Batavierenrace

Datum: 10 mei t/m 12 mei

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat we helaas onze geliefde schaatsbaan weer een half jaar vaarwel moeten zeggen. Maar niet getreurd ook in de lente hoef je niet stil te zitten, trek je sportschoenen maar weer uit de kast want de ‘s werelds grootste en leukste hardloopestafette komt er weer aan! Van 10 tot 12 mei doet SKITS weer mee aan de Batavierenrace. Net als vorig jaar willen we weer de snelste schaatsvereniging zijn en de gouden doorloper mee naar huis nemen. En zijn we dus op zoek naar de snelste lopers. Mocht je niet zo van hardlopen houden, maar wel graag het legendarische feest na afloop mee willen maken, dan hebben we ook een aantal plekken in het Bierteam beschikbaar. Mocht je helemaal niet kunnen lopen dan zijn we ook op zoek naar vrijwilligers. Plaatsing in het bierteam en bij de vrijwilligers geschiedt op basis van tijd van inschrijving. Het inschrijfformulier gaat maandag 4 maart om 22:30 open. Zorg dat je dus klaar zit!

Wat is de Bata?
De Batavierenrace is ‘s werelds grootste estafetteloop. Met een totale loopafstand van maar liefst 175 km wordt er door ruim 300 studententeams van Nijmegen naar Enschede gelopen. Deze afstand wordt verdeeld over een nacht-, ochtend- en middagploeg met in totaal 16 heren- en 9 damesetappes. Nadat de heroïsche tocht volbracht is, kun je je laatste energie verbruiken op een enorm studentenfeest, waarna je zo je tentje inrolt.

Wat is het doel?
De afgelopen 15 jaar zijn er zeven top-10 noteringen behaald, met een zesde plaats in 2013 en 2018 als hoogste notering. Dit jaar willen we wederom een top-10 notering neerzetten! Daarnaast gaan we natuurlijk ook weer voor de NSSU-doorloper.

En de gezelligheid?
Schat je jezelf meer in als gezelligheidsloper dan toploper? Naast het prestatieteam hebben we ook een combiteam met Tjas (schaatsvereniging uit Groningen) waar iedereen aan mee kan doen, ook als je meer bierfan dan hardloopfan bent! Er zijn hier ongeveer 10 plekken beschikbaar.

Hoe gaan we dat doen?
We hopen dat alle toplopers en gezellige lopers binnen SKITS zich dan aan zullen melden. Voor het prestatieteam zullen we proberen de snelste lopers te selecteren, de overige plekken zullen op volgorde van inschrijving verdeeld worden, dus schrijf je op tijd in!

Wat gaat dat kosten?
Dit prachtige weekend zal ongeveer 40 euro gaan kosten: inclusief hardloopwedstrijd en campingplaats met eten en bier. Geen geld voor zoveel gezelligheid natuurlijk!

Batatrainingen:
Deze wekelijks zijn op woensdag, op woensdag 10 april zal de eerste training zijn. Meer informatie zal snel volgen. 

Inschrijving:
De inschrijving gaat maandag 4 maart om 22:30 open, zorg dat je klaarzit! 

Leden die zijn ingeschreven:

  Sponsoren

  SVU
  Hyro Sports
  SSA
  USC
  Jaap Eden
  36

  Realisatie: verenigingenweb