Batavierenrace

Datum: 20 april t/m 22 april

SKITS Lust(r)um Rauw!
Over ruim 4 maanden is het zover: op 21 en 22 april 2018 vindt de 46e Batavierenrace plaats. Dit valt niet alleen bijna tegelijk met het 3e SKITS-Lustrum maar is ook de 15e Bata waaraan SKITS meedoet. Dat vraagt natuurlijk om een SKITS-Bata-Lustrum editie!

Wat is de Bata?
De Batavierenrace is ‘s werelds grootste estafetteloop. Met een totale loopafstand van maar liefst 175 km wordt er door ruim 300 studententeams van Nijmegen naar Enschede gelopen. Deze afstand wordt verdeeld over een nacht-, ochtend- en middagploeg met in totaal 16 heren- en 9 damesetappes. Nadat de heroïsche tocht volbracht is, kun je je laatste energie verbruiken op een enorm studentenfeest, waarna je zo je tentje inrolt.

Wat is het doel?
De afgelopen 14 jaar zijn er zes top-10 noteringen behaald, met een zesde plaats in 2013 als hoogste notering. Wij denken dat het hoog tijd is om voor een top-5 notering te gaan! Daarnaast is de NSSU-doorloper hard aan een blauw-oranje verfbeurt toe.

En de gezelligheid?
Schat je jezelf meer in als gezelligheidsloper dan toploper? Naast het Lustrum-team hebben we ook een combiteam met Hellingproof waar iedereen aan mee kan doen, ook als je meer bierfan dan hardloopfan bent! Er zijn hier ongeveer 10 plekken beschikbaar.

Hoe gaan we dat doen?
We hopen dat alle toplopers en gezellige lopers binnen SKITS zich dan aan zullen melden. Daarnaast hopen wij nog enkele oud-SKITSers over te kunnen halen om hun hardlooptalent nog een keer voor SKITS in te zetten.  Voor het Lustrumteam zullen we proberen de snelste lopers te selecteren, de overige plekken zullen op volgorde van inschrijving verdeeld worden, dus schrijf je op tijd in!

Wat gaat dat kosten?
Dit prachtige weekend zal ongeveer 30 euro gaan kosten: inclusief hardloopwedstrijd en campingplaats met eten en bier. Geen geld voor zoveel gezelligheid natuurlijk!

Batatrainingen:
Woensdag 7 maart 19h @ Blauwe Theehuis Vondelpark
Woensdag 21 maart 19h @ Blauwe Theehuis Vondelpark
Woensdag 28 maart 19h @ Amsterdams Bos. Verzamelen bij de kluisjes Grandcafé De Bosbaan.
Woensdag 4 april 19h - Locatie volgt.
Woensdag 11 april 19h + Informatieavond - Locatie volgt

De feiten op een rijtje:
Wat? Batavierenrace Lustrum editie
Wanneer? 21-22 april 2018
Wie? Huidig en oud-SKITS toplopers en gezelligheidslopers
Wat kost het? ±30,00 euro
Inschrijving? Via de site t/m 4 april 

Mail voor vragen naar Bata@SKITS.nl of spreek een van ons aan.

Liefs, de Batacie 2018:
Jolijn van Leeuwen, Judith Frederiks, Marnick van de Meulen, Sonja Beentjes, Josta Bosma, Niels le Duc, Ruben Roos en Frank Tibben 
 

Leden die zijn ingeschreven:

  Sponsoren

  USC
  SVU
  Hyro Sports
  36
  Cor Mantel 2wielers
  Jaap Eden

  Realisatie: verenigingenweb