Corona

“Mensen willen bij elkaar zijn en elkaar aanraken. Maar het is juist een enorme vorm van solidariteit om je aan de regels te houden, want daarmee bescherm je die anderen." – Rutte

Het COVID-19 virus is nog steeds onder ons. Het XIXe bestuur doet haar best om ieders hartje met vreugde te vullen door zoveel mogelijk de trainingen aan te passen aan het nieuwe COVID-19 beleid waardoor zij door kunnen gaan.

Op deze pagina zijn de nieuwste updates en de maatregelen die betrekking hebben op onze vereniging te vinden.

Corona update 15 januari 2021

Het aantal besmettingen gaat door het dak, maar de ziekenhuisopnames blijven vooralsnog laag. Daarom heeft de overheid versoepelingen aangekondigd, waardoor er weer veel meer kan worden gesport. De avondlockdown is dus niet meer van kracht, dus ook 's avonds kunnen we weer sporten.

Spelregels voor sport

Iedereen mag binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. De volgende regels gelden:

  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht op binnensportlocaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar. 
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor amateursporters vanaf 18 jaar die gebruik maken van faciliteiten binnen op sportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.
  • Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.
  • Hou je verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De Jaap Eden IJsbaan is een open baan en daarom hoeft er geen coronatoegangsbewijs getoond te worden wanneer je het terrein op wilt. Dit betekent wel dat er geen gebruik meer kan worden gemaakt van de kleedkamers, dus het schaatsen aantrekken moet weer buiten op de bankjes.

Voor de binnentrainingen zoals WATTWORKS en spinnen bij USC moet er wél een coronatoegangsbewijs getoond worden als je mee wilt doen.

Café Jaap is nog steeds dicht vanwege de maatregelen.

Mocht je nog verdere vragen hebben dan kun je mailen naar bestuur@SKITS.nl

Studentenwelzijn

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de studenten op dit moment psychische klachten ervaart, een uiterst zorgelijke trend. Het “nieuwe normaal” dat Rutte in maart 2020 aankondigde lijkt zich, in ieder geval onder studenten, te vertalen in de norm om te kampen met de mentale gezondheid. Isolatie als gevolg van de pandemie is voor de fysieke gezondheid noodzakelijk, toch blijkt dat de mentale gezondheid hier enorm onder lijdt. Het onderzoek door Monitor Mentale Gezondheid en Middelengebruik van Studenten van begin 2021 wijst uit dat 97 procent van de studenten stress ervaart als gevolg van zowel hoge studiedruk als hoge sociale druk en dat driekwart van de studenten zich eenzaam voelt, een kwart hiervan geeft aan dat dit gevoel een gevolg is van de coronacrisis. De isolatie als gevolg van de coronacrisis kan dan de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Mensen die toch al niet zo lekker gingen en normaal afleiding vonden in leuke sociale of sportieve activiteiten hebben een grotere kans om nu echt in een dip raken.

Herken jij dit bij jezelf of bij mensen in je omgeving? Praten helpt! Zoek andere SKITSers op of zoek professionele hulp, te beginnen bij je eigen universiteit of huisarts. De Amsterdamse Kamer van Verenigingen ontwikkelde een wegwijzer, zodat je in één oogopslag kunt zien bij wie je moet zijn als je hulp zoekt. De wegwijzer is hier te vinden.

Sponsoren

Jaap Eden
USC
Hyro Sports
SSA
SVU
36

Realisatie: verenigingenweb