Heren Team SKITS

Heren Team SKITS is het deel competitieve wielrenners binnen SKITS. Competitief betekent wedstrijden rijden en een studentenploeg is hiervoor het perfecte platform, door een mix van sportiviteit en gezelligheid. Sinds 2013 is Team SKITS te vinden op www.teamSKITS.nl!

‘Team SKITS is een groep charmante jongemannen met een voorliefde voor de fiets en de koers.’

Heren Team SKITS bestaat uit zo’n 20 jonge heren, uitkomend in de categorie Amateur. De coureurs van Team SKITS rijden wedstrijden door het hele land. Ze rijden een divers programma aan klassiekers, criteriums en meerdaagse wedstrijden, zorgvuldig geselecteerd door de ploegleider. Een paar keer per jaar wordt wielrenwalhalla België opgezocht om als team zich te meten in het internationale amateur peloton. Team SKITS ziet zich als opleidingsteam. Ervaring wordt over gebracht door eliterijders, die een stapje terug zetten, aan jongens die soms nog maar een half jaar een velo hebben. Sinds de oprichting van het team is ieder jaar een renner doorgestroomd naar het elitepeloton (niveautje onder de profs). In 2016 zullen dit Martijn Veling (WPGA) en Gijs Beets (West Frisia) zijn. Vorig jaar (2015) was dit Melle Nikkels (De Volharding) en daarvoor waren het Folkert Oostra (2014), Herman ten Kate (2013) en Hans Peters (2012) die naar het inmiddels opgedoekte Team Amsterdam gingen. De verwachting is dat in 2017 ook iemand de overstap gaat maken. Dit laat zien dat Team SKITS de ideale plek is om je op allerlei vlakken te ontwikkelen als wielrennende student en door te groeien naar een hoog niveau.

De Ridders van het Ronde Wiel (Team SKITS commissie) houden het team draaiende.

LID WORDEN VAN TEAM SKITS?


v.l.n.r. Dion, Thomas, Martijn, Diederik, Loek en Gijs. Afvaardiging van Team SKITS bij de Ronde van Haspengouw met uiteindelijk eindwinnaar Martijn!

Zie ook de website en de Facebookpagina van Heren Team SKITS 

Sponsoren

USC
36
Hyro Sports
Jaap Eden
Cor Mantel 2wielers
SVU

Realisatie: verenigingenweb