U bent hier:

Belangrijke-informatie-voor-het-tweede-deel-van-het-seizoen-22-en-23

2e open schaats-week
In Amsterdam zijn er veel studenten die nog geen lid zijn van SKITS. Om deze studenten toch over te halen om lid te worden van SKITS en gezellig met ons te schaatsen. Zet alvast de 44e week in je agenda, want dan is er een open week. Dit is de week van 16 januari t/m 21. In deze week kan je als SKITSer GRATIS de baan op. Dus heb jij die ene huisgenoot, vriend/vriendin of familielid die steeds maar roept ''ik zou meer moeten sporten'' en mogelijk interesse hebben in schaatsen? Spoor ze aan om naar de open week te komen!

SKITS winterreis van 4 tot 11 februari
De SKITS winterreis komt er weer aan! Van 4 tot 11 februari gaan wij ijs, sneeuw en de apres-ski opzoeken op een mooie plek in het buitenland. Of je nou als een echte marathonrijder over het ijs glijdt of dat je nauwelijks weet wat een pizzapunt is, met je mede-SKITSers wordt het altijd gezellig.
Dit jaar gaan we naar Lipno nad Vltavou in Tsjechië. Dit dorp ligt aan het Lipnomeer, waar elk jaar een speciale sectie van het meer wordt geprepareerd voor schaatsers. Het grenst ook aan een (klein) skigebied met nog een groter skigebied op 30 minuten rijden en bovendien kan je er ook nog langlaufen. Er is dus voor iedereen wat te doen!
Praktische zaken:
De reis zal zo'n 450-500 euro kosten, hier zit vervoer, accommodatie, eten en twee dagen aan activiteiten (denk o.a. skieën) bij inbegrepen.
Verdere informatie zoals paklijst en programma volgt nog.

De inschrijving is geopend en sluit op 14 januari, dit is tevens de kosteloze afmelddatum. In totaal zijn er 21 plekken, vol = vol!
Er wordt voor deze reis een aanbetaling gevraagd van 250 euro. Je inschrijving is compleet als je de aanbetaling hebt voldaan.

SKITS-trainings-abonnement (Voor SKITSers)
Als je nog geen SKITS-trainings-abonnement hebt besteld, kan je dit nog tot het einde van het seizoen doen. Let op: het SKITS-trainings-abonnement is alleen geldig tijdens dit schaatsseizoen. Deze kaart is ca. de helft van de prijs van studenten rittenkaarten (de rest legt SKITS bij). Er zijn 3 varianten: 10-, 20- en 30 rittenkaarten (22, 42.50 resp. 63 euro).

Voor de SKITS-trainingskaart hoef je niet te reserveren op de Jaap Eden site. Op niet trainingsuren kun je de trainingskaart niet gebruiken. Het SKITS-trainings-abonnement is dus alleen geldig tijdens de trainingen van SKITS. 45 minuten na het begin van de training kan je hem niet meer gebruiken. Wil je toch op andere uren schaatsen dan moet je daarvoor een gewoon studentenkaartje of -rittenkaart aanschaffen.
Als je je SKITS trainingskaart leeg geschaatst hebt kan je nog wel aan trainingen meedoen, met je gewone studentenrittenkaart die dubbel zo duur is. Dus als je van plan bent veel te gaan schaatsen...
Elke maandag worden de rittenkaarten doorgegeven aan de ijsbaan, hierna staat het na 5 werkdagen op je pas. (let op: alleen te gebruiken wanneer deze daadwerkelijk is bijgeschreven, je kan in de tussentijd NIET gebruik maken van je social-ritten.)
Restitutie is alleen mogelijk bij aantoonbare blessure d.m.v. doktersverklaring. Restitutie verloopt via SKITS, niet direct naar abonnementhouder. Aanvragen van restitutie kan alleen binnen de geldigheid van het abonnement na het einde van het seizoen niet meer mogelijk.

Aanvragen SKITS-trainingskaart kan via de site: https://skits.nl/schaatsen/skits-trainingskaart.

Schaats cursussen (Voor niet SKITSers)
Studenten die (nog) geen SKITS lid zijn kunnen goedkoop meedoen bij SKITS trainingen via 2 cursussen:
De 3 trainingencursus: Voor 9 euro kan iemand aan 3 trainingen deelnemen (moet wel zelf entree betalen). Word je daarna SKITS lid dan krijg je je 9 euro terug. Deze cursus is eenmalig.

De 10 trainingencursus: Voor 24 euro kan iemand aan 10 trainingen deelnemen (moet wel zelf entree betalen, bijv. door een 10 rittenkaart aan te schaffen). Deze cursus kan het hele seizoen door herhaald worden. Deze cursus is ook interessant voor pas afgestudeerden (afgestudeerd na 30 september 2021). Zij kunnen geen SKITS lid meer worden maar via deze cursus nog wel één seizoen aan de trainingen deelnemen.

Baankaart met 50% korting
Er zijn veel verschillende mogelijkheden om mee te doen aan wedstrijden op de Jaap Edenbaan. Vraag hiervoor een wedstrijdkaart aan. Deze is nu met 50% korting aan te vragen via de site: https://skits.nl/schaatsen/wedstrijden/aanvraag-wedstrijdabonnement-wedstrijdkaart-22-23 . Lees voor het aanvragen het document door. Deze staat in de bijlage.

