U bent hier:

Wedstrijden rijden

Als lid van SKITS kun je op veel verschillende manieren meedoen aan verschillende soorten wedstrijden. In de tabel vind je welke opties je wat te bieden hebben. Daaronder staat een uitgebreide uitleg voor elke optie.

 

type

prijs

(junioren)

inclusief

trainingsuur?

incl:

IUT/
NSK/
CK

incl:

langebaan
Amsterdam

incl:

marathon
Amsterdam

1. Daglicentie
(max 3x/jaar)

€7,50
per keer

NEE

JA

NEE

NEE

2. Wedstrijdlicentie

€44,0 (€25,30)

NEE

JA

NEE

NEE

3. Wedstrijdkaart
+
wedstrijdlicentie

€105 +
€42,15

(€85 +
€25,30)

NEE

JA

JA

JA

4. Wedstrijdabon-
nement
+
wedstrijdlicentie

€200,- +
€42,15
2e abbonement €145,-

(€147,0 +
€25,30)

JA

JA

JA

JA

Optie 1. Daglicentie: met een daglicentie kun je eenmalig meedoen aan een select aantal wedstrijden. Dit zijn de IUTs (Inter Universitaire Toernooien) en NSKs (Nederlandse Studenten Kampioenschappen) en met ons eigen clubkampioenschap (CK) en clubavond. Je kunt maximaal drie maal per jaar een daglicentie aanvragen. Een daglicentie aanvragen dien je zelf te doen bij de KNSB.

Optie 2. Wedstrijdlicentie: met alleen een wedstrijdlicentie kun je aan dezelfde wedstrijden meedoen als met de daglicentie (IUT's, NSK's, het CK en de clubavond). Het verschil is dat je met de wedstrijdlicentie een jaar lang onbeperkt mee kan doen aan deze wedstrijden. Je dient een wedstrijdlicentie zelf aan te vragen bij de KNSB.

Optie 3. Wedstrijdkaart + wedstrijdlicentie: als je naast een wedstrijdlicentie ook nog een wedstrijdkaart aanschaft, dan kun je naast de genoemde wedstrijden (IUT's, NSK's, CK) ook nog meedoen aan de langebaan en marathonwedstrijden op de Jaap Eden baan. Je dient een wedstrijdkaart altijd te combineren met een wedstrijdlicentie. De wedstrijdkaart bevat geen trainingsuur, dus deze (eventuele) toegangskosten voor trainingen vallen buiten de prijs. De wedstrijdkaart kun je hier via SKITS bestellen door bij 'Type Abonnement' 'Wedstrijdkaart' te selecteren.

Optie 4. Wedstrijdabonnement + wedstrijdlicentie: met deze combinatie krijg je een jaar lang toegang tot een geselecteerd KNSB Trainingsuur, plus de mogelijkheid om deel te nemen aan alle wedstrijden: marathon, langebaan en overigen (IUT's, NSK's, CK) . Het wedstrijdabonnement kun je hier via SKITS bestellen door bij 'Type Abonnement' 'Wedstrijdabonnement' te selecteren.

Financieel is het aantrekkelijker om voor Optie 3 te kiezen en op de overige trainingsuren te gaan trainen, dan voor Optie 4 te kiezen. We hebben uitgerekend dat je per seizoen 37 keer op die uren kunt trainen tegen dezelfde kosten als een wedstrijdabonnement (Optie 4: 21 keer, ervan uitgaande dat je elke woensdagavond gaat...).

Marathonwedstrijden

Wanneer "optie 3" of "optie 4" op jou van toepassing is, kun je meedoen aan marathonwedstrijden. Tijdens het schaatsseizoen worden iedere woensdagavond tussen 21:00 en 23:00 uur marathonwedstrijden verreden. Elke week rijden er drie of vier categorieën; je kunt dus elke twee weken aan een marathonwedstrijd meedoen. Marathonschaatsen is ontzettend leuk! Je wordt behendig van schaatsen in een peloton. Daarnaast is het ook goed voor de duurconditie en gaat het ook nog eens erg hard door de binnenbocht. Het weer moet wel heel slecht zijn willen er geen SKITSers zijn om je aan te moedigen. Voor de marathonwedstrijden op de Jaap Eden is er voorafgaand aan de eerste wedstrijd een mogelijkheid tot inschrijven.

Als je al veel ervaring hebt met het schaatsen van marathonwedstrijden is het ook mogelijk om naast deze Amsterdamse baanmarathons deel te nemen aan het gewestelijke zes-banen toernooi. Hieraan kun je alleen meedoen bij voldoende niveau, dus als je de grens van 2.20 op de 1500 meter bent gepasseerd. Voor het zes-banen toernooi kun je je inschrijven voorafgaand aan de eerste wedstrijd marathonwedstrijd op de Jaap Eden baan.

Let op! Het is verplicht een transponder en een goedgekeurde helm te dragen tijdens de marathonwedstrijden. Transponder kan hier besteld worden. Verdere reglementen zijn hier te vinden. 

Langebaanwedstrijden

Met "optie 3" en "optie 4" kun je aan langebaanwedstrijden van de KNSB meedoen.  Er zijn vooral ‘open inschrijvingen’ waardoor het mogelijkheid wordt geboden om de enthousiaste schaatser veel wedstrijden te laten rijden, werkelijk komt het er op neer dat je bijna elke week de gelegenheid hebt om een langebaanwedstrijd te rijden! Bij deze wedstrijden kun je zien hoe de conditie en techniek ervoor staan en je seizoenstijden en PR’s verbeteren. 

Voor vragen mail naar  schaatsen@SKITS.nl

Sponsoren