Beginnersblokken

Heb je nog weinig ervaring op de racefiets of vind je het misschien eng om meteen in een grotere groep te rijden? Voor de echte beginners (zowel voor SKITSers als niet-SKITSers) zijn korte blokken met beginnerstrainingen. Op een rustige en veilige manier leer je in een periode van 4 weken met één training van 1,5 uur per week alle basisvaardigheden van het wielrennen. Denk aan veilig fietsen in een groep, bochtentechniek, het gebruiken van de juiste versnellingen, de houding op de fiets, anticiperen op het overige verkeer, et cetera.

Wil je als SKITSer meedoen aan een beginnersblok? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Kees: Kees@SKITS.nl. Niet-SKITSers kunnen zich inschrijven via het sportcentrum van de VU. Nog geen eigen racefiets? Geen probleem, er zijn leenfietsen beschikbaar! Ook hiervoor kun je terecht bij Kees, mail naar Kees@SKITS.nl of bel/sms 06-21275720.

De beginnersblokken zijn speciaal gericht op de echte beginners, maar er mogen ook een beperkt aantal meer gevorderde wielrenners meedoen. Meld je vooraf aan (deadline 21.00 uur op voorgaande dag) via de mail bij Kees als je wilt meedoen.

Rooster beginnersblokken

Dag Tijd Startlocatie Startdatum
Dinsdag 16.30 - 18.00 USC Universum 28 aug
Donderdag 16.30 - 18.00 SVU Uilenstede 6 sept

Leenfietsen

Als je nog geen eigen fiets hebt zijn er leenfietsen beschikbaar via de sportcentra. Het reserveren van een leenfiets voor een beginnersblok doe je bij onze trainer Kees, mail naar Kees@SKITS.nl of bel/sms 06-21275720.

SKITS beschikt zelf ook over twee leenfietsen, deze kunnen (tegen een kleine vergoeding) voor maximaal twee maanden geleend worden. Stuur een mailtje naar wielrennen@SKITS.nl als je hier meer informatie over wilt.

Sponsoren

Jaap Eden
USC
Cor Mantel 2wielers
SVU
Hyro Sports
36

Realisatie: verenigingenweb