Deelnemers 2019

Deelnemers

TEAM #1
Team naam:
Team Confetti
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 14:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Wij zijn Tess en Annike en kennen elkaar al meer dan de helft van ons leven. Annike (oud-SKITS lid) kreeg Tess 2 jaar geleden eind-de-lijk op de fiets. Samen hebben we al interrailvakanties overleefd, klapschaatsen nagebouwd en zelfs vleesetende planten verslagen...dan moet dit ook wel lukken!

TEAM #2
Team naam:
Leuk en guur mooi fietsavontuur
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 12:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Wij zijn Jeroen en Erik. We hebben samen bestuur gedaan bij Tjas en zijn toe aan een volgende uitdaging. 

TEAM #3
Team naam:
Mini & Maxi
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 16:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Na 5 jaar zeuren heeft Mark mij (Minou) dan eindelijk overtuigd om mee te gaan doen aan Ampa. Samen hebben we al heel wat doorstaan zoals twee weken samen op vakantie en het moeten delen van een kingsize bed. En ja, dat was soms toch echt een uitdaging als iemand naast je ligt die te hard ademhaalt ;) Dus daarom werd het nu wel de hoogste tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Dat doen we dan ook niet alleen en hebben we twee fantastische volgers gevonden die ons zullen steunen. Beide al een keer zelf Ampa gefietst dus aan ervaring geen gebrek. 

TEAM #4
Team naam:
Blitzkrieg Veau' Velo(Notre Dom)City
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 11:59 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Wij zijn Jurjen en Bart en kennen elkaar via Softijs. Wij hebben vorige jaar bedacht om samen AmPa te rijden en hadden het inmiddels tegen zoveel mensen gezegd dat daarop terugkomen geen optie meer was. Ondanks dat we allebei al redelijk wat gefietst hebben, zijn er nog weinig gezamenlijke kilometers gemaakt, maar zo blijft er nog genoeg gesprekstof over voor als het zover is. Wij worden bijgestaan door AmPa-ervaringsdeskundigen Bob en Cas (beide oud-deelnemers en ervaren volgers). Omdat onze teamnaam misschien wat lastig te begrijpen is volgt hier een korte uitleg: Blitzkrieg (bliksemoorlog) houdt in dat wij zo snel mogelijk terrein willen veroveren en niet te lang op de fiets zitten. De term is bedacht na de Eerste Wereldoorlog om als Duitsers niet weer vast te komen te zitten in loopgraven in Noord-Frankrijk, maar snel terrein te winnen (lees: zo snel mogelijk Parijs te bereiken) en de term wordt in z’n algemeenheid gebruikt voor snelle mechanische oorlogsvoering. Velocity is een samenvoeging van het Franse velo (fiets) en het Engelse velocity; Notre Domcity (onze domstad) verwijst naar onze hometown en Veau’ is Frans voor Vo’.

TEAM #5
Team naam:
Bas en Tjalle express
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 03:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: De winterse hellingproof Bas en en Tjalle trainingen zijn toe aan een zomerse editie. Met zijn tweeën in het donker in de regen en kou fietsen rondom de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug is leuk maar wat is er nu mooier dan een gezellig zomers tochtje naar Frankrijk. Een biertje drinken onder de Eifeltoren dat klinkt ons al muziek in de oren.

TEAM #6
Team naam:
Roeven en Weerts, naar Parijs of rechtsomkeerts?
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 14:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Hallo! Wij zijn Anke en Tessa, een team bestaande uit zowel een Isisiaan en een Softie! Oorspronkelijk komen we beide van de schaatsvereniging uit (mooi) Noord Limburg, waar we elkaar hebben leren kennen. De Brabander van ons twee is de oudste, net afgestudeerd en woont in Eindhoven. De jongste, Limburgse troela studeert en woont in Utrecht! Wij weten hoe het is om door weer en wind lange tochten te maken, aangezien we ook al meerdere keren samen de Nijmeegse Vierdaagse hebben gelopen! Hoe we dat volhouden? Voor buitenstaanders heel vermoeiend, want wij zijn twee kletsmajoren die ook nog eens zingen op hun tijd. Hyperactieve dames die dus nodig eens weer een nieuwe uitdaging aan moeten gaan! Dus, Roeven en Weerts, halen zij Parijs? Of wordt het rechtsomkeerts?

TEAM #7
Team naam: Château à vélo
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 13:59 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Een jaar geleden ontstond het absurde idee om mee te doen met de AmPa. We zijn al vaker uitdagingen aangegaan, maar dit is toch van een heel ander kaliber. Na twee fietsvakanties waarvan ook een keer naar Parijs willen we deze afstand nu sneller af gaan leggen. We zullen hierbij wel wat in moeten leveren op de route, de châteaus zullen we dan ook blijven herinneren door onze naam. Met de ondersteuning van twee ervaren SKITS'ers belooft het een mooie reis te worden, want wij zijn nu eenmaal 'IJSKOUD DE BESTE!'.

