Beginnersblokken

Heb je nog weinig ervaring op de racefiets of vind je het misschien eng om meteen in een grotere groep te rijden? Voor de echte beginners (zowel voor SKITSers als niet-SKITSers) zijn er korte blokken met beginnerstrainingen. Op een rustige en veilige manier leer je in een periode van 4 weken met één training van 1,5 uur per week alle basisvaardigheden van het wielrennen. Denk aan veilig fietsen in een groep, bochtentechniek, het gebruiken van de juiste versnellingen, de houding op de fiets, anticiperen op het overige verkeer, et cetera. Nog geen eigen racefiets? Geen probleem, voor alle trainingen zijn er leenfietsen beschikbaar!

Wil je als SKITSer meedoen aan een beginnersblok? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Kees (Kees@SKITS.nl). Niet-SKITSers moeten zich inschrijven via Sportcentrum VU én een mail aan Kees sturen. Daarbij kun je -indien nodig- meteen een leenfiets reserveren. Voor info over de trainingen kun je hem bellen: 06 21275720.

Mocht je als meer gevorderde wielrenner aan een beginnerstraining mee doen, dan kan dat. Er is echter wel een beperkt aantal plaatsen, dus meld je vooraf (deadline 21.00 uur op voorgaande dag) via de mail bij Kees aan.

Rooster beginnersblokken

Dag Tijd Startlocatie Startdatum
Maandag 16.30 - 18.15 SVU Uilenstede 23 Maart
Donderdag 16.30-18.15 USC Universum 26 Maart
Vrijdag 15.00 - 16.45 USC Universum 27 Maart

Leenfietsen

Als je nog geen eigen fiets hebt zijn er leenfietsen beschikbaar via de sportcentra. Het reserveren van een leenfiets voor een beginnersblok doe je bij onze trainer Kees, mail naar Kees@SKITS.nl of bel/sms 06-21275720.

SKITS beschikt zelf ook over twee leenfietsen, deze kunnen (tegen een kleine vergoeding) voor maximaal twee maanden geleend worden. Stuur een mailtje naar wielrennen@SKITS.nl als je hier meer informatie over wilt.

Sponsoren

36
Jaap Eden
Hyro Sports
SSA
SVU
USC

Realisatie: verenigingenweb