruik van. In de zomer biedt SKITS een groot scala aan trainingen aan, op allerlei verschillende niveau's.

We hebben de "Bloeiende Wielrenners" appgroep! Hierin zitten enthousiaste wielrenners van beginners, tot midden, tot hoger niveau om gezamenlijk af te spreken om een rondje te rijden en meer wielrennende SKITSers te leren kennen.
Interesse in de "Bloeiende Wielrenners"? Neem contact op met de Commissaris Wielrennen door een mailtje te sturen naar wielrennen@SKITS.nl

Zomertraining

Het wielrenseizoen is volop gaande! Dat betekent een ruim aanbod aan wielertrainingen. De trainingen zullen comform de coronamaatregelen gegeven worden.
Alle trainingen staan open voor SKITS leden en SVU wielrenners.

Belangrijke data:

 • Woensdag 1 september: Tijdrit Abcoude - Abcoude
 • Zondag 5 september: Studentencup Klein Verzet (Twente)
 • Zondag 12 september: Studentencup Dutch Mountains (Maastricht)
 • Woensdag 15 september: Tijdrit Waterland
 • Zaterdag 18 september: NSK Weg Squadra Veloce (Eindhoven)
 • Maandag 20 september: Tijdrit A2
 • Zondag 25 september: Studentencup WTOS Delft
 • Zaterdag 9 oktober: Studentencup WSWV Hellingproof Wageningen

Voor de social geef je je op via de site. Voor alle overige wielertrainingen geef je je op door een mail te sturen naar Kees@SKITS.nl
Het aanmelden via de site voor die trainingen is puur om te kijken wie er aanwezig zijn bij de training (wel zo leuk), maar de mail naar Kees is leidend!

Je meldt je aan voor een training door een mailtje te sturen naar Kees@SKITS.nl

Trainingsrooster zomer 2021

Dag Tijd Startlocatie  
Maandag

18:30 - 20:30

Parkeerplaats Kalfjeslaan/Kostverlorenkade

Social Cycle

Dinsdag

15:00 - 16:30

18:00 - 19:00

USC Universum

USC Universum

Instaptraining

Schaatsspecifieke droogtraining

Woensdag

18:30 - 20:30

Amsterdamse Brug

Alle niveaus

Donderdag

7:00 - 9:00

19:00 - 20:30

Amsterdamse brug

USC Universum

Alle niveaus

Instaptraining

Vrijdag

09:00 - 10:30

18:00 - 19:15

Sportcentrum VU Uilenstede

Parcours Sloten

Instaptraining

Skeelertraining

Zaterdag

09:00 - 13:00

Amsterdamse brug of oostkant Rozenoordbrug

Alle niveaus

Helaas stopt het zomerseizoen op 8 oktober. Vanaf half oktober zal het winterrooster weer ingaan. Zodra daar meer over bekend is zal dat ook op deze pagina te vinden zijn.

Instaptrainingen

 • Dinsdagmiddag
 • Donderdagavond
 • Vrijdagochtend

Voor beginnende wielrenners zijn deze zeer geschikt om kennis te maken met wielrennen. Op een rustige en veilige manier leer je in een training van 1,5 uur de basisvaardigheden van het wielrennen. Het wordt aangeraden drie instaptrainingen bij te wonen alvorens aan een social mee te doen. Denk aan veilig fietsen in een groep, bochtentechniek, het gebruiken van de juiste versnellingen, de houding op de fiets, anticiperen op het overige verkeer, etcetera. Nog geen eigen racefiets? Geen probleem, voor alle trainingen zijn er leenfietsen beschikbaar!
De instaptrainingen staan ook open voor meer gevorderde wielrenners die het eens wat rustiger aan willen doen, meer dan welkom zijn zij zelfs! Zij moeten zich daarvoor ook aanmelden door een mailtje naar Kees@SKITS.nl te sturen.

Verenigingsbrede trainingen

 • Maandagavond (Social Cycle)
 • Woensdagavond
 • Donderdagochtend
 • Zaterdagochtend (21 augustus, 4 september, 18 september, 2 oktober)

Social Cycle

Elke maandagavond is er de Social Cycle, het uitgelichte SKITS-moment van de week! Waar deze nog niet zo lang terug werd gehouden op het parcours in Amstelveen, is deze weer 'zoals vanouds'. Er wordt verzameld bij de parkeerplaats op de kruising van de Kalfjeslaan en Kostverlorenkade. Zorg dat je op tijd aanwezig bent! Leen je een fiets? Stuur dan een mailtje naar Kees@SKITS.nl

Let op: Heb jij nog nooit op een racefiets gezeten? Doe dan eerst mee aan een aantal instaptrainingen voordat je aan de Social Cycle mee doet!

