Shorttrack

Shorttracken bij SKITS

Afgelopen winter kon er in de tweede helft van het seizoen al geshorttrackt worden. Een super gave, spectaculaire sport die bovendien nog eens heel erg goed is voor de bochtentechniek! En het goede nieuws is: voor komende winter kunnen we de hele winter shorttracken. Er zijn twee uren waarop we terecht kunnen, allebei op donderdagavond: van 19.00 - 20.00 en van 20.10 - 21.10. De indeling is op niveau, je kunt dus niet zelf kiezen op welk uur je wilt trainen. 

Proberen?

Dat kan! De eerste keer betaalt SKITS jouw training. Je kunt dan terecht op het eerste uur (19.00-20.00). Neem van te voren (>4 dagen_ even contact op met schaatsen@skits.nl, ook om te kijken hoe we het handigst aan materiaal kunnen komen.

Kosten

Voor een heel seizoen bedragen de kosten in '17-'18 €165,-. Je kunt echter ook per keer betalen, dan is het €9 per gevolgde training.

Materiaal

SKITS heeft 4 paar shorttrack-ijzers in haar bezit. Deze kunnen onder skeelerschoenen geplaatst worden (je eigen of die van SKITS). Deze shorttrack-ijzers kunnen gehuurd worden voor €8 per maand. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Het is ook mogelijk om shorttrackschaatsen te huren via onze sponsor Hyro. Afgelopen jaar was dit €15 per maand. Hou er wel rekening mee dat ze niet voorradig zijn in Amsterdam. Er gaat dus nog een transsporttijd over heen, voordat je ze daadwerkelijk ter beschikking hebt.

Bij shorttrack is het dragen van een helm verplicht. Verder dien je te dragen: snijvast enkelbescherming, snijvaste scheenbeschermers en snijvaste handschoenen. Tevens wordt het aangeraden om snijvaste nekbescherming te dragen. Deze is voor SKITSers met korting te koop bij Hyro voor €17,95.

Vragen, opmerkingen, interesse? Mail naar schaatsen@SKITS.nl

Sponsoren

Hyro Sports
Cor Mantel 2wielers
SVU
36
Jaap Eden
USC

Realisatie: verenigingenweb