Trainingsstructuur 2019-2020

Dit seizoen zullen 4 van de 8 wekelijkse trainen nadrukkelijk aan elkaar gelinkt zijn. Voor de overige 4 geldt dat ze 'meeliften' op de conditionele en technische accenten die in een bepaalde periode gelegd worden, maar zal de invulling vrijer zijn, mede afhankelijk van wie er op die trainingen komen.

De vier gerelateerde trainingen zijn:

Dag Tijd

Maandag

17:15 - 19:00
Dinsdag 21:40 - 23:10
Woensdag 07:30 - 09:00
Donderdag

17:50 - 19:20

 

Voor zover weer- en ijsomstandigheden het toelaten zullen er twee min of meer gelijke programma’s zijn, één voor maandag-woensdag en één voor dinsdag-donderdag. Het idee van de programma’s is dat iedereen die regelmatig komt trainen (één of meerdere trainingen per week), aan alle conditionele en technische aspecten van het schaatsen wordt blootgesteld.

Elke week wordt er op één van de twee dagen conditioneel getraind en is de andere dag meer op het technische vlak gericht. Dit wisselt elke week, dus ook als je ‘maar’ één vast trainingsmoment in de week hebt, zal je deze afwisseling nog steeds hebben.

Veel van het oude, vertrouwde blijft natuurlijk ook bestaan. Laat je je graag verrassen en kom je gewoon lekker schaatsen wanneer het jou uitkomt (het 'vrijheid - blijheid' model)? Prima, álle trainingen hebben het keurmerk 'uitdagend, leuk, leerzaam, inspannend, ontspannend en gezellig. 

Sponsoren

SSA
36
Hyro Sports
Jaap Eden
SVU
USC

Realisatie: verenigingenweb