Deelnemers 2019

Deelnemers

TEAM #1
Team naam:
Team Confetti
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 14.00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Wij zijn Tess en Annike en kennen elkaar al meer dan de helft van ons leven. Annike (oud-SKITS lid) kreeg Tess 2 jaar geleden eind-de-lijk op de fiets. Samen hebben we al interrailvakanties overleefd, klapschaatsen nagebouwd en zelfs vleesetende planten verslagen...dan moet dit ook wel lukken!

TEAM #2
Team naam:
Leuk en guur mooi fietsavontuur
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 12.00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Wij zijn Jeroen en Erik. We hebben samen bestuur gedaan bij Tjas en zijn toe aan een volgende uitdaging. 

TEAM #3
Team naam:
Mini & Maxi
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 16.00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Na 5 jaar zeuren heeft Mark mij (Minou) dan eindelijk overtuigd om mee te gaan doen aan Ampa. Samen hebben we al heel wat doorstaan zoals twee weken samen op vakantie en het moeten delen van een kingsize bed. En ja, dat was soms toch echt een uitdaging als iemand naast je ligt die te hard ademhaalt ;) Dus daarom werd het nu wel de hoogste tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Dat doen we dan ook niet alleen en hebben we twee fantastische volgers gevonden die ons zullen steunen. Beide al een keer zelf Ampa gefietst dus aan ervaring geen gebrek. 

TEAM #4
Team naam:
Blitzkrieg Veau' Velo(Notre Dom)City
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 11.59 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Wij zijn Jurjen en Bart en kennen elkaar via Softijs. Wij hebben vorige jaar bedacht om samen AmPa te rijden en hadden het inmiddels tegen zoveel mensen gezegd dat daarop terugkomen geen optie meer was. Ondanks dat we allebei al redelijk wat gefietst hebben, zijn er nog weinig gezamenlijke kilometers gemaakt, maar zo blijft er nog genoeg gesprekstof over voor als het zover is. Wij worden bijgestaan door AmPa-ervaringsdeskundigen Bob en Cas (beide oud-deelnemers en ervaren volgers). Omdat onze teamnaam misschien wat lastig te begrijpen is volgt hier een korte uitleg: Blitzkrieg (bliksemoorlog) houdt in dat wij zo snel mogelijk terrein willen veroveren en niet te lang op de fiets zitten. De term is bedacht na de Eerste Wereldoorlog om als Duitsers niet weer vast te komen te zitten in loopgraven in Noord-Frankrijk, maar snel terrein te winnen (lees: zo snel mogelijk Parijs te bereiken) en de term wordt in z’n algemeenheid gebruikt voor snelle mechanische oorlogsvoering. Velocity is een samenvoeging van het Franse velo (fiets) en het Engelse velocity; Notre Domcity (onze domstad) verwijst naar onze hometown en Veau’ is Frans voor Vo’.

TEAM #5
Team naam:
Bas en Tjalle express
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 3.00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: De winterse hellingproof Bas en en Tjalle trainingen zijn toe aan een zomerse editie. Met zijn tweeën in het donker in de regen en kou fietsen rondom de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug is leuk maar wat is er nu mooier dan een gezellig zomers tochtje naar Frankrijk. Een biertje drinken onder de Eifeltoren dat klinkt ons al muziek in de oren.

TEAM #6
Team naam:
Roeven en Weerts, naar Parijs of rechtsomkeerts?
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 14.00 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Hallo! Wij zijn Anke en Tessa, een team bestaande uit zowel een Isisiaan en een Softie! Oorspronkelijk komen we beide van de schaatsvereniging uit (mooi) Noord Limburg, waar we elkaar hebben leren kennen. De Brabander van ons twee is de oudste, net afgestudeerd en woont in Eindhoven. De jongste, Limburgse troela studeert en woont in Utrecht! Wij weten hoe het is om door weer en wind lange tochten te maken, aangezien we ook al meerdere keren samen de Nijmeegse Vierdaagse hebben gelopen! Hoe we dat volhouden? Voor buitenstaanders heel vermoeiend, want wij zijn twee kletsmajoren die ook nog eens zingen op hun tijd. Hyperactieve dames die dus nodig eens weer een nieuwe uitdaging aan moeten gaan! Dus, Roeven en Weerts, halen zij Parijs? Of wordt het rechtsomkeerts?

TEAM #7
Team naam: Château à vélo
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 13.59 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Een jaar geleden ontstond het absurde idee om mee te doen met de AmPa. We zijn al vaker uitdagingen aangegaan, maar dit is toch van een heel ander kaliber. Na twee fietsvakanties waarvan ook een keer naar Parijs willen we deze afstand nu sneller af gaan leggen. We zullen hierbij wel wat in moeten leveren op de route, de châteaus zullen we dan ook blijven herinneren door onze naam. Met de ondersteuning van twee ervaren SKITS'ers belooft het een mooie reis te worden, want wij zijn nu eenmaal 'IJSKOUD DE BESTE!'.

TEAM #8
Team naam: Noord Zuid Bruin Fruit
Verwachte aankomsttijd onder de Eiffeltoren: 06:50 uur
Schrijf hier kort een stukje om je team te introduceren: Team Noord Zuid Bruin Fruit bestaat uit twee knappe heren uit Nijmegen. Deze heren hebben een volledig andere achtergrond, de ene is een trotste Achterhoeker; Hidde Merton, en de andere een gezellige Limbo; Luc Vraets. Op fietsgebied komen deze mannen goed overeen. Beide heren hebben elkaar zo’n twee jaar geleden leren kennen bij de Studenten Wielervereniging Mercurius, sindsdien trainen ze regelmatig samen en worden er mooie uitdagingen aangegaan, waaronder deze Amsterdam – Parijs! Naast het fietsersleven hebben deze mannen ook één grote overeenkomst en dat is de Bourgondische levensstijl, waarbij geldt: ‘lekker eten en speciaal bier dat is belangrijk in het leven!’. Beide heren worden ondersteund door twee prachtige mensen; Kai Vijverberg en Iris Willemsen. Kai heeft al enige ervaring met AmPa en zal de heren dan ook voorzien van zijn al eerder opgedane kennis. Iris zal met haar liefdevolle moederinstinct de mannen bijstaan met goede voeding en drank, zodat de heren deze uitdaging met voldoende brandstof kunnen voltooien.
Verwachte datum vertrek naar huis/Nederland: maandag 10 juni 2019
Opmerkingen: Wij willen graag wind mee bestellen.

Sponsoren

Jaap Eden
Cor Mantel 2wielers
SSA
SVU
36
USC
Hyro Sports

Realisatie: verenigingenweb