Schaatsweekend

Datum: 29 november t/m 01 december

Het schaatsseizoen staat voor de deur en dat betekent dat ook het schaatsweekend er weer aankomt. Net als de vorige jaren zal dit gecombineerd worden met een Nederlands Studenten Kampioenschap schaatsen. Deze wedstrijd (NSK Afstanden) wordt dit jaar verreden in Utrecht en is open voor iedereen, van beginneling tot wereldtop. Maar ook als je liever geen wedstrijden rijdt is het hartstikke leuk om mee te gaan om je mede SKITS’ers aan te moedigen en er zullen genoeg andere mogelijkheden zijn om op de schaats te staan. Verder staat dit weekend garant voor een hoop gezelligheid en een mooi feestje. 

Het weekend zal er ongeveer als volgt uit zien. Op vrijdagavond zal er gezamenlijk gegeten en geschaatst worden. Zaterdagochtend kan er nogmaals geschaatst worden, waarna er in de middag een andere activiteit gepland staat. In de avond is het tijd voor het NSK afstanden met een feestje na afloop. Zondagochtend wordt er voor de laatste keer met z’n allen geschaatst, waarna men kan blijven voor het tweede deel van de wedstrijd, Utrecht kan verkennen of lekker terug kan naar Amsterdam.

Bij de kosten van het weekend zitten de accommodatie, de schaatsbaanentree en het eten inbegrepen.

Aanmelden en kosteloos afmelden voor het schaatsweekend kan tot 22 november.

Aanmelden voor het NSK kan vanaf 21 oktober 12:00 via de website van Softijs (https://www.ussvsoftijs.nl/aanmeldpagina-nsk-afstanden-2019-2020/) en dien je zelf te doen! Aanmelden en kosteloos afmelden voor het NSK kan tot 9 november 12:00.

De wedstrijd zal er als volgt uit zien. Op zaterdag start de wedstrijd om 20:15 en op zondag om 17:00. Aanmelden kan vanaf 19:00 op zaterdag en vanaf 16:00 op zondag. Op de 500m, 1000m en 1500m is er plek voor 120 deelnemers. Voor de 3000m en 5000m zullen er ongeveer 20-30 plekken zijn. Het is mogelijk om beide dagen mee te doen. Eéndaagse deelname is ook mogelijk. De kosten zullen zo snel mogelijk volgen. Op de zaterdag zal de 500m en 1500m gereden worden. Op zondag worden de 1000m, 3000m en 5000m gereden. De selectie voor de wedstrijden gaat op basis van de seizoenstijd van 2018/2019. Mochten je tijden missen gaat het op basis van pr's, hiermee kom je echter wel onder de mensen met een geldige seizoenstijd terecht. Indien je nog niet over een pr beschikt kom je helemaal onderaan de reservelijst te staan. Het volledige reglement van de wedstrijd kan gevonden worden op https://nieuw.nssu.nl/reglementen/.

Na de wedstrijd is het uiteraard tijd voor een feestje.

*Er zijn 35 plekken 

Leden die zijn ingeschreven:

  Sponsoren

  Hyro Sports
  Jaap Eden
  SVU
  36
  SSA
  USC

  Realisatie: verenigingenweb