U bent hier:

Verslagen

26-03-2022 Studentencup WTOS Delft

Op zaterdag 26 maart was het eindelijk zo ver, een heerlijk zonnetje was aanwezig voor de eerste Studenten Cup van het seizoen, georganiseerd door WTOS Delft. Overigens de eerste koers van Yara en Florien voor team SKITS. Samen met Mirabella en Maya stonden we met vier man sterk aan de start op het parcour van HSK Trias. Een divers parcour met een pittige bocht gevolgd met een heuveltje waar meerdere trappers de grond hebben geraakt (tip: niet altijd doortrappen in de bocht). Ondanks meerdere ontsnappingspogingen bleef het peloton in tact waardoor het eindigde in een sprint op het rechte stuk met het windje in de rug, helaas zonder winst. Achteraf vonden we het een goed plan om een foto te maken terwijl we op de grond lagen, dit resulteerde alleen in een boel gehoest, geproest en gelach. Volgende keer een filmpje in plaats van een foto.
- Florien 

01-04-2022 - 03-04-2022 Trainingskamp

1 tot en met 3 april zijn de heren van team SKITS afgereisd naar de Ardennen op trainingsweekend in het plaatsje La Roche-en-Ardenne. Het was een koud weekend, maar dat weerstond de heren niet om enkele rondjes te maken. Op vrijdag stond er een rondje op het programma langs de brouwerij van La Chouffe en over de Côte de Saint Roche. Met temperaturen onder het vriespunt en een harde wind waren het winterse omstandigheden. Na 10 minuten was de eerste, en laatste, lekke band van het weekend maar verder was het een mooie ronde van 2 uurtjes. Heel veel langer was niet echt een optie, want enige vingers waren al wit aangeslagen. ‘s Avonds kwam Super Mario langs met pizza’s en zoals de naam al doet vermoeden kon er niet veel mis mee zijn.
Door sneeuwval reden we de rest van het weekend door een witte wereld. Op zaterdag stonden er twee rondjes op het programma. In de ochtend een korte rit met als hoogtepunt de col de Haussire. Verder was het benen sparen, want in de middag stond er een circuittraining op het programma. Drie lokale omlopen van 9 km over de openbare weg vormde het parcours. Er werd een harde koers gemaakt en Daan ging er na een solo van 1,5 ronde met de winst vandoor.
Zondag stond er een grote ronde op het programma en voor het eerst scheen de zon. De ronde ging onder andere over de Baraque de Fraiture , Côte de Wanne en de Stockeu. De autorally gooide roet in het eten, waardoor de ronde enige flexibiliteit vereiste. ’s Middags konden de heren neerploffen op de bank waar met smacht naar de finale van de Ronde van Vlaanderen werd gekeken.
- Daan

09-04-2022 Studentencup Nijmegen

Damesverslag 

Na de StuCu van Den Haag en twee prachtige trainingsweekenden in de Ardennen en Veluwezoom was het voor een groep renners van Team SKITS op 9 april tijd om naar het verre Groesbeek af te reizen. Of nou ja, Groesbeek, een heuvel met de naam Klein Amerika deed dienst als het strijdveld van de wedstrijden. Een rondje van zo’n 3.5km met daarin 50 (!) hoogtemeters. En dat dan x aantal keer. Je raadt het al, dat was voor de (import) Amsterdammers best wel een beproeving. Klimmen? In koers? Dat doen wij toch niet? Nou, wel dus.

De dames waren als eerste aan de beurt. Onderweg waren de tegenstanders al even gegoogeld, wat we misschien beter niet hadden kunnen doen want geruster werden we er niet op. “Er rijden ook semi-profs?!” klonk het achteruit de auto. Ach ja, we gingen ons best doen. Toen we Klein Amerika de eerste keer op reden kwamen we tot de conclusie dat de wind niet in Amsterdam was achtergebleven, wat het parcours nog zwaarder – en dus interessanter – maakte. Als we buienradar mochten geloven zou er misschien ook nog wel een buitje kunnen vallen. Een heuvel, wind, regen, natte wegen, en semi-profs als tegenstanders: dat ging vast een bijzondere wedstrijd worden.
En dat werd het ook. Vanaf seconde 1 werd er aan de voorkant volle bak gereden wat als gevolg had dat het peloton meteen opbrak en de achterdeur open werd gegooid. Al bij doorkomst van de eerste ronde zat niemand van Team SKITS meer bij de meute. Het gat was 5 seconden. Een rondje later was het 15 seconden. Alleen rijden was gewoonweg trager dan met het peloton. Ergens achter me reden Johanna en Florien, maar af laten zakken zou waarschijnlijk ook geen zin hebben. Ik schreeuwde naar de kant dat ik “geen schijn van kans had”. Reactie terug? “Dat klopt.”. Na 2.5 ronde werd ik uiteindelijk als laatste van Team SKITS door de bezemwagen ingehaald. Veni, Vidi, Verlori was de conclusie. Maar we waren wel strijdend ten onder gegaan.

Binnenkort staat de StuCu van Amsterdam op de agenda. Misschien dat we daar wat meer teweeg kunnen brengen. Want een beetje een deceptie was het Groesbeek-avontuur wel. Maar.. we hebben gelachen en zijn weer een ervaring rijker. Vanaf nu kan koersen in de heuvels eigenlijk alleen nog maar beter worden.
- Mirabelle 

Herenverslag

De tweede studentencup van het jaar, genaamd ‘De grote prijs van Klein Amerika’ vond plaats in het heuvelige landschap van de pittoreske gemeente Berg en Dal, net buiten Nijmegen. Het parcours waar de koers op verreden zou worden, bij de camping ‘Klein Amerika’, deed de gemeentenaam zeker eer aan. Met een ronde van 3,6km en 33 hoogtemeters en de finish op het hoogste punt mocht dit met recht een klimcriterium genoemd worden. 

Met een zeer onstuimige weersverwachting vertrok ‘s ochtends een aardige delegatie richting Nijmegen. Aan de start bij de Dames stonden dit keer Florien, Johanna en Mirabelle. De start was door een flinke regen/hagelbui een kwartiertje verlaat, waardoor er droog weggereden kon worden. Desalniettemin stond er nog wel een koude en heel stevige westenwind, welke de klim naar de finish toe nog een stuk zwaarder maakte. Bij de dames werd hard weggereden waardoor in de eerste ronde het peloton direct versplinterd was. Helaas hadden de dames van het team de slag gemist en zaten deze verdeeld in tweetallen en een chasse patate achter de kopgroep. Er is een paar rondes moedig doorgereden, maar daarna kwam toch de bezemwagen langs waardoor afgestapt moest worden. 

Aan de start bij de Heren stonden Marcel en Menno. Voor hun beiden de eerste koers van het seizoen, dus een mooie kans om te kijken hoe de conditie erbij staat. Wonder boven wonder was de zon gaan schijnen voor de laatste wedstrijd van de dag en kon er zelfs met korte broek gereden worden, ideaal even te flaneren met de geschoren benen natuurlijk. 

Bij Menno zat naar eigen zeggen corona nog goed in het lichaam, waardoor hij na drie rondes besloot om af te stappen. Voor Marcel mocht het niet baten dat er een seizoens-vermogensrecord op de 20min werd getrapt, ook hij moest na anderhalve ronde lossen van het peloton en heeft in een langzaam groter wordende groep van poursuivants de koers uitgereden. 
Voor iedereen dus een zware dag met bergen en dalen in Berg en Dal. Met speciale dank aan Pieter en Ilse voor de support en coaching!
- Marcel 

Sponsoren