U bent hier:

Matthew en Judith 3e op het NSK wielrennen!

25/09/2017

Op zondag 24 september brak de strijd om het rood-wit-blauw los. De wedstrijd, georganiseerd door SKITS werd afgetrapt door de dames zonder licentie. Zij reden 34 kilometer over het sciencepark. Na een aantal serieuze aanvallen leek de wedstrijd uit te lopen op een massasprint, maar niets bleek minder waar, in de laatste bocht wist Lieske Coumans een voorsprong te pakken, die niet meer werd ingehaald. In de sprint om plek twee en drie moest Judith Krabbenborg de betere erkennen in Els Huizing.

Bij de heren zonder licentie leek het nog mistiger, kouder en donkerder te zijn geworden (maar niet zo koud en donker als toen de vrijwilligers begonnen, bedankt!) De mist zorgde ervoor dat de weg nat en glad werd. De aanvallen werden afgewisseld door valpartijen. En wederom was het een rijder van Dutch Mountains (Thom Severijn) die solo over de finish kwam. In de sprint was Jesper Koen sterk, maar hij moest Wilco van Dorp en Teun van Poppel (resp. 2 & 3) voor zich dulden.

Tijdens de wedstrijd van de heren amateurs begon het eindelijk op te klaren, waardoor de weg droger begon te worden. Het peloton van meer de 90 man, vloog over het wegdek. Er werden veel aanvallen geplaatst, maar de ploegen werkten goed samen om de aanvallen te pareren. Uiteindelijk liep de wedstrijd uit in een massasprint, waar Lennart Reijtenbach de snelste bleek. Deze eerstejaars junior heeft zijn bierprijs maar weggegeven, want hij mag nog niet drinken.

De wedstrijd van de dames met licentie begon saai, maar eindigde met een spectaculaire solo van Claudia Koster. Zij reed samen met Femke Geeris al vroeg in de wedstrijd weg en ze sloegen samen een gigantisch gat. In de laatste ronde wist Claudia ook Femke van zich af te schudden. De rest van de dames streden al snel alleen nog maar om de 3de plek, hier wist Danique Braam de rest van de concurrentie te snel af te zijn.

De laatste en waarschijnlijk ook spannendste wedstrijd was die van de heren elite/belofte. De mannen plaatsen aanval na aanval, waarvan er een aantal serieus wegkwamen, richting het einde van de wedstrijd was er een groep van 3 op redelijke voorsprong weg. Een aantal supporters speculeerden al over wie van de 3 het snelst zou zijn in de sprint. Maar niets bleek minder waar, de 3 werden, heel toevallig, 3 ronden voor het einde teruggehaald. Er werd snel gereageerd door het peloton. En er volgde wederom een sterke aanval van 5 mannen, waaronder Matthew Overste, die zo’n 100 meter pakten op het peloton. Maar ook deze aanvallers werden teruggehaald. Toen het leek uit te lopen op een massasprint, koos Adne van Engelen de aanval. En dit bleek de juiste keuze, hij soleerde naar de winst. In een spannende sprint, moest Matthew de betere erkennen in Ide Schelling.

Wij vonden het een geslaagde dag, dank aan alle vrijwilligers en deelnemers.

Sponsoren