U bent hier:

Belangrijke informatie voor het seizoen '22-'23

 Social Skate

Op kosten van SKITS kun je op maandagavond tijdens de 'Social' "gratis" schaatsen. De Social is gezellig schaatsen maar meteen ook een speciaal soort training. Trainer Kees is aanwezig voor alle mogelijke tips en dat geldt ook voor de meer ervaren schaatsers, die je vast ook wel mee willen nemen in een SKITS treintje. De eerste Social Skate is op maandag 10 oktober. We verzamelen dit jaar een half uur eerder om 19:00 zodat we langer de tijd hebben om uit te buiken tussen eten en schaatsen in. Net zoals vorig jaar eten we in het Chalet, de blokhut achter de krabbelbaan waar we met alle SKITSers samen kunnen eten en zo hard praten als we willen.

SKITS-trainingskaart
Voor de vijf wekelijkse trainingsuren (dus niet de social) kun je gebruik maken van je SKITS trainingskaart. Die kaart is ca. de helft van de prijs van studenten rittenkaarten (de rest legt SKITS bij). Er zijn 3 varianten: 10-, 20- en 30 rittenkaarten (22, 42.50 resp. 63 euro).Overweeg goed welke variant je neemt want zo'n kaart kan je maar één keer per seizoen aanschaffen én hij kan slechts één seizoen gebruikt worden. Ten overvloede: voor de social gebruik je deze trainingskaart NIET. Daarvoor moet je je social pasje aanvragen. Op niet trainingsuren kun je de trainingskaart niet gebruiken. Wil je toch op andere uren schaatsen dan moet je daarvoor een gewoon studentenkaartje of -rittenkaart aanschaffen. Als je je SKITS trainingskaart leeg geschaatst hebt kan je nog wel aan trainingen meedoen, met je gewone studentenrittenkaart die dubbel zo duur is.  Na aanvraag af te halen of bijgeschreven binnen 5 werkdagen (let op: alleen te gebruiken wanneer deze daadwerkelijk is bijgeschreven). Restitutie is alleen mogelijk bij aantoonbare blessure d.m.v. doktersverklaring. Restitutie verloopt via SKITS, niet direct naar abonnementhouder. Aanvragen van restitutie kan alleen binnen de geldigheid van het abonnement na het einde van het seizoen niet meer mogelijk.
 

Open schaats-week
De overgrote meerderheid van de Amsterdamse studenten moet het schaatsen nog ontdekken. SKITS ziet hier een mooie taak voor zich zelf weggelegd. Daarom organiseert SKITS 2x per seizoen een open week om zoveel mogelijk andere studenten op het ijs te krijgen. De eerste week is die van 31 oktober t/m 5 november. Zet die vast in je agenda. Dus heb jij die ene huisgenoot, vriend/vriendin of familielid die steeds maar roept ''ik zou meer moeten sporten'' en mogelijk interesse hebben in schaatsen? Spoor ze aan om naar de open week te komen waar ze voor weinig geld mee mogen trainen en gebruik kunnen maken van onze leenschaatsen.

Trainingsrooster

We houden net zoals vorig jaar een trainingsrooster aan waarin 4 niveaus onderscheiden worden: beginner, middenniveau laag, middenniveau hoog en snel. De grenzen tussen die niveaus zijn niet scherp af te bakenen; je mag zelf inschatten waartoe je behoort. Iedereen kan altijd op elk uur van elk niveau komen schaatsen. Je kan dan het schema van de week voor jouw niveau volgen en je kan altijd meedoen aan de gezamenlijke warming up en gebruik maken van de leenschaatsen (en na afloop van de training gezellig samen 'chocomellen'). 

Trainingsprogramma's

Elke dinsdagavond publiceren we op de site het programma voor de daaropvolgende 7 dagen, van woensdagochtend tot dinsdagavond. Als je naar een training komt die niet van jouw niveau is kan je met zo'n programma aan de slag.
 

Start marathon seizoen zaterdag 22 oktober!

Het peloton mag na meer dan een jaar weer van start! Zaterdag 22 oktober is de start van de landelijke marathoncompetitie traditiegetrouw op de Jaap Eden baan. Tijdens deze geweldige wedstrijd zullen de landelijke marathon toppers waaronder Team Port of Amsterdam ons marathon team rijden voor een plek in het klassement!

Schaatsweekend 25-27 november

Houd alvast deze data vrij want het weekend van 12 tot 14 november zal een groep SKITSers afreizen naar een ijsbaan elders in het land! Naast het schaatsen is dit een SKITTEREND weekend vol leuke activiteiten georganiseerd door de AC.
 

Winterreis 4 februari tot 11 februari        
Zet alvast de data in je agenda! Meer info volgt nog. 

NSK Marathon:
Deze is op 11-12. Meer info lees je onder het kopje NSK-marathon. 

Clubkampioenschap:
Deze is op 18 maart. Meer info volgt later. 

Het voorlopige rooster voor de IUT's en NSK's is als volgt:

Datum

Wedstrijd

Vereniging

IJsbaan

29 okt.

SpeciELS IUT

D.S.S.V. ELS

De Uithof

26 nov. (Tijdens het schaatsweekend)

Braga Sprint Cup

Braga

Ireen Wust Ijsbaan Tilburg

27 nov. (Tijdens het schaatsweekend)

Iut Massastart

Isis

Ijssportcentrum Eindhoven

11 dec.

NSK-Marathon

SKITS

Jaap Eden Ijsbaan

17 dec.

NSK Sprint

Softijs

De Vechtsebanen

18 dec.

NSK Sprint

Softijs

De Vechtsebanen

14 jan.

NSK Allround

Skeuvel

Twente

15 jan.

NSK Allround

Skeuvel

Twente

11 feb.

NSK Afstanden

G.S.S.V Tjas

Groningen, Kardinge

12 feb.

NSK Afstanden

G.S.S.V Tjas

Groningen, Kardinge

18 feb.

Skeuveltoernooi

Skeuvel

Twente

19 feb.

Skeuveltoernooi

Skeuvel

Twente

11 mrt.

SOFTELS IUT

ELS en Softijs

Nu nog onbekend

18 mrt.

Final Races

N.S.S.S.V. Lacustris

Nijmegen, Triavium

18 mrt.

Clubkampioenschap

SKITS

Amsterdam, Jaap Eden Baan

 

Sponsoren