Nieuws

SKITS in de prijzen tijdens een fantastisch GNSK op eigen grond

Na maandenlang voorbereiden werd afgelopen weekend het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap verreden, en hoe! Hieronder een verslag van beide dagen vanuit het hart van de wedstrijd.

Het is koers! Afgelopen zaterdag verdedigden Team SKITS en Dames Team SKITSde Amsterdamse eer op het GNSK. Het is een thuiswedstrijd dit jaar, dus aan motivatie was geen gebrek. Als een roedel hazewindhonden raasden de mannen op het onderdeel ploegentijdrit naar de overwinning. De dames reden snoeihard maar immer elegant en werden tweede op dit spectaculaire onderdeel. Tijdens de estafettekoers bij de heren sloeg het noodlot toe: Diederik kwam ten val. Nog voor hij over zijn eigen pijn na kon denken sommeerde hij teamgenoten Gijs en Herman om volle bak voor de zesde plaats te gaan, en zo bleef de schade beperkt. Bij de dames niets van dit alles: een knappe derde plaats na de eindsprint van Joanne was hun deel!

Na de onfortuinlijke val op zaterdag was de opdracht voor de mannen vanTeam SKITS afgelopen zondag duidelijk: Winnen. De turbodijen van Joost deden hun werk en wonnen de Supersprint met overmacht. Herman, zaterdag nog samen met Gijs in de achtervolging, liet vervolgens het peloton zijn hielen zien op het onderdeel Criterium. Alleen teamgenoot Martijn kon de ontketende "German" in de sprint nog bijhouden. De heren mogen zich dus minimaal een jaar lang Groot Nederlands Studentenkampioen Wielrennen noemen!

Niet minder verdienstelijk waren de prestaties van Dames Team SKITS. Met een tweede plaats bij de Supersprint van Rigt en een zilveren plak van Leontine bij het Criterium stelden de Amsterdamse dames hun derde plek in het algemeen klassement veilig!

SKITS feliciteert zowel de dames als de heren met hun topprestatie en wil alle fans, vrijwilligers en de GNSK-commissie hartelijk bedanken voor hun inzet. Zonder jullie was het niet gelukt!

Zeer spoedig zullen alle foto's op de website verschijnen!

Sponsoren

SSA
36
SVU
Jaap Eden
Hyro Sports
USC

Realisatie: verenigingenweb