SKITS x Join for Joy 2021

Join for Joy

Op het platteland van lage inkomenslanden in (Oost-) Afrika krijgen kinderen vaak geen PE (physical education) op school. Hoewel de overheid PE verplicht stelt wordt hun beleid zelden vertaald in de praktijk. Leraren worden niet opgeleid in de didactische vaardigheden die nodig zijn om sport- en spelactiviteiten te begeleiden. De kennis over de positieve impact van fysieke activiteit op de ontwikkeling van kinderen ontbreekt vaak, materialen zijn te duur en fysieke ontwikkeling wordt niet als een prioriteit beschouwd.

Betekenisvol onderwijs betekent meer dan alleen maar goed zijn in rekenen of taal. Join for Joy ondersteunt basisscholen bij het opzetten van een structureel, inclusief en leuk Sport en Spel programma om spelenderwijs leren op school te stimuleren.

 

School is een ankerpunt in het leven van kinderen, maar helaas laat de kwaliteit van het onderwijs op basisscholen in Oost-Afrika vaak te wensen over. Zo ontbreekt het de kinderen aan uitdaging en worden meisjes en kinderen met een beperking vaak ongelijk behandeld of zelfs buitenspel gezet. Daarnaast zijn veel meisjes tijdens de lockdown om financiële redenen uitgehuwelijkt of hebben zichzelf geëxploiteerd, met ongewenste tienerzwangerschappen tot gevolg. Jongens zetten zich onder andere in als brommer-taxichauffeur en hebben ervaren hoe gemakkelijk zij op deze manier aan geld kunnen komen. Deze gevolgen van de pandemie leiden ertoe dat veel kinderen niet terugkeren naar school, nu deze weer geopend zijn. Dit maakt de missie van Join for Joy belangrijker dan ooit tevoren: het is onze gezamenlijke taak om kinderen (weer terug) naar school te laten komen! 

Dit jaar fietst SKITS voor Join for Joy! Doneer ook, dat kan via deze link:

https://www.pifworld.com/nl/events/0HDcEKQq0Fc/a-s-s-w-s-v-skits

Sponsoren

USC
36
Hyro Sports
Jaap Eden
SVU
SSA

Realisatie: verenigingenweb