Wedstrijd-appgroep:
Ook zijn er wedstrijden buiten Amsterdam, deze worden er ieder jaar door de verschillende studenten schaats verenigingen wedstrijden georganiseerd (de IUT's en NSK's), de wedstrijdkalender vind je op de site: https://skits.nl/schaatsen/wedstrijden/wedstrijdkalender
Doe jij mee met de eerstvolgende wedstrijd. Sluit dan aan bij onze app-groep. Deze kan je in de appgroep newsfeed omschrijving vinden  


Peter/Petra de Jong Trofee : Actieweek 3: van 20 tot 25 februari.
Het competitieve element op een SKITS training: de Peter en Petra de Jong trofee. 
Het gaat om 25 (mannen) of 18 (vrouwen) rondjes solo (dus niet stayeren) langs de binnenkant van de baan op tijd. 
Er wordt stilstaand gestart vanaf de 10 km start, dit is op dezelfde plek als de finish.
Er moet een WedCie-lid aanwezig zijn om te starten, de rondes te turfen en te klokken. Dit kan door een aanvraag in te dienen op WedCie@SKITS.nl of tijdens een van de actieweken.
Actieweek 3: van 20 tot 25 februari. Tijden:
    Maandag tijdens de social.
    Dinsdag van 22:10 tot 23:10 
    Woensdag van 07:45 tot 08:45 
    Donderdag van 17:00 tot 18:00
    Vrijdag van 21:10 tot 22:10
    Zaterdag van 14:20 tot 15:20 


NSK Allround 2023 op 14 en 15 januari
Een weekend je PR aanscherpen en klassement rijden op het prachtige ijs van Enschede. Ook als je meedoet is er feest: als kers op de taart is er ook nog eens een geweldig feest op zaterdag! Wees erbij en schrijf je snel in via skeuvel.nl/nsk. De kosten zijn +/- €35 (+/- €60,- incl. diner en overnachting). Als je niet meedoet, kan je altijd aanmoedigen!


Hogerop Womencup op 28 januari
Op zaterdag 28 januari 2023 organiseert Schaatsvereniging Hogerop, op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam, alweer de 19 e editie van de Hogerop WomenCup & Hogerop WomenCup-mini Alle vrouwen mét en zonder wedstrijdlicentie zijn van harte uitgenodigd om aan dit GRATIS women-only event deel te nemen. De Hogerop WomenCup is er voor vrouwen vanaf 19 jaar. De Hogerop WomenCup-mini is er voor meiden van 15-18 jaar die goed kunnen schaatsen. Een avond vol plezier, persoonlijke overwinningen, mooie momenten en nieuwe ontmoetingen.
Wat gaan we doen?
Alle deelneemsters rijden een officiële 500 en 1000 meter. Voorafgaand aan de start is er een gezamenlijke warming-up.  Tussen de beide afstanden is er warme chocolademelk.  En na afloop is de prijsuitreiking in de JAAP!
Inschrijven:
De inschrijving voor dit evenement is GRATIS en kan vanaf 28 december 2022. Een link staat hier: https://skits.nl/kalender/activiteitenlijst/2234-womenscup-van-hogerop

IUT Teamspring 29 januari
Op zondag 29 januari gaat het IUT Teamsprint🤩🤩 plaatsvinden. Je kan samen met een team van 4 rijders meedoen in Rotterdam !
Praktische informatie:
Wat: IUT Teamsprint
Waar: Schaatsbaan Rotterdam (Toepad 95)
Wanneer: zondag 29 januari
Hoe laat: aanvang wedstrijd om 19:30
De kosten zullen ongeveer 15 euro p.p. zijn.

Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://www.essvalcedo.nl/wedstrijden/iutteamsprintalcedo/

Skeuveltoernooi op 18 en 19 februari
Het Skeuvel toernooi komt dichterbij! Op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023.  Het Skeuveltoernooi zal plaatsvinden op IJsbaan Twente in Enschede. De inschrijving zal 10 januari om 12:55 openen.’n De inschrijving zal sluiten op 10 februari om 23:59.
Let op: Wees er snel bij want de inschrijvingen gaan altijd snel!!

Praktische info:
Data toernooi: * 18 & 19 februari 2023
Locatie: * IJsbaan Twente, Colosseum 90, 7521 PT  Enschede:  18 & 19 februari 2023
Categorieën:
Heren
* Allround (500m, 1500m, 3000m, 1000m/5000m)
* Sprint (500m(2x), 1000m(2x))
Dames
* Allround (500m, 1500m, 1000m, 500m/3000m)
* Sprint (500m (2x), 1000m (2x))
Eendaagse (dames/heren)
* Zaterdag (500m, 1000m/1500m/3000m)
* Zondag (500m, 1000m/1500m)

Kijk voor meer informatie op de site van Skeuvel: https://skeuvel.nl/toernooi/

4 x 1 of 4 x 1.5 op 12 februari
Op 12 februari vindt de 4 x 1 of de 4 x 1.5 plaats op de Jaap Eden Baan. Met een team van 4 man ga je een uur of anderhalf uur zo veel mogelijk rondjes rijden. Dit doe je doormiddel van aflossingen. Zo kan iemand bijvoorbeeld 1 ronde rijden en dan is de beurt aan de volgende. Het team dat de meeste rondes heeft wint, dus zoek snel een team van vier en schrijf je in door een mail te sturen naar Henk Veen: h.veen@upccmail.nl.
 

CK van SKITS:
Op 18 maart in de avond vindt het clubkampioenschap van SKITS plaats. Deze wedstrijd met al je favoriete SKITSers wil je natuurlijk niet missen. Informatie volgt nog, maar blok alvast deze datum in je agenda.

Sponsoren