Zomerreis

Datum: 05 juli t/m 13 juli

Dit jaar gaan we tijdens de zomerreis naar een regio met een mythische berg. Dé mythische berg. De berg waar Tom Simpson het leven liet, de berg met de kale top en de berg van de wind: de Mont Ventoux! In de prachtige Franse Provence huren we nabij Sault – waar één van de drie routes naar de top van de Kale Berg begint – een villa, uitkijkend over de lavendelvelden.

Op vrijdag 5 juli vertrekken we ’s avonds vanuit Amsterdam naar het zuiden. De volgende ochtend zullen we in de buurt van Lyon aankomen, waar we één nacht in een hotel verblijven om de reis wat draaglijker te maken. Hier is de mogelijkheid de stad te bezoeken, maar kan er uiteraard ook gefietst worden. Bijvoorbeeld in het Parc du Pilat, een heuvelachtige regio tussen de Auvergne en de Alpen.

Zondag zullen we ’s ochtends verder trekken naar de eindbestemming, zodat de liefhebbers diezelfde dag hopelijk al de Mont Ventoux voor een eerste keer kunnen beklimmen! De rest van de week wordt er bourgondisch genoten en uiteraard volop gefietst; door de Gorges de la Nesque, langs de wijngaarden en door de vele bergen die de regio te bieden heeft.

Tijdens de zomerreis is er ook de optie om lid te worden van Le Club des Cinglés du Mont Ventoux. Een club opgericht in 1988 waar eenieder lid van kan worden door binnen 24 uur de Mont Ventoux van alle drie de zijden te beklimmen. Deelnemers die deze uitdaging voltooien krijgen de titel Cinglé du Mont Ventoux, wat vrij vertaald iets dergelijks als Malloot van de Mont Ventoux betekend. Hierover volgt later meer informatie.

Zaterdag 13 juli stappen we 's ochtends in de auto voor de reis terug naar Amsterdam. De inschrijving voor de zomerreis opent op maandag 6 mei, om 21:00 en sluit op 5 juni. We richten op een totaalprijs van 350 euro.

Leden die zijn ingeschreven:

  Sponsoren

  SVU
  Hyro Sports
  USC
  36
  SSA
  Jaap Eden

  Realisatie: verenigingenweb