SKITS Beginners IUT

Zie je er tegenop om mee te doen aan een schaatswedstrijd omdat je niet zo hard gaat als de toppers op televisie? Geen idee hoe een schaatswedstrijd werkt, maar wil je wel graag een keer meedoen samen met studenten uit heel Nederland? Dan is het beginners IUT iets voor jou: een wedstrijd speciaal voor schaatsers die net beginnen met wedstrijdschaatsen. Deze wedstrijd wordt door SKITS op 23 november georganiseerd op de Jaap Eden baan in Amsterdam en vormt de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met het wedstrijdschaatsen en een leuke avond te bleven met schaatsers van verschillende studentenschaatsverenigingen. En weer of geen weer: it giet oan! 

De wedstrijd zal bestaan uit een 300 en 500 meter. Voordat je het ijs opgaat wordt het wedstrijdschaatsen geïntroduceerd door een enthousiaste expert, zodat je zeker weet waar je moet starten, welk wedstrijdbandje je moet dragen en hoe eigenlijk een wedstrijd in elkaar steekt.

Omdat dit IUT speciaal is gericht op schaatsers die normaal geen wedstrijden rijden, gelden er andere richtlijnen bij de aanmelding dan gewoonlijk het geval is. Het toernooi kent een maximaal aantal deelnemers van 72. De schaatsers zonder persoonlijke tijd op de 500 meter worden ingedeeld op basis van tijdstip van inschrijving. Mocht er plek overblijven worden schaatsers met een PR langzamer dan 50 seconden (H) en 55 seconden (D) ingedeeld, ook dit gaat op basis van tijdstip van inschrijving. Mocht er dan nog steeds plek over zijn wordt de rest opgevuld met de snellere schaatsers, ook dit is op basis van tijdstip van inschrijving. Je hoort twee weken van tevoren of je deel mag nemen aan het evenement. Heb je je aangemeld maar krijgt iemand anders toch voorrang? Kom dan vooral je clubgenoten aanmoedigen!

Afstanden 
De afstanden die gereden zullen worden zijn:

Categorie Afstand 1 Afstand 2
Dames 300m 500m
Heren 300m 500m

 

Tijdschema
17:30 - Eten                                   Los aanmelden voor het eten kan HIER 
17:30 tot 18:15 - Aanmelden
18:30 - Welkom en introductie
19:40 - Start wedstrijd
21:20 - Einde wedstrijd
21:45 - Prijsuitreiking
22:00 - Drankjes in de JAAP

Kosten
Deelname kost 10 €. Kosten zullen achteraf via jou eigen SSV geingecasseerd worden. Mocht je geen lid zijn van een SSV, stuur dan even een mailtje naar Wedcie@SKITS.nl

 

 

Sponsoren

USC
SVU
SSA
Jaap Eden
36
Hyro Sports

Realisatie: verenigingenweb