Skeeleren

SKITS biedt geen skeelertrainingen aan tijdens het schaatsseizoen! Je kan natuurlijk wel meedoen aan een van de negen schaatstrainingen per week die SKITS aanbied. Vanaf april 2019 starten de skeelertrainingen weer. Let op: trainingen staan alleen open voor studenten of leden van SKITS!

Geen lid van SKITS? Kijk dan onderaan deze pagina voor de mogelijkheden!

Hoewel het schaatsen met zulke zomerse temperaturen toch écht voorbij is, zijn er ook andere maneiren om nog lekker over het asfalt te blijven zoeven. Het skeeleren gaat namelijk weer beginnen! Ook als je niet zo'n ijsvreter bent is dit een leuke manier van sporten én om je beenspieren op een andere manier te trainen (dus welkom wielrenners!)

De opzet van de trainingsblokken zijn niet veel veranderd als afgelopen jaar. Alle skeelertrainingen zijn speciale beginnerstrainingen, waar meer wordt gefocust op het opbouwen van een goede basis en techniek, dan de snelheid. De trainingen zijn dus geschikt voor elk niveau! Vanaf april vinden de reguliere trainingen plaats en doen we af en toe een leuke clinic met ZTIKZ. Hieronder vindt je alle informatie:

Aanmelden
Je dient jezelf aan te melden voor de skeelertrainingen door (eenmalig) een mailtje te sturen naar schaatsen@SKITS.nl . Hiermee zal je op de hoogte gehouden worden van het wel of niet doorgaan van de skeelertrainingen.

Zelf geen skeelers?
SKITS is in het bezit van een aantal leenskeelers van powerslide. Gedurende de beginnerstrainigen in april en mei kan je GRATIS leenskeelers gebruiken tijdens de trainingen. In de daarop volgende maanden kun je de skeelers per maand lenen, voor 10 euro per maand. We kunnen niet garanderen dat de juiste maat aanwezig is! Zorg dus dat je jouw maat op tijd reserveert. Stuur voor het lenen van skeelers een mailtje naar: schaatsen@SKITS.nl

Bescherming
Een valhelm is verplicht, dit kan gewoon een fietshelm zijn. Verder zijn knie- elleboog en pols beschermers aan te raden. SKITS heeft ook leenhelmen ter beschikking!

Beginnerstrainingen
De trainingen vinden in het Diemerpark plaats en we verzamelen bij het USC. Daarna kan er uiteraard nog een hapje gegeten worden bij de Oerknal.
Tijdens de beginnerstrainingen biedt SKITS gratis leenskeelers aan, zodat je kennis kan maken met deze sport. Als je hier gebruik van wilt maken, stuur dan een mail naar schaatsen@skits.nl om alvast jouw maat te reserveren. Deze zijn namelijk maar beperkt beschikbaar.

CK Skeeleren

Het beginnersblok zal worden afgesloten met een clubkampioenschap voor het skeeleren! Jouw kans om mooie prijzen in de wacht te slepen. De WedCie zal dit CK organiseren. Op de subpagina van het CK skeeleren vindt je hierover meer informatie!

Skeelerplanning

16 april Aftrap Skeelerseizoen: Clinic met POA 18:30 - 19:45 uur
23 april - 21 mei Blok 1: Beginnerstraining 18:00 - 19:45 uur
28 mei Clubkampioenschap 18:00 - 19:45 uur
4 juni - 25 juni Blok 2: Beginnerstraining 18:00 - 19:45 uur
Juli & Augustus  - Zomerreces -  -
   Rest van schema volgt later  

 Samenvatting:

Waar?

Verzamelen bij het USC/Diemerpark

Wanneer?

Elke dinsdag vanaf 16 april

Hoe laat?

18:00 - 19:45 uur

Verzamelen om 18:00 uur bij het USC. Om 18:30 uur begint de training in het Diemerpark!
Trainen met ZTIKZ

Af en toe zullen we een supergezellige middag/avond organiseren met de vrienden van onze zustervereniging ZTIKZ. Daarbij zal er een clinic worden gegeven door een topskeeleraar/-trainer waarna er nog genoeg gezeligs omheen zal worden georganiseerd. Deze clincs zullen de reguliere trainingen vervangen in die week. Wanneer deze zullen plaats vinden is nog niet bekend, maar zal aan iedereen worden gedeeld zodra dit bekend is.

Geen lid van SKITS?
Ook dan kan je meedoen aan de beginnerstrainingen! De kosten bedragen €10,- per blok, inclusief de huur van de skeelers. Om je aan te melden, stuur een mailtje naar schaatsen@SKITS.nl
NB: SKITS is een studentenvereniging! Een geldig bewijs van inschrijving aan een Nederlandse Hogeschool of Universiteit is verplicht van het jaar 2017-2018, of 2018-2019. Als je deze niet hebt, verwijzen je graag door naar ZTIKZ!

Vragen? Stuur een mailtje naar schaatsen@SKITS.nl

Sponsoren

USC
36
SSA
Hyro Sports
Cor Mantel 2wielers
SVU
Jaap Eden

Realisatie: verenigingenweb