TEAM #8
Team naam: Noord Zuid Bruin Fruit
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 06:50 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Team Noord Zuid Bruin Fruit bestaat uit twee knappe heren uit Nijmegen. Deze heren hebben een volledig andere achtergrond, de ene is een trotste Achterhoeker; Hidde Merton, en de andere een gezellige Limbo; Luc Vraets. Op fietsgebied komen deze mannen goed overeen. Beide heren hebben elkaar zo’n twee jaar geleden leren kennen bij de Studenten Wielervereniging Mercurius, sindsdien trainen ze regelmatig samen en worden er mooie uitdagingen aangegaan, waaronder deze Amsterdam – Parijs! Naast het fietsersleven hebben deze mannen ook één grote overeenkomst en dat is de Bourgondische levensstijl, waarbij geldt: ‘lekker eten en speciaal bier dat is belangrijk in het leven!’. Beide heren worden ondersteund door twee prachtige mensen; Kai Vijverberg en Iris Willemsen. Kai heeft al enige ervaring met AmPa en zal de heren dan ook voorzien van zijn al eerder opgedane kennis. Iris zal met haar liefdevolle moederinstinct de mannen bijstaan met goede voeding en drank, zodat de heren deze uitdaging met voldoende brandstof kunnen voltooien.
Opmerkingen: Wij willen graag wind mee bestellen.

TEAM #9
Team naam:
Hebben ze ook ijs in Parijs?
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 11:55 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Hoi, wij zijn Harmen en Wilja. Wij gaan binnenkort een stukje fietsen en dan kijken of ze daar een ijsje hebben.

TEAM #10
Team naam:
G.S.D. Promonent Bierteam
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 14:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Twee biermachines op weg naar de Eiffeltoren

TEAM #11
Team naam:
De Verdwaalde Toerders
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 12:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Wij zijn Willem en Bram, momenteel nog aan het verwerken wat we ons nu weer op de hals gehaald hebben. Toch leek het ons een goed idee om mee te doen. Een goed begin is immers maar de helft. Ons gaat het vooral om de derde helft ;) We hoeven geen toptijd neer te zetten, maar gaan lekker toeren met koffie en gebak.

TEAM #12
Team naam:
Team 51 (GSD Promonent prestatieteam)
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: Eerder dan Bas en Jelmer
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Wij zijn Lara en Rianne. We hebben ook samen bestuur gedaan bij Tjas en zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Met een Amsterdam-Parijs expert en een verpleegkundige in onze volgauto moet het met onze algehele verzorging in ieder geval goed komen. PS.: realistisch gezien verwachten we niet echt onze verwachte aankomsttijd te behalen maar we verwachten wel dat het suuuuuuperleuk wordt! xoxoxo

TEAM #13
Team naam:
ParELS
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 08:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Deze witte boys, Anne en Casper, kunnen nog wel een kleurtje gebruiken. En wat is er nou mooier dan om glanzende glimmers naar de cité de l’amour te brengen voor een romantisch Pinksterweekendje. Bovendien, het centrum van Parijs heeft een stel bijna-ingenieurs hard nodig voor enkele renovatiewerkzaamheden. We zijn dan wel niet allemaal civielers, maar je moet een gegeven oester niet in de schelp kijken. Parelmoertjes aandraaien kan immers iedere Delftenaar. Het is niet al goud wat blinkt bij zo’n lange tocht, hopelijk blijft een gebroken parelketting ons bespaard. Maar de morgenstond heeft goud in de mond. Dus net na zonsopgang zitten ces garçons sur la terrasse avec du café, un croissant et vue sur la Tour EiffELS!

TEAM #14
Team naam:
Team Schadenfreude
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 09:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Hoewel onze teamnaam bij velen een negatieve klank zal hebben, moet men in tijden van schaarste toch met simpele dingen genoegen nemen. Wij, de heren Tobias en Bastiaan, zullen kracht putten uit elkaars ellende. Tobias heeft mij reeds beloofd het licht uit m'n ogen te rijden, maar ikzelf wacht geduldig op het moment dat zijn exotische materiaalkeuze uit elkaar valt. Zo geniet ieder op zijn eigen manier van andermans tegenspoed. Allez!

TEAM #15
Team naam:
Hoezo Elfstedentocht?
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 13:00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Je houdt van fietsen en je wilt wat. Wat doe je dan? Je door je SKITS-vrienden laten overhalen de Ampa te doen. Dit team, dat bestaat uit Thijs en Ferry als fietsers en Vivian en Jorien als begeleiders, bestaat uit trouwe deelnemers aan de trainingen van Kees. Het gaat ons vooral om het meedoen, maar hopen toch ook in een mooie tijd in Parijs aan te komen.

TEAM #16
Team naam:
De Backfield Boys
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 07:59 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Seth en Ties. Kim en Kanye. Willem-Alexander en Máxima. Bau en Lau. De gemene deler? Legendarische duo's! Opgegroeid tussen de weilanden en koeien in Achterveld kwamen we al vroeg in aanraking met de koers. Desalniettemin wisten we allebei pas op latere leeftijd de liefde voor de tweewieler te ontwikkelen die tijdens Amsterdam-Parijs moet culmineren in een absolute climax van zwaarmoedigheid. 

Sponsoren

SVU
SSA
USC
Hyro Sports
36
Jaap Eden

Realisatie: verenigingenweb