Trainingen

De omgeving van Amsterdam is perfect voor mooie fietsritjes, en SKITS maakt daar dankbaar gebruik van! Gedurende het seizoen biedt SKITS namelijk bijna elke dag wel een training aan. Er zijn wekelijks 5 vaste trainingen, deze staan open voor alle niveau’s. Daarnaast zijn er de beginnersblokken, dit zijn blokken van 4 weken voor de echte beginners. Alle informatie over de beginnersblokken staat op de beginnersblokken pagina, over de overige zomertrainingen lees je verder op deze pagina. Maar tijdens deze winter wordt er ook gefietst! Elke zaterdagochtend om 10.00 staat er een SKITSer klaar die een mooi rondje heeft uitgezet van ongeveer 2 uurtjes.

Trainingsrooster 2018

Dag Tijd Startlocatie  
Maandag* 18.30 - 20.30 Kostverlorenkade Social Cycle
Dinsdag 18.30 - 20.30 USC Universum  
Woensdag** 8.00 - 10.00 USC Universum  
Donderdag* 18.30 - 20.30 Kostverlorenkade

Verenigingstraining #2  laatste op 13 september!

Zaterdag 10.00 - 12.00 USC Universum  

* Alvorens mee te doen aan de maandag- en donderdagtraining dien je als beginnend fietser minimaal 3x te hebben meegetraind op dinsdag, woensdag of zaterdag of een beginnersblok te hebben gevolgd.
** Meedoen aan de woensdagochtendtraining? Geef je dan voor dinsdag 16.00 op door een mailtje te sturen naar Kees@SKITS.nl.
*** Eens per maand wordt er een toertocht van 4 à 5 uur (met een terrasje tussendoor) verreden als zaterdagtraining. Wil je hieraan meedoen? Mail dan naar Kees@SKITS.nl. Wanneer de toertochten zijn kan je zien in de activiteitenkalender.

Social Cycle

Elke maandagavond is er de Social Cycle, het SKITS-moment van de week! De training begint om 18.30 op de hoek van de Kalfjeslaan en de Kostverlorenkade. De training eindigt bij het VU Sportcentrum waar we direct gezamenlijk kunnen aanschuiven voor het eten. Lees alles over de Social Cycle en hoe je je opgeeft voor het eten na afloop op de Social Cycle pagina!

Voor beginnende fietsers die nog geen eigen fiets hebben zijn er leenfietsen beschikbaar via de sportcentra. Het reserveren van een leenfiets doe je bij onze trainer Kees, mail naar Kees@SKITS.nl of bel/sms 06-21275720. Zorg dat je uiterlijk 18.15 aanwezig bent op SVU Uilenstede als je gebruik gaat maken van een leenfiets.

Alvorens mee te doen aan de maandag- en donderdagtraining dien je als beginnend fietser minimaal drie keer te hebben meegetraind op dinsdag, woensdag of zaterdag of een beginnersblok te hebben gevolgd.

Woensdagochtendtraining

Nieuw dit jaar is de training op woensdagochtend, voor de echte vroege vogels onder ons! Om 8 uur vertrek bij het USC Universum. Stuur voor dinsdag 16.00 een mailtje naar Kees@SKITS.nl als je mee wilt met de woensdagochtendtraining, de training gaat alleen door bij voldoende deelnemers.

Centrale verenigingstraining #2

Elke donderdagavond is er dit seizoen de tweede centrale verenigingstraining, net zo gezellig als de social maar met veel ruimte om even lekker af te zien. Vertrek is om 18.30 op de hoek van de Kalfjeslaan en de Kostverlorenkade.

Alvorens mee te doen aan de maandag- en donderdagtraining dien je als beginnend fietser minimaal drie keer te hebben meegetraind op dinsdag, woensdag of zaterdag of een beginnersblok te hebben gevolgd.

Leenfietsen

Voor beginnende fietsers die nog geen eigen fiets hebben zijn er leenfietsen beschikbaar via de sportcentra. Het reserveren van een leenfiets voor een training doe je bij onze trainer Kees, mail naar Kees@SKITS.nl of bel/sms 06-21275720.

SKITS beschikt zelf ook over twee leenfietsen, deze kunnen (tegen een kleine vergoeding) voor maximaal twee maanden geleend worden. Stuur een mailtje naar wielrennen@SKITS.nl als je hier meer informatie over wilt.

Kosten

Als student-lid van SKITS kan je gratis meedoen aan alle wielertrainingen. SKITS student-leden hoeven dus géén sportkaart aan te schaffen. SKITS-leden die geen student meer zijn dienen bij het sportcentrum VU een sportkaart aan te schaffen en betalen het reguliere tarief voor niet-studenten.

Ook als je (nog) geen lid van SKITS bent kan je aan bovenstaande trainingen deelnemen. In dat geval moet je jezelf inschrijven en betalen voor de cursus wielrennen bij de SVU. Dit geldt ook voor UvA, HvA en Inholland-studenten die graag willen meedoen met de wielertrainingen maar geen lid willen worden van SKITS. Je kan je inschrijven voor het gehele wielerseizoen maar ook voor kortere periodes van 7 weken of voor een of meerdere beginnersblokken.

Een keer proberen?

Voor beginnende wielrenners zijn de beginnersblokken zeer geschikt om kennis te maken met wielrennen. Neem hiervoor contact op met onze trainer Kees via Kees@SKITS.nl. Nog geen eigen racefiets? Geen probleem, er zijn leenfietsen beschikbaar! Ook hiervoor kan je terecht bij Kees, mail naar Kees@SKITS.nl of bel/sms 06-21275720.

Voor mensen die al enige ervaring hebben met wielrennen is de Social Cycle op maandagavond het ideale moment om kennis te maken met het wielrennen bij SKITS. Geef je hiervoor op door een mailtje te sturen naar bestuur@SKITS.nl.

Lees dit ook!

Wielrennen is niet ongevaarlijk. Veiligheid staat bij ons voorop. Je materiaal (banden! remmen!) moet in orde zijn, een valhelm is verplicht. Je leert in een groep rijden zonder jezelf en anderen in gevaar te brengen. Toch blijven er risico’s. Check je verzekering! En, jawel, een fietsbel(!) is voor wielrenners geen overbodige luxe. Belangrijk ook: vooraf goed eten, drinken en sportvoeding meenemen. Onder slechte/donkere omstandigheden: een (reflecterend)regenjasje. Lampjes! Bij temperaturen onder 16 graden een lange broek (ter bescherming van je knieën) en lange mouwen. Fietshandschoenen en een fietsbroek worden uiteraard aanbevolen.

Neem ook eens een kijkje op Slimmer Fietsen. Hier staan praktische tips over het rijden in groepenOnderwerpen als: anticiperen, ritsen, manoeuvreerruimte, waaier rijden, bochtentechniek, omgaan met krachtsverschil, signalen, rijden in de bergen, afdalen, routeplanning komen aan bod en hoe je dat slim doet. Met tekst en beelden.

Training in de praktijk brengen?

Kijk hier voor een lijst met trainingswedstrijdjes in de buurt of doe mee met een studentencup (zie activiteitenkalender). Voor deelname aan deze wedstrijdjes is een KNWU basislidmaatschap nodig, deze kan je hier aanvragen.

Sponsoren

Cor Mantel 2wielers
Jaap Eden
36
SVU
Hyro Sports
USC

Realisatie: verenigingenweb