U bent hier:

Hemelvaartsweekend 2017 was fantastisch!

02/06/2017

Het is donderdagochtend, samen met mijn bijrijder Josefien sta ik in de file op de Eindhovense randweg. “Ik denk eigenlijk wel dat het Hemelvaartweekend het mooiste SKITS-weekend is” opper ik: met z’n vijftigen, vier dagen lang fietsen door het Ardeense natuurschoon met zomerse temperaturen, kan het leven nog beter worden?

Bij aankomst in Chevron troffen we ons vakantiehuis met kasteelwaardige trekjes (torenkamers!) aan badend in de zon, een metafoor waar het nogal droge zwembad een voorbeeld aan had mogen nemen. Na een uitgebreide rondleiding over het terrein van de norse Waalssprekende beheerder Stéphan sprong ik snel op de fiets om met een van de groepjes vroegkomers de benen vol met zuur te laten lopen in de klimmetjes en te genieten van de snelheid in de afdaling.

Op vrijdag stond er een klimtijdrit op het programma, georganiseerd door de Groningse zustervereniging Tjas. Dankzij het bevlogen ronselwerk van Max en Mendy verscheen SKITS met maar liefst 21 klimtijdrijders aan de start, toen we die na wat omzwervingen eenmaal gevonden hadden. Na alles gegeven te hebben, kwamen één voor één kwamen alle 21 boven aan in Wanne. Gelukkig kon er boven in Wanne even bijgekomen worden met een lunch van de NSSU, waar vrijwel alle andere studentenschaatsverenigingen bij aanwezig waren. De resultaten van de klimtijdrit lieten nog even op zich wachten: sterker nog, op moment van schrijven een week later zijn de uitslagen nog altijd niet binnen. Zoals het eeuwenoude spreekwoord zegt: der gait naaits boovn Grunn, mar de klimtaidrituutslag gaat de Grunnegers de pet te boovn.

Dan zaterdag: wát een hitte. Team Port of Amsterdam/SKITS had precies deze dag uitgekozen als hun zware trainingsdag en ook precies deze dag vond de toertocht La Flèche de Wallonie plaats. Na lang twijfelen of ik met een aantal andere SKITSers zou meedoen aan de 135 kilometer van deze toertocht was het uiteindelijk het vooruitzicht van drankposten langs de route die mij overhaalde mee te doen op deze tropische dag. De sinasappelpartjes bij de verversingsposten, de fantastisch mooie route, het enthousiaste gezelschap en de pain saucise op het einde maakte het tot een ervaring die ik iedereen aanraad voor volgend jaar.

Dat er het hele weekend goed werd doorgefietst was te merken aan de voedselvoorraad die er sneller door heen vloog dan Bobbie over de onverharde oprit. De zakken chips waren niet aan te slepen en op vrijdag, zaterdag én zondag zaten de lokale buurtsupers verstoken van vers brood omdat SKITS alle broden haden opgekocht.  

De laatste avond werd een groot kampvuur gebouwd in de weide voor de villa. Terwijl er werd bijgepraat over de belevenissen van het afgelopen weekend gaf Ruben een college sterrenkunde onder de heldere hemel. Even verderop maakten Bobbie en Mitchel onze buren (de Scoutbelgen) keihard in met een adt-wedstrijd van epische proporties. De Belgen erkenden hun meerdere in SKITS en begroeven de strijdbijl met La Chouffe van de tap, de feestelijkheden duurde voort tot aan het ochtendgloren.

Al met al heeft dit Hemelvaartweekend wat mij betreft voldaan aan de verwachtingen van mooiste SKITS-weekend, hopelijk bij jullie ook. De echte heuvelfietsfanaten raad ik aan het septemberweekend in Zuid-Limburg (29 september – 1 oktober) alvast vrij te houden in hun agenda. Namens de AC ontzettend bedankt allemaal voor de goede sfeer en jullie enthousiasme!

En nog zo'n mooi spreekwoord: als je het over de duivel hebt, precies een uur na het plaatsen van dit bericht, de uitslag van de klimtijdrit op de Wanne:

Naam:        Eindtijd:
Max        4;41.09
Lorenzo        4;57.54
Daniel        5;56.09
Leonie        7;49,68
Lotte        6;38.21
Julia        7;34.37
Josefien        7;24.33
Nienke        8;56.56
Catalien        7;05.95
Michael        4;36.76
Aafke        7;06.84
Mitchell        5;56.69
Jochem        5;48.09
Hugo        5;27.64
Roeland        5;41.35
Gesina        7;14.87
Kristien        7;59.02
Maya        6;25.31
Judith        5;09.93
Jasper        5;53.28
Wibrich        6;39.89

Sponsoren