Skeeleren

Hoewel het schaatsen met zulke zomerse temperaturen toch écht voorbij is, zijn er ook andere maneiren om nog lekker over het asfalt te blijven zoeven. Het skeeleren gaat namelijk weer beginnen! Ook als je niet zo'n ijsvreter bent is dit een leuke manier van sporten én om je beenspieren op een andere manier te trainen (dus welkom wielrenners!)

De opzet van de trainingsblokken zijn dit jaar iets anders dan vorig jaar. Omdat wij het skeeleren zo breed mogelijk willen introduceren en iedereen een kans willen geven om deze sport uit te proberen beginnen we dit jaar met een paar beginnerstrainingen. Daarna vinden de reguliere trainingen plaats en doen we af en toe een leuke clinic met ZTIKZ. Hieronder vindt je alle informatie:

Aanmelden
Je dient jezelf aan te melden voor de skeelertrainingen door (eenmalig) een mailtje te sturen naar de trainer/trainster. Hiermee zal hij/zij je op de hoogte houden van het wel of niet doorgaan van de skeelertrainingen.

Zelf geen skeelers?
SKITS is in het bezit van een aantal leenskeelers van powerslide. Gedurende de beginnerstrainigen in mei kan je GRATIS leenskeelers gebruiken tijdens de trainingen. In de daarop volgende maanden kun je de skeelers per maand lenen, voor 10 euro per maand. We kunnen niet garanderen dat de juiste maat aanwezig is! Zorg dus dat je jouw maat op tijd reserveert. Stuur voor het lenen van skeelers een mailtje naar: schaatsen@SKITS.nl

Bescherming
Een valhelm is verplicht, dit kan gewoon een fietshelm zijn. Verder zijn knie- elleboog en pols beschermers aan te raden. 

Beginnerstrainingen
Vanaf 15 mei is er drie weken lang een training speciaal gericht op beginners. We gaan hier nog niet te hard van stapel en zorgen ervoor dat we samen met de trainer Rigt een goede basis opbouwen om daarna op voort te borduren. De trainingen vinden in het Diemerpark plaats en we verzamelen bij het USC. Daarna kan er uiteraard nog een hapje gegeten worden bij de Oerknal.
Tijdens de beginnerstrainingen biedt SKITS gratis leenskeelers aan, zodat je kennis kan maken met deze sport. Als je hier gebruik van wilt maken, stuur dan een mail naar schaatsen@skits.nl om alvast jouw maat te reserveren. Deze zijn namelijk maar beperkt beschikbaar.

Waar?

Verzamelen bij het USC

Wanneer?

15, 22 & 29 mei

Hoe laat?

18:30 - 19:30 uur

Trainer

Rigt Kalsbeek

Reguliere skeelertrainingen
Na de beginnerstrainingen bied SKITS de kans aan een ieder die dat wilt om zijn skeelerskills verder uit te breiden. Rigt zal ook deze trainingen geven op dinsdag. In Ouderkerk aan de Amstel ligt een prachtige skeelerbaan voor ons klaar om lekker op te scheuren, maar we zullen ook heus eens deze baan verlaten. Het is nog niet helemaal zeker of de trainingen ook hier zullen plaatsvinden, houdt dit dus goed in de gaten! De trainster houdt je hiervan op de hoogte

Waar?

Skeelerbaan bij Ouderkerk aan de Amstel (voorlopig)

Wanneer?

Elke dinsdag vanaf 5 juni

Hoe laat?

18:30 uur

Trainer

Rigt Kalsbeek

Trainen met ZTIKZ
Af en toe zullen we een supergezellige middag/avond organiseren met de vrienden van onze zustervereniging ZTIKZ. Daarbij zal er een clinic worden gegeven door een topskeeleraar/-trainer waarna er nog genoeg gezeligs omheen zal worden georganiseerd. Deze clincs zullen de reguliere trainingen vervangen in die week. Wanneer deze zullen plaats vinden is nog niet bekend, maar zal aan iedereen worden gedeeld zodra dit bekend is.

Vragen? Stuur een mailtje naar schaatsen@SKITS.nl

Sponsoren

Cor Mantel 2wielers
Hyro Sports
36
SVU
Jaap Eden
USC

Realisatie: verenigingenweb