Amsterdam - Parijs

Amsterdam - Parijs 2018 goes Lustrum 

16 juni  - 19 juni 

Op zaterdag 16 juni om 12.00 zal voor de 11e keer het startschort klinken voor het prachtige wielerevenement Amsterdam-Parijs!
Amsterdam - Parijs is een uniek tocht van ongeveer 500 kilometer, uiteraard te volbrengen per stalen ros. Studenten (en oud-studenten) uit heel Nederland doen mee aan dit sportieve evenement. In tweetallen zullen de wielrenners, met hun trouwe volgers in de  auto, binnen 48 uur van Amsterdam naar Parijs fietsen. Het ene team fietst zo snel mogelijk, kop over kop zonder te stoppen naar Parijs, terwijl andere teams nog proberen te genieten van de omgeving.
Dit jaar zal de organisatie weer in de handen zijn van de Amsterdamse Studenten Schaats-, Wieler-, en Skeelervereniging SKITS.
We zien jullie allemaal graag bij de start op zaterdag 16 juni om 12.00 
De inschrijving sluit 31 mei 2018

Wat is Amsterdam-Parijs?
Amsterdam-Parijs is een wielerwedstijd over zo’n 500 kilometer. Je rijdt de tocht per tweetal, waarbij het de bedoeling is dat je binnen 48 uur na de start, als tweetal, onder de Eiffeltoren in Parijs finisht. De route wordt door elk team afzonderlijk uitgezocht. Tijdens de wedstrijd is er slechts één regel van toepassing en dat is dat het niet is toegestaan te stayeren. Sommige personen kiezen ervoor de 500 kilometer ‘op hun gemak’ te rijden, voor zover dat mogelijk is met zo’n afstand. Hun enige zorg is dat zij binnen 48 uur in Parijs arriveren. Anderen zetten alles op alles om als eerste over de finish te komen.

Via de onderstaande link kun je je inschrijven:

Inschrijving Amsterdam - Parijs 2018

Sponsoren

36
USC
SVU
Cor Mantel 2wielers
Hyro Sports
Jaap Eden

Realisatie: verenigingenweb