Trainingen

Hieronder het trainingsrooster voor het seizoen 2019-2020 van 14 oktober tot eind maart, met een kort kerstreces, en onder voorbehoud van wijzigingen vanuit de ijsbaan.

Onder het rooster vind je een uitgebreidere beschrijving van de trainingen.

Elke training begint met instructie/warming up naast het ijs (sportschoenen!). Deze is heel specifiek gericht op de technische en fysieke opdrachten op het ijs. Sterk aanbevolen, maar haal je dit qua tijd net niet? Laat dan niet de hele training schieten, maar sluit 25 minuten later alsnog aan voor de ijstraining. Handschoenen zijn verplicht, een muts wordt aanbevolen. SKITS heeft helmen die gratis worden aangeboden tijdens de traingen. De trainingen gaan altijd door, alleen NIET tijdens onweer.

Op de genoemde starttijd begint dus de warming up. 

Dag

Tijd

Niveau

 

Maandag

 

17:15 - 19:00

20:30 - 22:00

Hoog

Alle 

 

Social Skate!

Dinsdag

21:40 - 23:10*

Alle, zeer geschikt voor beginners

Boris Boef uurtje

Woensdag

 

7.30 - 9.00

19.15 - 20.45

Midden - Hoog

Hoog

 

KNSB abonnement

Donderdag

 

16:15 - 18:00*, **

17:50 - 19:20

Alle, vooral voor beginners!

Brede training voor alle niveaus

Kees' Spreekuur**

 

Vrijdag

 

07:30 - 09:00*

19:10 - 20:40

Laag-Midden, zeer geschikt voor beginners 

Hoog

 

KNSB abonnement

Zaterdag

11:30 - 13:00

Alle

 

NB: We onderscheiden de volgende niveaus: laag (beginners) - midden (kunnen al min of meer 'pootje over') - hoog (denken zelf dat ze al aardig kunnen schaatsen)
* Beginnerstraining, voor meer informatie klik hier
** Voor deze training graag even aanmelden door te mailen naar kees@SKITS.nl.

Maandag
17:15 - 19:00 Voor onze snelste schaatsers. Dit is de enige training die al vóór een ijsverzorging begint: inrijden op 'oud' ijs, tijdens ijsverzorging wat rek- en strekoefeningen en een energiereep en meteen na de 'dweil' op glad ijs een ambitieus trainingsprogramma
20:30 - 22.00 Hét SKITS moment van de week: onze Social Skate: Alle niveau's! Niet geschikt voor intensieve technische instructie (te grote groep, te druk op het ijs) maar wel om gezellig met elkaar te schaatsen. Vooraf samen eten, achteraf gezellig samen wat drinken. Als SKITS lid kan je op dit uur gratis de baan op. 

Dinsdag
21:40 - 23:10 Alle niveaus. Door de dweil die hier net voor zit, is het voor veel andere schaatsers het moment om te stoppen en een drankje te gaan drinken in de 'Jaap'. Daardoor wordt het ineens veel rustiger op het ijs, dat bovendien net weer 'opgepoetst' is. Voor beginners is een bijna lege ijsbaan een groot voordeel, maar het is ook heel fijn voor toppers die laat op de avond nog even een stevige tempo- of duurtraining willen doen. Na afloop is er een kans op een spontane borrel (mét chocomel).

Woensdag
7:30 - 9:00 Voor snelle en iets minder snelle schaatsers die niet terugschrikken voor een beetje vroeg opstaan. Het beste ijs, het beste (schaats)weer, een vrijwel lege ijsbaan en met een beetje geluk een prachtige zonsopgang boven het ijs. Voor het betere wintersportgevoel. Je zou er bijna een college voor laten schieten.
19:15 - 20:45 KNSB wedstrijdtraining* . Speciaal abonnement is verplicht! Meer info onder Wedstrijden.

Donderdag
16:15 - 18:00 Om 16.30 ligt er vers verzorgd ijs te wachten en is het heerlijk rustig op het ijs. Een aanrader. Relatief rustig op het ijs en daarom zeer geschikt voor beginners. Naast het beginnersklasje is er ook ruimte voor individuele begeleiding voor alle niveau's. Daarvoor moet je je wel vooraf aanmelden door een mailtje naar Kees@SKITS.nl.  
17:50 - 19:20 Breed SKITS verenigingsuur, maar dan op een veel rustigere ijsbaan dan tijdens de 'Social'. Vooral voor het middenniveau. Maar beginners en snellere schaatsers zijn zeker ook welkom. De laatsten kunnen zelfstandig een trainingsprogramma afwerken en als inspirerend voorbeeld dienen voor -nu nog- minder snelle clubgenoten!

Vrijdag
07:30 - 09:00 Zie ook woensdagochtend. Ook beginners hebben recht op schaatsles op het mooiste uur van de dag (het kan even duren voordat je het met bovenstaande zin eens bent, maar ooit komt die dag...). Na de training ligt er nog een hele dag voor je.
19:10 - 20:40 KNSB wedstrijdtraining* . Speciaal abonnement is verplicht! Meer info onder Wedstrijden.

Zaterdag
11:30 - 13:00  Weekend, voor wie doordeweeks niet kan of er nog een extra training tegenaan wil gooien. In alle rust opstaan, ontbijten, etc. en dan kalmpjes aan naar de ijsbaan. Later op de middag kan het erg druk worden op het ijs, maar om 12.00 uur is het meestal nog behoorlijk rustig.

Alle trainingen staan open voor SKITS studentleden en pas afgestudeerden (afgestudeerd na 30 september 2018). Ook niet SKITS leden (studenten en pas afgestudeerden) kunnen aan de trainingen meedoen. Zij moeten zich bij sportcentrum VU inschrijven voor de cursus schaatsen. Dit geldt ook voor UvA en HvA studenten. Vanwege afspraken met de ijsbaan kunnen overige niet studenten niet aan de trainingen deelnemen (m.u.v. de social en de knsb training).

Voor meer info over de cursustrainingen: mail of bel met trainer Kees de Vrij: Kees@SKITS.nl; 06 21275720
Voor overige vragen mail/bel/app met de commissaris schaatsen en skeeleren Johannes Oomen: schaatsen@SKITS.nl of 06-48484806

Sponsoren

Jaap Eden
Hyro Sports
SSA
SVU
USC
36

Realisatie: verenigingenweb