Leenfietsen

Wielrenners die nog geen eigen fiets hebben kunnen tijdens de trainingen gebruik maken van leenfietsen van Sportcentrum VU. Het reserveren van zo'n leenfiets doe je bij onze trainer Kees, mail naar Kees@SKITS.nl, doe dit ruim (minimaal een dag maar liever eerder) van te voren. Voor info over de trainingen kun je hem ook bellen: 06 21275720.

SKITS beschikt zelf ook over twee leenfietsen, deze kunnen (tegen een kleine vergoeding) voor maximaal twee maanden geleend worden. Stuur een mailtje naar wielrennen@SKITS.nl als je hier meer informatie over wilt.

SVU

Ook als je (nog) geen lid van SKITS bent kan je aan bovenstaande trainingen deelnemen!
SKITS studentleden kunnen zonder extra kosten aan de trainingen meedoen. Voor overige deelnemers geldt: heb je een ‘overall’ 10-rittenkaart van Sportcentrum VU, dan ‘kost’ een wielertraining je één knip van jouw online 10-rittenkaart. Wanneer je nog geen lid bent maar wel een keertje wilt meetrainen buiten de open trainingen om dien je een introductieles aan te schaffen via de SVU. Geen student meer, maar wil je wel mee trainen? Dan kun je ook een wielerabonnement aanschaffen bij Sportcentrum VU.

Je koopt een introductieles, 5- of 10-rittenkaart via mijn.sportcentrum.nl en meld je per email aan bij Kees de Vrij: Kees@skits.nl

Introductieles
Student € 5
Niet-student € 5

5-rittenkaart voor wielrennen
Student € 15
Niet-student € 15

10-rittenkaart voor wielrennen
Student € 25
Niet-student € 25

Seizoenskaart*
Student € 63
Niet-student € 81

Gebruik leenfiets bij alle tarieven inbegrepen.

Een keer proberen?

Voor beginnende wielrenners zijn de instaptrainingen zeer geschikt om kennis te maken met wielrennen. Neem hiervoor contact op met onze trainer Kees via Kees@SKITS.nl. Nog geen eigen racefiets? Geen probleem, er zijn leenfietsen beschikbaar! Ook hiervoor kan je terecht bij Kees, mail naar Kees@SKITS.nl of bel/sms 06-21275720.

Ook hier geldt: ben jij nog geen lid maar wil je buiten de open trainingen mee doen met de training? Schaf dan een introductieles aan via de SVU.

Voor mensen die al enige ervaring hebben met wielrennen is de Social Cycle op maandagavond het ideale moment om kennis te maken met het wielrennen bij SKITS. Geef je hiervoor op door een mailtje te sturen naar bestuur@SKITS.nl.

Lees dit ook!

Wielrennen is niet ongevaarlijk. Veiligheid staat bij ons voorop. Je materiaal (banden! remmen!) moet in orde zijn, een valhelm is verplicht. Je leert in een groep rijden zonder jezelf en anderen in gevaar te brengen. Toch blijven er risico’s. Check je verzekering! En, jawel, een fietsbel(!) is voor wielrenners geen overbodige luxe. Belangrijk ook: vooraf goed eten, drinken en sportvoeding meenemen. Onder slechte/donkere omstandigheden: een (reflecterend)regenjasje. Lampjes! Bij temperaturen onder 16 graden een lange broek (ter bescherming van je knieën) en lange mouwen. Fietshandschoenen en een fietsbroek worden uiteraard aanbevolen.

Neem ook eens een kijkje op Slimmer Fietsen. Hier staan praktische tips over het rijden in groepenOnderwerpen als: anticiperen, ritsen, manoeuvreerruimte, waaier rijden, bochtentechniek, omgaan met krachtsverschil, signalen, rijden in de bergen, afdalen, routeplanning komen aan bod en hoe je dat slim doet. Met tekst en beelden.

Na de training neemt zowel de temperatuur als het daglicht af. Zorg dus altijd dat je na de training iets warms aan kunt trekken en dat je fietslampjes bij je hebt! Wielrenners zijn geen goden, ook wij maken deel uit van het verkeer.

Training in de praktijk brengen?

Kijk hier voor een lijst met trainingswedstrijdjes in de buurt of doe mee met een studentencup (zie activiteitenkalender). Voor deelname aan deze wedstrijdjes is een KNWU basislidmaatschap en een startlicentie nodig, deze kan je hier aanvragen.

Sponsoren

Hyro Sports
USC
36
SSA
SVU
Jaap Eden

Realisatie: verenigingenweb