U bent hier:

Wielrennen in de Winter

Winterwielrennen

In de winter ligt de focus bij SKITS vooral op het schaatsen, maar natuurlijk wordt er ook nog aan de wielrenners gedacht. Zo biedt SKITS spintrainingen aan, zal er elke twee weken een duurritje verreden worden en zullen we verschillende evenementen bezoeken.

Spinnen

Elke woensdag wordt er in het USC op Science Park gespint. Bij dit spinnen ga je samen met een groepje mensen fietsen op een stationaire fiets. Met spinnen bevorder je je core-, beenspieren, cardio en uithoudingsvermogen. Voor het spinnen heb een handdoek, sportkleding en sportschoenen (of SPD-schoenen) nodig. De inschrijving voor de training opent op donderdag 15:00 en er zijn elke week 10 plekken beschikbaar.

Duurritten

SKITS organiseert in de winter twee keer in de maand een duurrit voor de doorgewinterde wielrenner. De ritten zullen tussen de 60 en 90 kilometer zijn, met een gemiddelde snelheid van rond de 28 km/u. Het Damesteam van SKITS is ook aanwezig bij de rit.  We verzamelen rond 11 uur bij ’t Kalfje. Hieronder vind je het schema voor de winter van 2022/2023.

Appgroep

Zou je naast de geplande ritten en evenementen vaker met SKITSers willen fietsen, dan is er een appgroep waar je in kan. Hierin worden op eigen initiatief ritjes georganiseerd door leden. De link naar de appgroep is te vinden onder Leden -> SKITS appgroepen.

Evenementen

Sponsoren