Trainingen

SKITS biedt heel veel op schaatsgebied. Van oktober tot maart is de unieke onoverdekte Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost onze thuishaven. Daar kun je leren schaatsen, je techniek ontwikkelen, de kick van een snelle bocht ontdekken, je voorbereiden op een strenge winter, wedstrijden rijden of zomaar wat wegdromen op het spiegelende ijs. Schaatsen kan goed alleen, maar vooral ook héél goed samen. Met andere SKITSERS! Voor iedereen van elk niveau. 
Ook niet-SKITS leden kunnen aan de trainingen meedoen. Zie verderop.

Daarnaast heb je als schaatser bij SKITS de mogelijkheid mee te doen aan wedstrijden. Hiervoor zijn licenties en/of abonnementen voor nodig. Kijk hier voor meer informatie over het wedstrijdschaatsen.

Dit is het trainingsrooster voor het seizoen 2018-2019, hieronder staat een uitgebreidere beschrijving van de trainingen.

Trainer Kees de Vrij start 25 minuten vóór aanvang van elke schaatstraining een schaatsspecifieke warming up. Sterk aanbevolen om daaraan mee te doen!

Dag

Tijd

Niveau

 

Maandag

 

 

16:30 - 17:40

17:40 - 19:00

21:00 - 22:00

Alle

Hoog

Alle 

Kees' Spreekuur

 

Social Skate!

Dinsdag

22:10 - 23:10

Alle

'Koen-Meloen'-uurtje

Woensdag

 

8.00 - 9.00

19.40 - 20.45

Midden - Hoog

Hoog

 

KNSB abonnement

Donderdag

16:30 - 18:00*

Laag-Midden (-Hoog)

 

Vrijdag

08:00 - 09:00*

Laag-Midden (-Hoog)

 

Zaterdag

12.00 - 13.15

Alle

 

Let op: 25 minuten vóór aanvang van de training warming-up met trainer Kees de Vrij

NB: We onderscheiden de volgende niveaus: laag (beginners) - midden (kunnen al min of meer 'pootje over') - hoog (denken zelf dat ze al aardig kunnen schaatsen)
* Beginnerstraning, voor meer informatie klik hier

Maandag
16:30 - 17:40  Om 16.30 ligt er vers verzorgd ijs te wachten en is het heerlijk rustig op het ijs. Een aanrader. Geen centrale training, maar individuele begeleiding. Vooraf een aanmelding mailtje naar Kees@SKITS.nl is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd
17:40 - 19:00 Voor onze snelste schaatsers. Dit is de enige training die al vóór een ijsverzorging begint: inrijden op 'oud' ijs, tijdens ijsverzorging wat rek- en strekoefeningen en een energiereep en meteen na de 'dweil' op glad ijs een ambitieus trainingsprogramma
21:00 - 22.00 Hét SKITS moment van de week: onze Social Skate: Alle niveau's! Niet geschikt voor intensieve technische instructie (te grote groep, te druk op het ijs) maar wel om gezellig met elkaar te schaatsen. Vooraf samen eten, achteraf gezellig samen wat drinken. Als SKITS lid kan je op dit uur gratis de baan op. 

Dinsdag
22:10 - 23:10 Alle niveaus. Door de dweil die hier net voor zit, is het voor veel andere schaatsers het moment om te stoppen en een drankje te gaan drinken in de 'Jaap'. Daardoor wordt het ineens veel rustiger op het ijs, dat bovendien net weer 'opgepoetst' is. Na afloop is er een kans op een spontane borrel (mét chocomel).

Woensdag
8.00 - 9.00 Voor snelle en iets minder snelle schaatsers die niet terugschrikken voor een beetje vroeg opstaan. Het beste ijs, het beste (schaats)weer, een vrijwel lege ijsbaan en met een beetje geluk een prachtige zonsopgang boven het ijs. Voor het betere wintersportgevoel. Je zou er bijna een college voor laten schieten.
19.40 - 20.45 KNSB wedstrijdtraining* . Speciaal abonnement is verplicht! Meer info onder Wedstrijden.

Donderdag
16:30 - 18:00 Haat je vroeg opstaan en wil je toch op een relatief lege ijsbaan met mooi ijs schaatsen? Dan is dit je uur. De training is gericht op beginners en zij die daar net boven zitten. Snellere schaatsers zijn van harte welkom om zelfstandig een trainingsprogramma af te werken (want gunstige omstandigheden!) en als inspirerend voorbeeld te dienen voor de minder snelle rijders!

Vrijdag
08:00 - 09:00 Zie ook woensdagochtend. Ook beginners hebben recht op schaatsles op het mooiste uur van de dag (het kan even duren voordat je het met bovenstaande zin eens bent, maar ooit komt die dag...). Na de training ligt er nog een hele dag voor je.

Zaterdag
12.00 - 13.15  Weekend, voor wie doordeweeks niet kan of er nog een extra training tegenaan wil gooien. In alle rust opstaan, ontbijten, etc. en dan kalmpjes aan naar de ijsbaan. Later op de middag kan het erg druk worden op het ijs, maar om 12.00 uur is het meestal nog behoorlijk rustig.

Alle trainingen staan open voor SKITS studentleden en pas afgestudeerden (afgestudeerd na 30 september 2017). Ook niet SKITS leden (studenten en pas afgestudeerden) kunnen aan de trainingen meedoen. Zij moeten zich bij sportcentrum VU inschrijven voor de cursus schaatsen. Dit geldt ook voor UvA en HvA studenten. Vanwege afspraken met de ijsbaan kunnen overige niet studenten niet aan de trainingen deelnemen (m.u.v. de social en de knsb training).

Elke training begint met instructie/warming up naast het ijs, neem daarom sportschoenen mee. Handschoenen zijn verplicht, een muts wordt aanbevolen. SKITS heeft helmen die gratis worden aangeboden tijdens de traingen. De trainingen gaan altijd door, alleen NIET tijdens onweer.

Voor meer info over de cursustrainingen: mail of bel met trainer Kees de Vrij: Kees@SKITS.nl; 06 21275720
Voor overige vragen mail/bel/app met de commissaris schaatsen en skeeleren Koen Tuitert: schaatsen@SKITS.nl of 06-29809282

Sponsoren

SVU
USC
Hyro Sports
SSA
Jaap Eden
36

Realisatie: verenigingenweb