Winter wielertrainingen

In de winter ligt de focus bij SKITS vooral bij het schaatsen, maar dat betekent niet dat er niet gefietst wordt. Er zijn verschillende mogelijkheden om de fietsconditie tijdens de wintermaanden op peil te houden.

Spinnen

Deze winter kan er weer gratis gespind worden bij het USC. Vanaf 10 oktober zijn er elke woensdag om 17 uur 5 plekken voor ons gereserveerd. Aanmelden voor elke training kan via het activiteitenoverzicht. Er zal ook een reservelijst worden bijgehouden, zodat je alsnog kan komen spinnen als iemand zich afmeld. Ook kunnen we dan met het USC overleggen voor meer plekken als er veel animo blijkt te zijn.

Krachttraining

Vanaf dinsdag 19 november staat er iedere dinsdag van 19:00-21:00 krachttraining bij het USC Universum op het programma.

Voordat deze trainingen plaats gaan vinden is er echter een 5-delige cursus waarin de basics van het krachttrainen worden doorgenomen. Deze 5-delige cursus vindt vanaf 18 oktober wekelijks op vrijdag van 18:30-19:30 plaats op het USC Universum. Deelname aan alle 5 de inleidende trainingen is verplicht om later op de dinsdagavond mee te mogen trainen.

Er is plek voor 15 deelnemers en VOL = VOL.

Crossen

In de regio Amsterdam organiseren verschillende verenigingen crosstrainingen en -wedstrijden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

  • Amsterdamse Cross Competitie (ACC) (Basis)licentie verplicht, deze is hier aan te vragen. Het inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt €4,-. De uitslag wordt opgemaakt aan de hand van mylapse chips, deze moet je zelf regelen. Zonder chip kun je ook meedoen, maar wordt je niet geklasseerd.
  • Amsterdam Cyclocross Centre (ACXC) De wekelijkse trainingen van WTC De Amstel op donderdagavond. Er wordt getraind in twee groepen (Beginner - Ervaren). In de eerste groep zullen er door de trainers meer individuele aanwijzingen gegeven worden en zal de trainer wat meer langs de kant staan. Daarom is groep 2 wat meer voor de ervaren wedstrijdrijders en rijden de trainers ook meer zelf mee. Niewkomers mogen 1 keer gratis meedoen, daarna betaal je €30,- tot aan de kerstvakantie. Geen (basis)licentie nodig.
  • A.R.C. Ulysses zondagcompetitie De wekelijkse cross op het parcours van Ulysses, start om 11 uur en loopt tot 16 december. Geen (basis)licentie nodig. Inschrijfgeld per wedstrijd €3,-

Sponsoren

USC
SSA
Jaap Eden
Hyro Sports
SVU
36

Realisatie: verenigingenweb