Nieuws

NSK Allround, bedankt Groningen!

Commissaris Schaatsen en Skeeleren


Verslag van het NSK Allround weekend door Tim!

Afgelopen weekend stond naast het gala ook nog het Nederlands studentenkampioenschap allround op het programma. Voor 7 fanatieke schaatsers met een kloppend SKITS-hart stond dus vooraf al vast dat ze een zwaar weekend voor de boeg hadden. Desondanks stonden Mendy, Judith, Rigt, Lotte, Wessel, Jesper en Tim te popelen om te gaan vlammen op het snelle Groningse ijs. Door de uitgestelde start van het toernooi waren de levers van de rijders ruim op tijd klaar met overwerken, waardoor iedereen topfit aan de 500m kon beginnen. In een spannend rechtstreeks duel wist Jesper 0,1 seconde voor Tim te blijven, reed Rigt een pr en kon de rest ook tevreden zijn met goede tijden. Ondanks het veelbelovende begin waren de tijden op de 2e afstand van de dag iets minder spetterend. Toch liet Wessel 4.36 noteren op de 3000m, wat slechts 2 seconden boven zijn pr was.

Na afloop van dag 1 werd het tijd om te verkassen naar de o zo bekende TJAS bar, de ‘Walrus’. Daar werd uitgebreid de tijd genomen om nader kennis te maken met een goudgele vriend uit Gulpen. Uiteraard werd er volgens de tradities van TJAS een barkluncompetitie gehouden, waarin het team SKITS #Wesseliseenlaffetak bestaande uit Rigt, Judith en Tim helaas al strandde in de 2e ronde. Gelukkig was op de zondag het SKITS-geluk groter en werd er een nette 2e plaats behaald bij de pub quiz.

Later op zondag werd de strijd op het ijs even succesvol voortgezet. Judith reed voor de eerste keer op de 1000m onder de 1:30 en de rest kon ondanks de vermoeidheid ook nog prima tijden noteren. Bij de heren mochten Tim en Wessel een rechtstreeks gevecht aangaan voor eeuwige roem op de 1500m. Door het grote belang bij winst en de goede support van de dames wisten beide heren de eigen seizoentijden met 3 en 4 seconden te verbeteren, waarbij Tim er met de ritwinst vandoor ging. Helaas kon Tim daarmee niet voorkomen dat hij als enige SKITSer de slotafstand niet mocht gaan rijden. Door een sterke 3000m kon Judith nog een beetje stijgen in het klassement en wisten de overige rijders netjes hun plaatsje vast te houden, waarmee Jesper en Mendy de best geklasseerde SKITSers werden op resp. plaats 9 en 10. Geheel volgens schaatstradities werd een laatste stop gemaakt bij de Mac in Joure, waarna het weekend definitief voorbij was en iedereen naar huis ging om lekker bij te komen van een zwaar maar leuk weekend!

Benieuwd naar de uitslagen, klik hier

Sponsoren

SSA
Jaap Eden
36
USC
SVU
Hyro Sports

Realisatie: verenigingenweb